Gnistan jatkoi voittojen tiellä lyömällä MPS:n

Gnistan kohtasi naapurilähiön Malmin Palloseuran perjantai-iltana Oulunkylän urheilupuistossa. Kauden aiemman kohtaamisen tapaan Kipinä hallitsi tätäkin kohtaamista jättäen lopulta vieraansa maaleitta osuen itse kahdesti.

Ben Kouyatén ja Niko Tirkkosen osumilla Gnistan käänsi hidastempoisen kamppailun nimiinsä lukemin 2-0.
Gnistan sai sairastuvalta kokoonpanoonsa Kron Rexhepin, Dudun sekä koko alkukauden sivussa olleen Biran Jengin. Loukkaantumiset kiusaavat Gnistania silti edelleen, sillä sivussa ovat pitkäaikaistoipilaiden lisäksi Marko Koskinen, Kristian Vanhala, Veeti Virmakari, Joel Koivurinta, Mauricio Hopsu sekä Mikko Jalkanen.
Atte Otronen pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin MPS:ää vastaan, sillä koko alkukauden kestänyt lainasopimus HIFK:n kanssa päättyi. Mukana kokoonpanossa olivat HIFK:n lainapelaajat Tuomas Mustonen ja Daniel Rantanen.
Kipinä otti otteluun halliintansa alkuhetkistä alkaen. Pallonhallinta oli täydellisesti Gnistanilla, mutta murtautuminen sitkeästi puolustaneen vierasjoukkueen rangaistusalueelle tuotti vaikeuksia. Lupaavimmalta näyttäneet tilanteensa Gnistan loi laidoilta tulleiden keskityspallojen kautta. Lisäksi Daniel Rantanen esitti kerran terävän laukauksen noin 25 metristä.
Mustapaitainen MPS pääsi ainoastaan kerran vierailemaan isäntäjoukkueen maalilla nopean Zolameso Gullitin vahvan laitamurtautumisen kautta.
Gnistanin tämän kauden tavaramerkki on ollut laadukas erikoistilannepelaaminen. Gnistanin avausosuma syntyi 32 minuutin pelin jälkeen Christoffer Nybergin laadukkaasta vaparikeskityksestä noin 30 metristä. Ben Kouyaté pääsi ensin puskemaan ja pelasi tilanteen mallikkaasti loppuun tuikaten omasta puskustaan siunaantuneen paluupallon Toni Korkiakosken jalkojen välistä verkkoon.
Hidasvauhtinen ja tapahtumaköyhä toinen puoliaika ei monia kohokohtia tarjonnut. Gnistan piti edelleen suurimman osan ajasta palloa, mutta vierasjoukkuekin pääsi ensimmäistä puoliaikaa useammin pelivälineeseen käsiksi. Puoliajan harvat läheltä piti-tilanteet syntyivät erikoistilanteiden seurauksena.
Gnistan vaihtoi loukkaantumisistaan toipuneet Rexhepin, Dudun ja Jengin kentälle puoliajan aikana ja kotiyleisö toivotti pelimiehet takaisin tositoimiin lämpimin suosionosoituksin.
Rexhepi otti oman paikkansa tutusti kärjestä, Dudu kymppipaikalta siirtäen Tuomas Mustosen oikeaksi laitalinkiksi ja Biran Jeng tuli Jonas Nyholmin tilalle keskikentän keskustaan.
Dudu olikin järjestelemässä Kipinän toista osumaa tarjoillen mainion syötön oikeaan laitaan hyvään vauhtiin päässeelle Mustoselle. ”Mude” tarjosi puolestaan matalan syötön maalin eteen leikanneelle Niko Tirkkoselle, joka tuikkasi pallon läheltä sisään.
Gnistan – MPS 2-0 (1-0)
Maalit:
Gnistan: Kouyaté 32′, Tirkkonen 84′
MPS: –
Varoitukset:
Gnistan: –
MPS: Gullit 75′
Gnistan: Otronen, Kabashi, Kouyaté, Kaukomaa, Nyberg, Uusitalo, Nyholm (87′ Jeng), Rantanen (Dudu 71′), Tirkkonen, Toiviainen (Rexhepi 64′), Mustonen
Kooste:

Atte Otrosen haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.