Gnistan jäi tasapeliin Futuraa vastaan.

Gnistan lähti varmistamaan paikkaansa nousukarsinnoissa, kun keltaiset kohtasivat Futuran lauantaina alkuillasta. Joukkueet tarjosivat yleisölle lopulta vauhdikkaan ja viihdyttävän koitoksen, jossa Gnistan joutui tyytymään tasapeliin sarjapaikastaan taistelevaa Futuraa vastaan.

Kipinän voitto olisi varmistanut nousukarsintapaikan, joten tavoitteen suorittaminen jäi tuleville kierroksille.
Gnistan sai kokoonpanoonsa takaisin kuukauden päivät loukkaantuneena olleen Jani Kaukomaan. Sen sijaan Marko Koskinen oli edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi.
Ottelun ensimmäinen puoliaika oli viihdyttävää peliä, maaleja nähtiin peräti kolme ja molemmat joukkueet saivat luoduksi laadukkaita maalipaikkoja.
Gnistan oli lähellä siirtyä johtoon jo ennen avausosumaansa. Ensin Ben Kouyaté puski Christoffer Nybergin kulman läheltä kohti oikeaa alakulmaa, mutta maalivahti Ville Seppä onnistui venymään pallon tielle. Hetkeä myöhemmin Kron Rexhepi riisti pallon epävarmasti esiintyneeltä Futuran puolustajalta murtautuen maalipaikkaan, mutta Kronin laukaus epäonnistui painuen selvästi maalin ohi.
Seuraavasta tilanteestaan Rexhepi ei enää erehtynyt, vaan puski pallon maalin takarautaan Jonas Nyholmin erinomaisesta keskityksestä. Maali syntyi kahdeksan peliminuutin jälkeen, joten Gnistan oli jälleen terävänä heti ottelun alussa.
Maalin jälkeen Kipinä hallitsi palloa tuttuun tyyliinsä, mutta Futura iski terävästi vastaan. Vaarallisimman tilanteensa Futura loi, kun vieraiden kärkipelaaja Anton Britschgin hieman epäonnistunut laukaus lipui tolppaan.
33 peliminuutin jälkeen oli Rexhepillä paikka ampua Kipinä kahden maalin karkumatkalle Niko Tirkkosen mainiosta esityöstä, mutta matala laukaus noin 11 metristä painui hiuksenhienosti maalin ohi.
Vain kolme minuuttia tästä joutui Gnistan rikkomaan aivan rankkarialueen tuntumassa vaparin arvoisesti. Kokenut John Weckström laukoi tarkasti vaparin etukulmaan tasoittaen pelin.
Gnistan vastasi tylysti vain kolme minuuttia tasoitusosuman jälkeen. Tirkkonen pelasi jälleen Rexhepille vetopaikan rankkaripilkun tuntumaan ja tämän akrobaattinen kääntölaukaus otti kimmokkeen Kalle Sotkan jalasta painuen yläkulmaan.
Toinen puoliaika oli avauspuoliaikaa tapahtumaköyhempää peliä. Pelillisesti jatkettiin samalla kaavalla kuin ensimmäisellä nelivitosella, eli Kipinä hallitsi palloa Futuran satsatessa vastaiskuihin.
Gnistanin Niko Tirkkonen oli lähellä siirtää keltapaidat kahden maalin johtoon kulmapotkusta seuranneesta loistopaikasta, mutta Kalle Sotka oli tällä kertaa Futuran pelastaja pelastaen maaliviivalta pallon väljemmille vesille.
Kipinä haki juoksuvoimaa vasemmalle laidalle vaihtamalla Kelechi Anyamelen sisään vasemmaksi laitapakiksi ”Toffe” Nybergin tilalle.
Futuran tasoitusosuma syntyi 74. peliminuutilla vastaiskusta, kun Gnistanin puolustuslinja nukahti ja vasemmalle laidalle aukesi tilaa Arttu Pösölle. Pösö keskitti pallon vapaaksi jääneen Anton Britschgin päähän ja tämä puski pallon varmasti verkkoon.
Maalin jälkeen Gnistan vyörytti hyökkäyksen toisensa perään, mutta yritykset jäivät kerta toisensa jälkeen ponnettomiksi Futuran puolustaessa sille arvokasta tasapelitilannetta vankasti. Gnistan pyrki hakemaan tuoreita jalkoja kentälle vaihtamalla sisään Kristian Heinolaisen sekä Mauricio Hopsun, mutta voittoputken katkeamista ei pelastanut mikään.
Kipinällä on uusi sauma varmistaa paikkansa nousukarsinnoissa ensi sunnuntaina, jolloin keltapaidat kohtaavat Sudet Kouvolassa.
Gnistan – Futura 2-2 (2-1)
Maalit:
Gnistan: Rexhepi 8′, oma maali 39′
Futura: Weckström 36′, Britschgi 74′
Varoitukset:
Gnistan: Kabashi 51′
Futura: –
Gnistan: Otronen, Kabashi, Kouyaté, Kaukomaa, Nyberg (72′ Anyamele), Jeng, Nyholm, Dudu (77′ Heinolainen), Tirkkonen, Pastila, Rexhepi (85′ Hopsu)
Kooste:

Kron Rexhepi ottelun jälkeen:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.