Gnistan eteni jatkoon Suomen cupissa

Gnistan kohtasi maanantai-iltana Suomen cupin 2017 toisella kierroksella nelosdivarissa pelaava Tervakosken Padon. Kotijoukkue Pato antoi miehekkään vastuksen, mutta Kipinä eteni varmoin ottein kolmannelle kierrokselle 0-3 lukemin.

Gnistan lähti cup-otteluun nuorella ringillä, johon kokemusta sekä rutiinia toivat mm. loukkaantumisista toipuneet Christoffer Nyberg, Dudu sekä Kron Rexhepi. Usea kokeneempi pelaaja oli saanut vapaapäivän, ringistä puuttuivat mm. Astrit Kabashi , Antti Uusitalo ja Jonas Nyholm.
Useampi pelaaja pelasi epätavallisilla pelipaikoilla. Kristian Heinolainen pelasi topparina, Miro Kauti oikeana laitapuolustaja sekä Jonne Innala keskikentän keskustassa.
Kipinä otti ottelun komentoonsa heti alusta lähtien. Vierasjoukkue prässäsi armottomasti Paton pallollisia pelaajia, joka teki kotijoukkueen pelinrakennuksesta vaikeaa. Sen sijaan Gnistan loi potentiaalisen näköisiä hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä.
Gnistan iski avausmaalinsa 17 peliminuutilla. Dudu lähetti laadukkaan keskityksen vasemmasta laidasta noin 35 metristä ja Mauricio Hopsu laukoi näyttävästi pallon ilmasta maalivahdin käsien kautta verkkoon.
Kipinän toinen osuma syntyi kahdeksan minuuttia myöhemmin ja jälleen näyttävällä tavalla. Kron Rexhepi kikkaili itsensä laukaisupaikkaan noin 20 metriin ja laukoi tarkasti pallon oikeaan takanurkkaan.
Toisen osuman jälkeen ottelun muuttui tapahtumaköyhäksi pelailuksi. Gnistan piti pelin kuitenkin tiukasti näpeissään edelleen eikä Tomi Mikkelsonilla ollut maalillaan juurikaan töitä.
Toisella puoliajalla Gnistan kevensi prässiään ja hyvin vauhdissa pysynyt isäntäjoukkuekin sai luotua töitä Tomi Mikkelsonille Gnistanin maalilla, useimmiten pitkien pallojen kautta.
Toisessa päässä Dudu pelasi Jonne Innalalle avopaikan ja muutenkin Gnistan sai useita kertoja pallon lupaavan näköisesti rangaistusalueelle, mutta tuloksetta.
Gnistan haki uutta puhtia peliinsä 64 peliminuutin kohdalla vaihtamalla ensimmäiset peliminuuttinsa sitten helmikuun pelanneen Fisnik Gerxhaliun kärkeen ja Niko Tirkkosen kymppipaikalle. 12 minuuttia myöhemmin Santtu Toiviainen vaihdettiin keskikentän keskustaan 76 peliminuutilla ja Jonne Innala siirtyi oikeaksi laitalinkiksi vaihtoon tulleen Hopsun tontille.
Vaihdot toivat uutta voimaa Kipinän hiukan itseään hakeneeseen hyökkäyspeliin.
Gerxhaliu täräytti kerran ylärimaan ja iski myöhemmin Gnistanin kolmannen osuman. Osumaa alusti tuulennopeiden Mikko Jalkasen ja Jonne Innalan käynnistämä vastaisku, jonka päätteeksi pallo pelattiin ”Fisulle” laukaisupaikkaan noin 16-rajan tuntumaan, josta ”Fisu” sijoitti pallon alakulmaan.
Gnistan eteni Suomen cupissa jatkoon 0-3 voitollaan ja tarvitsee vielä voiton syyskuun puolella pelattavaan 3. kierroksen ottelustaan selvitäkseen Suomen cupin lohkovaiheeseen.
Pato – Gnistan 0-3 (0-2)
Maalit:
Pato: –
Gnistan: Hopsu 17′, Rexhepi 25′, Gerxhaliu 81′
Varoitukset:
Pato: Siivonen 41′, Kummola 61′
Gnistan: Kouyaté 50′
Gnistan: Mikkelson, M. Kauti, Kouyaté, Heinolainen, Nyberg, Innala, Strandvall, Hopsu (76′ Toiviainen), Jalkanen, Dudu (64′ Tirkkonen), Rexhepi (64′ Gerxhaliu)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.