Gnistan löi MP:n kärkiottelussa

Gnistan ja Mikkelin Palloilijat kohtasivat A-lohkon kärkikamppailussa lauantaina alkuillasta. Gnistanin kauden ennätysyleisö 305 katsojaa saivat rahoilleen vastinetta, sillä joukkueet tarjosivat kärkikamppailun arvoisen jännitysnäytelmän.

Vahvan 1. puoliajan pelannut Kipinä nappasi lopulta 2-1 voiton vieraiden vahvasta takaa-ajosta huolimatta.
Gnistanin sairastupa tyhjenee pikkuhiljaa, sillä Gnistan sai kokoonpanoonsa pitkään sivussa olleet Marko Koskisen sekä Fisnik Gerxhaliun. FCV-pelissä vaihdosta aloittaneet Niko Tirkkonen, Christoffer Nyberg sekä Antti Uusitalo olivat avauskokoonpanossa. HIFK:sta oli mukana lainapelaaja Tuomas Mustonen.
Ottelun ensimmäinen nelivitonen oli odotetun tasaista ja tiukkaa vääntöä. Ensimmäisen puolituntisen aikana Gnistan hallitsi palloa MP:n satsatessa vauhdikkaisiin vastaiskuihin.
Puoliajan viimeinen vartti tarjosikin sitten runsaasti tapahtumia. Ensin MP:llä oli vahva jakso, joka sisälsi useamman vaarallisen maalipaikan ja viimeinen viisiminuuttinen olikin sitten keltapaitojen juhlaa.
Ensin Niko Tirkkonen keskitti vasemmalta laidalta ja Tuomas Mustonen puski pallon MP:n puolustajien välistä verkkoon.
45 minuuttia oli juuri ehtinyt täyttyä Kipinän iskiessä jälleen. Tällä kertaa peliä luotiin oikealla laidalla ja Santtu Toiviaisen loistavan keskityksen puski topparin paikalta hyvin ylösnoussut Ben Kouyaté sisään.
MP tuli kahden maalin takaa-ajo-asemassa lujaa toiselle nelivitoselle. Maalissa mainion pelin pelannut Tomi Mikkelson pelasti kerran Milo Jungin ovelan roikkopallon yläriman kautta väljemmille vesille, mutta hetkeä myöhemmin kavennusosuma oli tosiasia.
55 peliminuutilla Jung tarjoili kulman ja Ozeias Graciano puski pallon verkkoon Mikkelsonin hieman epäonnistuessa vastaantulossaan.
MP prässäsi ankarasti ja haki tasoitusmaalia useimmiten keskityspallojen kautta. Gnistan selvisi loppuun saakka takaiskuitta yläriman, Mikkelsonin sekä varmoin ottein pelanneen puolustuksen turvin. Tuomas Mustosella oli loppuminuuteilla mainio tilaisuus ratkaista peli, mutta laukaus noin 11 metrin päästä painui niukasti yli.
Yliaikaa pelattiin 90 minuutin täytyttyä jopa yli 7 minuuttia ja MP:llä olikin aivan loppusekunneilla vielä huippupaikka, mutta Mikko Mutkan laukaus puolityhjään maaliin painui Kipinän onneksi yli. Näin Gnistan sai tuulettaa kärkikamppailun voittoa, joka vei Kipinän jälleen sarjan kärkeen.
Gnistan – MP 2-1
Maalit:
Gnistan: Mustonen 40′, Kouyaté 45+2′
MP: Ozeias Graciano 55′
Varoitukset:
Gnistan: Nyholm 43′
MP: Ekmark 42′, Ozeias Graciano 80′
Gnistan: Mikkelson, Kabashi, M. Koskinen, Kouyaté, Nyberg, Nyholm, Uusitalo, Anyamele (90+1′ Heinolainen), Tirkkonen (78′ Jalkanen), Toiviainen, Mustonen (90+5′ M. Kauti)
Kooste:

Tuomas Mustosen haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.