Gnistan voittoon yliajan maalilla

Gnistan matkusti sunnuntai-iltana Mikkeliin, jossa vastaan astui viime kaudella Ykkösestä pudonnut MP. Aurinkoinen sää ja kahden lohkon kärkikamppailuihin ennustetun joukkueen kohtaaminen houkutteli Mikkelin urheilupuistoon 712 katsojaa. Ottelu oli odotetun tasainen. Pitkään näytti siltä, että ottelu päättyy tasatulokseen, mutta Jani Kaukomaa iski yliajalla Kipinän riemukkaan voitto-osuman.

Gnistan avasi tutulla pelisysteemillä 4-2-3-1. Ottelu FCV:tä vastaan ei tuonut loukkaantumisia, sen sijaan Gnistan vahvisti rivejään brassitaituri Dudulla, joka aloitti ottelun vaihtopenkiltä. Mukana oli lisäksi HIFK:sta lainapelaajat Nnaemeka Anyamele sekä Daniel Rantanen.
Gnistan sai otteluun erittäin hyvän alun, sillä ote oli ensimmäisen 20 minuuttia täysin keltapaitojen hallussa. Marko Koskinen siirsikin Gnistanin ansaittuun 0-1 johtoon noustuaan hienosti vapaapotku-tilanteessa vastustajan rangaistusalueelle. Christoffer Nyberg tarjoili keskityksen alueelle, Kron Rexhepi puski kohti maalia ja ”Mako” pääsi tuikkaamaan paluupallon maaliin.
Hiljalleen peli tasoittui MP:n nostettua linjaansa ja saadessa otetta aiemmin täysin Kipinän hallussa olleessa keskikentän keskustassa. Sinipaidat alkoivat voittaa kaksinkamppailuja tehden Kipinän pelinrakentelusta vaikeaa. MP:n tasoitusosuman iski vaparilla 16-rajan kulmasta Gnistanissakin viime kaudella pelannut Milo Jung.
Puoliajan loppu tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita molemmissa päissä. Pelin hallinta oli lievästi MP:llä, mutta Gnistankin onnistui luomaan muutaman maalipaikan laadukkaiden erikoistilanteiden ja vastahyökkäyksien kautta.
Toisella puoliajalla jatkettiin edelleen MP:n lievässä hallinnassa, Kipinän jo ensimmäisen puoliajan lopussa alkaneet ongelmat pelin avaamisen kanssa jatkuivat. Päävalmentaja Lingman haki keskikentälle lisää luovuutta, kun uunituore sopimuspelaaja Dudu tuli laitalinkiksi. Daniel Rantanen siirtyi keskustaan vaihtoon tulleen Antti Uusitalon tilalle.
Taitava ja juonikas Dudu oli alusta lähtien hyvässä vireessä tuoden huomattavasti lisää vaarallisuutta Gnistanin hyökkäyspeliin ja niin peli alkoi taas kääntyä Gnistanin hallintaan.
Hyökkäyspeliä haettiin entisestään lisätehoa, kun viime sunnuntain pelissä voittomaalin iskenyt Mauricio Hopsu tuli laitalinkiksi. ”Maukan” vaihdon myötä pyrittiin tuomaan molempia laitalinkkejä mukaan peliin aiempaa paremmin.
Alati vaarallinen kotijoukkue sai luotua puoliajan aikana muutaman maalipaikan, mutta Kipinälläkin oli saumansa, muun muassa Daniel Rantasella ja Kron Rexhepillä oli hyvät laukaisupaikat. Lopulta vahvan pelin pelannut Kipinä sai ansaitusti juhlia voittoa. Voittomaalin iski avausosuman tapaan toppari Jani Kaukomaa, joka oli noussut vapaapotku-tilanteessa vastustajan rangaistusalueelle.
Nyberg pelasi lyhyen vaparin Hopsulle, joka keskitti pallon boxiin. Kron Rexhepin matala laukaus aiheutti paluupallon, jonka Kaukomaa ujutti maaliin.
MP – Gnistan 1-2
Maalit:
MP: Jung 34′
Gnistan: M. Koskinen 11′, Kaukomaa 90+3′
Varoitukset:
MP: Hiltunen 57′, Graciano 75′
Gnistan: Uusitalo 40′, Nyholm 61′, Rexhepi 90+1′
Gnistan: Saikkonen, Kabashi, M. Koskinen, Kaukomaa, Nyberg, Uusitalo (66′ Dudu), Nyholm, Rantanen, Anyamele (84′ Hopsu), Pastila, Rexhepi
Kooste:

Dudun haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.