Gnistanille taisteluvoitto Kuopiosta

Sarjan kärjessä ja neljän ottelun voittoputkessa porhaltanut Gnistan matkusti lauantaina Kuopioon, jossa Kipinä kohtasi paikallisen KuFu-98:n. Haastavissa olosuhteissa pelattu ottelu oli odotetusti tasainen sarjanousija KuFun tarjotessa Kipinälle hyvän vastuksen. Gnistan nappasi voiton toisella puoliajalla syntyneellä Kron Rexhepin osumalla.

Gnistan lähti otteluun kapealla pelaajamateriaalilla loukkaantumisten ja muiden poissaolojen vuoksi. HIFK:sta ei tullut lainapelaajia, mutta Gnistan hyötyi jälleen laajasta pelaajamateriaalistaan. Lukuisista poissaoloista huolimatta Gnistan sai jalkeille avauskokoonpanon lisäksi 5 vaihtopelaajaa. Miro Kauti pelasi itselleen vieraalla pelipaikalla keskikentän pohjalla suoriutuen urakastaan hyvin.
Ottelu oli siirretty Väinölänniemen kentältä ennemminkin kylpylästään tunnettuun Rauhalahteen. Pelialustana toimi erittäin huonokuntoinen luonnonnurmi tuoden oman lisämausteensa alkuillan koitokseen.
Heikosta pelialustasta johtuen Kipinälle ominaista lyhytsyöttöpeliä ei juurikaan nähty. Tästä huolimatta Gnistan pyrki olemaan hallitsevampi joukkue kentällä onnistuen myös tässä KuFun hallitsemia ottelun alkuminuutteja lukuunottamatta. Tiukan taistelun lisäksi puoliaika tarjosi laadukkaita maalipaikkoja molemmissa päädyissä.
Toisen puoliajan alku oli jälleen sinipaitaisen kotijoukkueen lievää hallintaa. Gnistanilla oli vaikeuksia saada pallollista peliä haltuunsa. Jo ensimmäisellä puoliajalla huipputorjuntoihin venynyt Ville Saikkonen oli myös 2. nelivitosen alussa mies paikallaan.
Ottelun ainoa osuma nähtiin 62. peliminuutin kohdalla jo kauden kuudennen osumansa viimeistelleen Kron Rexhepin toimesta. Astrit Kabashin loistava syöttö maata pitkin vapautti puolustajasta irronneen Rexhepin läpiajoon ja hyökkääjä sijoitti pallon hallitusti alakulmaan.
Maalin jälkeen kunnon maalipaikkoja ei enää nähty, joten järkähtämättömästi johtoaan puolustanut Gnistan pääsi juhlimaan arvokasta voittoa vaikeasta vieraspelistä.
KuFu-98 – Gnistan 0-1 (0-0)
Maalit:
KuFu-98: –
Gnistan: Rexhepi 62′
Varoitukset:
KuFu-98: Ryynänen 32′, Räisänen 59′, Nissilä 78′
Gnistan: M. Kauti 73′, Rexhepi 90+2′
Gnistan: Saikkonen, Kabashi, Kouyaté, Kaukomaa, Nyberg, M. Kauti (82′ Toiviainen), Nyholm, Dudu, Tirkkonen, Pastila (81′ Anyamele), Rexhepi

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.