Gnistanille vakuuttava voitto KäPasta

Gnistan jatkoi vahvoja otteitaan kasvattamalla voittoputkeaan paikallisvastustaja KäPan kustannuksella. Tiistai-iltana Oulunkylän urheilupuistossa käyty kamppailu keski-Helsingin herruudesta kulki koko ottelun keltapaitojen komennossa.

Gnistan löi KäPan 3-0 Tuomas Mustosen, Ben Kouyatén ja Teemu Pastilan osumilla.
PEPO-ottelun kokoonpanosta olivat sivussa lieviä kolhujaan parannellut Marko Koskinen, flunssainen Antti Uusitalo sekä työmatkalla ollut Christoffer Nyberg. Antton Koskinen siirtyi loppukauden lainalle Viikinkeihin ja Jonne Innala Hongan Akatemiaan.
HIFK:sta mukana olivat Tuomas Mustonen sekä Eero Peltonen.
Kipinä oli edellisten pelien tapaan erittäin vahva ottelun alussa. Hyökkäys toisensa jälkeen vyöryi kohti KäPan maalia ja mustapaidoilla tuotti vaikeuksia saada palloa yli puolen kentän ensimmäisen vartin aikana.
Kipinän avausosuma syntyi kuuden peliminuutin jälkeen vahvaan maalivireeseen päässeen Tuomas Mustosen toimesta. Jonas Nyholm antoi kulman vasemmalta, Kron Rexhepi jatkoi päätyrajan tuntumasta pallon päällään Mustoselle ja ”Mude” puski pallon läheltä ohi Miikka Häkkisen.
Muutama minuutti tästä Teemu Pastila ja Kelechi Anyamele järjestivät laukaisupaikan Eero Peltoselle, mutta laukaus noin 20 metristä painui hiuksenhienosti yli maalin.
Ensimmäisen vartin jälkeen peli tasaantui hieman ja KäPakin sai luotua hässäkkää Kipinän maalille. Atte Otronen maalillaan poimi kuitenkin kohti tulleet laukaukset varmasti kiinni.
Pallollinen hallinta pysyi kuitenkin jatkuvasti Gnistanilla keltapaitojen vahvan prässin toimiessa. Teemu Pastila puski kerran kulman aavistuksen ohi maalin, mutta muuten laadukkaat maalipaikat olivat vähissä.
Gnistan ei antanut ottelun livetä käsistään toisella nelivitosellakaan. Atte Otronen liimasi ensin Ville Spangarin vaaralliselta etäisyydeltä lähteneen vaparin ja hetkeä myöhemmin, 52 peliminuutin jälkeen Kipinä iski toisen osumansa. Ben Kouyaté tuikkasi läheltä Dudun oikealta laidalta lähteneen keskityksen sisään iskien jo kauden neljännen maalinsa. Dudun ohella maaliin teki oivan esityön periksiantamattomalla työllään pallon takaisin Dudulle pelannut Teemu Pastila.
”Pasti” pääsi itsekin maalintekoon 65. minuutin kohdalla. Tuomari tulkitsi pallon osuneen KäPan Alex Arinzen käteen rangaistusalueella ja pallo määrättiin pilkulle. Pastila pommitti pallon varmasti 11 metristä sisään.
Loppuaika oli jo ratkenneen ottelun paketointia Gnistanin pitäessä ottelun tiukasti kontrollissaan. Niko Tirkkonen, Andreas Strandvall ja Santtu Toiviainen pääsivät vaihdosta tositoimiin. Tirkkosella olikin viimeisen 25 minuutin paras maalintekopaikka, mutta KäPan laitapuolustaja ehätti blokkaamaan laukauksen.
Voitto kasvatti Gnistanin etumatkan sarjan kärjessä jo kymmeneen pisteeseen, mutta sarjakakkosella KuFulla on tasoittava ottelunsa vasta lauantaina.
Gnistan – KäPa 3-0 (1-0)
Maalit:
Gnistan: Mustonen 6′, Kouyaté 52′, Pastila rp. 65′
KäPa: –
Varoitukset:
Gnistan: Jeng 90+1′
KäPa: Arinze 64′
Gnistan: Otronen, Kabashi, Kouyaté, Jeng, Anyamele, Peltonen, Nyholm (85′ Toiviainen), Dudu (67′ Tirkkonen), Mustonen, Pastila (77′ Strandvall), Rexhepi
Kooste:

Tuomas Mustosen haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.