Gnistanille kauden ensimmäinen tappio

Sunnuntaina käytiin tuulisessa Oulunkylän urheilupuistossa kauden ensimmäinen paikalliskamppailu KäPan ja Gnistanin välillä. Suoraviivaisesti pelanneet mustapaidat olivat jälleen hankala vastustaja Kipinälle aiheuttaen keltapaidoille kauden ensimmäisen tappion 2-0 lukemin.

Gnistan lähti otteluun siipirikkoisena lukuisten loukkaantumisten myötä saaden kuitenkin jalkeille iskukykyisen miehistön. Aloituskokoonpanoon merkitty Teemu Pastila joutui sivuun ennen peliä tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi, hänet korvasi kymppipaikalla Miro Kauti. HIFK:sta oli lainalla molemmissa illan joukkueissa pelannut Tuomas Mustonen.
KäPa aloitti ottelun terävästi ja Gnistan olikin ensimmäisen kympin aikana vaikeuksissa kotijoukkueen voimakkaan prässipelin ja suoraviivaisten vastaiskujen kanssa. Hiljalleen Gnistan alkoi saada kiinni pelistä ja ottelu tasoittui huomattavasti. Maalittoman puoliajan paras maalintekopaikka siunaantui Gnistanin Miro Kautille nopean vasemman laidan kautta luodun vastaiskun päätteeksi. Kauti pääsi laukomaan läheltä Kelechi Anyamelen hienosta esityöstä, mutta harmittavasti Kautin laukaus painui ohi maalin.
Puoliajan muut maalipaikat aukenivat pääasiassa KäPa:lle, mutta Kipinältä nähtiin myös muutama lupaavan näköinen pistohyökkäys.
Toisen puoliajan ensimmäinen 20 minuuttinen ratkaisi pelin KäPan ollessa tällä ajanjaksolla selvästi terävämpi. Mustapaitojen ensimmäinen osuma syntyi vahvan painostuksen päätteeksi 54. peliminuutilla. Aleksander Akbar puski läheltä pallon verkkoon Fidel Hayesin keskityksestä.
Gnistan ei saanut pelistä kiinni ja ainoastaan 8 minuuttia johtomaalista KäPa iski uudelleen. Tuukka Alavaikon laukaus otti ikävästi kimmokkeen Gnistanin puolustajan jalasta painuen ylänurkkaan. Maali merkittiin lopulta omaksi maaliksi.
Välittömästi maalin jälkeen Gnistan haki terävyyttä peliinsä vaihtojen kautta. Mikko Jalkanen ja loukkaantumisesta toipunut Veeti Virmakari tulivat kentälle tehden samalla debyyttinsä keltapaidassa.
KäPa tyytyi 2-0 johtotilanteeseen eikä enää metsästänyt aktiivisesti lisämaaleja. Gnistanin loppukiri jäi tehottomaksi, mutta Kipinä sai kuitenkin luotua muutaman lupaavan näköisen hyökkäyksen ja maalinedushässäkän mustapaitojen maalille.
Gnistan vaihtoi vielä ottelun tuoksinassa osumaa saaneen Mauricio Hopsun Kristian Vanhalaan. Vaihdon seurauksena Ben Kouyaté nostettiin topparin paikalta kärkeen tavoitteena pääpallojen voittaminen kavennusmaalin toivossa.
KäPa – Gnistan 2-0 (0-0)
Maalit:
KäPa: Akbar 54′, oma maali 62′
Gnistan: –
Varoitukset:
KäPa: Vural 80′, Rahikka 89′
Gnistan: Kabashi 35′
Gnistan: Mikkelsson, Kabashi, Kouyaté, Kaukomaa, Nyberg, A. Koskinen (63′ Virmakari), Strandvall, Hopsu (89′ Vanhala), Anyamele (63′ Jalkanen), M. Kauti, Mustonen
Kooste:

Andreas Strandvallin haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.