Gnistan nousi jälleen voittoon

Gnistan kävi perjantai-iltana tiukan taistelun sarjapisteistä JäPS:a vastaan. Aurinkoisessa ja lämpimässä perjantai-illassa ottelua seurasi 202 katsojaa.

Gnistan lähti ensimmäistä kertaa tällä kaudella otteluun ilman HIFK:n laina-apuja. Niko Tirkkonen oli saatu mukaan kokoonpanoon pelikiellosta. Sairastuvalle edellisen pelin jälkeen sen sijaan oli päätynyt Teemu Pastila, joka usean muun Gnistan-pelaajan tavoin seurasi peliä katsomosta.
Ottelun ensimmäinen nelivitonen oli tarkkaa ja hieman varmistelevaa peliä molemmilta joukkueilta. Gnistan pyrki toteuttamaan pallonhallintaan perustuvaa pelisysteemiään hankalasta pelialustasta huolimatta. Gnistan sai luotua puoliajan parhaat maalipaikat, sen sijaan JäPS pidettiin yhtä vaarallista vastaiskua lukuun ottamatta poissa hyviltä maalipaikoilta.
Gnistan joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo puolen tunnin pelinjälkeen, kun alaselkänsä satuttanut Jonas Nyholm joutui jättämään kentän. Nyholmin paikan otti Antti Uusitalo.
Toisella puoliajalla peli jatkui tasaisena. Kummassakaan päässä ei nähty kunnon maalipaikkoja ennen 58. peliminuutilla iskettyä avausosumaa. Sen iski kärsivällisesti koko ottelun saumaansa odottanut JäPS. Osku Partosen keskityksen puski läheltä sisään Kaan Kovanen.
Gnistan yritti tuloksetta murtaa JäPS:n puolustusmuuria 70 minuuttia, kunnes nähtiin jälleen todiste Gnistanin laadukkaasta erikoistilannepelaamisesta. Christoffer Nyberg antoi mainion vapaapotkun JäPS-maalin edustalle, josta oikeaoppisesti ylös noussut toppari Jani Kaukomaa tuikkasi pallon maaliin.
Tasoitusmaali toi Kipinän peliin uutta virtaa ja pelin painopiste siirtyi yhä vahvemmin vierasjoukkueen kenttäpuoliskolle. Ottelun voittomaali syntyi sekin niin ikään vapaapotkusta 5 minuuttia tasoitusmaalia myöhemmin. Antton Koskinen antoi tällä kertaa laadukkaan keskityksen 16-alueelle ja Kron Rexhepi puski kauden viidennen maalinsa vieden kotijoukkueen johtoon.
Ottelun viimeiset 15 minuuttia sekä lisäaika tarjosi maalipaikkoja ainoastaan Gnistanille. ”Toffe” Nyberg oli lähellä iskeä itse osuman suoralla laukauksella vapaapotkusta ja yliajalla kauden ensimmäiset minuuttinsa pelannut Miro Kauti oli lähellä maalintekoa.
Gnistan – JäPS 2-1 (0-1)
Maalit:
Gnistan: Kaukomaa 70′, Rexhepi 75′
JäPS: Kovanen 58′
Varoitukset:
Gnistan: Nyholm 23′, Vanhala 48′, Dudu 94′
JäPS: Koivu 23′, Partonen 78′, Khayat 93′
Gnistan: Mikkelson, Kabashi, Vanhala (69′ Koyaté), Kaukomaa, Nyberg, A. Koskinen, Nyholm (30′ Uusitalo), Hopsu (89′ M. Kauti), Tirkkonen, Dudu, Rexhepi
Kooste:

Antti Uusitalon haastattelu:

Kapteeni Joonas Kautin kuulumiset:

IF Gnistanin P02 pallopoikina ottelussa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.