Gnistan katkaisi tappioputkensa kaatamalla Sudet

Gnistan kohtasi sunnuntaina Sudet kotoisassa Oulunkylän urheilupuistossa. 151 katsojan edessä käyty kamppailu eteni alusta loppuun Kipinän komennossa. Gnistan katkaisi Ben Kouyatén ja Teemu Pastilan osumilla tappioputkensa 2-0 voitolla.

Gnistan oli saanut loukkaantuneiden listalta kokoonpanoonsa takaisin kymppipaikalla 86 minuuttia pelanneen Pastilan lisäksi Kristian Heinolaisen sekä Antton Koskisen. Lisäksi mukana oli pelikunnossa ollut HIFK:n lainamies Tuomas Mustonen.
Gnistan aloitti terävästi vyoryttäen lupaavan näköisiä hyökkäyksiä punapaitojen päätyyn. Avausmaali roikkui ilmassa syntyen lopulta 14 minuutilla. Ben Kouyaté oli noussut hienosti boxiin vaparitilanteessa tuikaten Jonas Nyholmin komean keskityksen taka-alakulmaan.
Maalin jälkeen Gnistan hallitsi edelleen palloa, mutta ei kyennyt luomaan enää kunnollisia maalintekopaikkoja. Punapaitainen Sudet onnistui luomaan yhden vaarallisen näköisen tilanteen boxin sisään, mutta muuten Tomi Mikkelsonin ei tarvinnut venyä huipputorjuntoihin.
Toinen puoliaika jatkui samoissa tapahtumaköyhissä merkeissä ennen 72 minuutilla syntynyttä Kipinän toista osumaa. Gnistan onnistui muutaman kerran murtautumaan lupaavasti vasemman laidan kautta, sen sijaan Gnistanin hyvin esiintynyt puolustuslinja onnistui tekemään Niko Nakarin johdattaman susihyökkäyksen aseettomaksi.
Terävästi hyökkäyspäässä kentälle päästyään esiintynyt Miro Kauti korvasi Mauricio Hopsun oikeana laitalinkkinä 69 minuutilla.
Gnistanin toinen osuma syntyi lopulta 72 minuutin pelin jälkeen. Teemu Pastila pääsi väliin puolustajan epäonnistuneeseen syöttöön maalivahdille. Maalivahti onnistui torjumaan ensimmäisen Pastilan yrityksen epäonnistuen kuitenkin liimaamaan palloa näppeihinsä. ”Pasti” onnistui taistelemaan pallon itselleen tykittäen sen tyhjiin.
Gnistan selvästi vapautui toisen maalin jälkeen, sillä keltaisten hyökkäyspeli alkoi kulkea osuman jälkeen. Useat laadukkaat maalipaikat eivät kuitenkään enää johtaneet lisäosumiin.
Miro Kautin ohella myös Veeti Virmakari ja Kristian Heinolainen pääsivät vaihdosta tositoimiin toisen nelivitosen aikana. Virmakari korvasi Andreas Strandvallin 74 minuutilla keskikentän keskustassa ja Heinolainen pelasi 4 minuuttia oikeana laitalinkkinä. Miro Kauti siirtyi samalla vaihtoon tulleen Pastilan tilalle kymppipaikalle.
Gnistan – Sudet 2-0 (1-0)
Maalit:
Gnistan: Kouyaté 14′, Pastila 72′
Sudet: –
Varoitukset:
Gnistan: –
Sudet: –
Gnistan: Mikkelson, Kabashi, Kouyaté, Kaukomaa, Anyamele, Strandvall (74′ Virmakari), Nyholm, Hopsu (69′ M. Kauti), Jalkanen, Pastila (86′ Heinolainen), Mustonen
Kooste:

Teemu Pastilan haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.