Gnistan murskasi MPS:n

Gnistan otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kukistamalla MPS:n tyylipuhtaasti lukemin 0-5. Poikkeuksellisesti jo kello 13 käyty ottelu keräsi Tapanilan nurmen äärelle yli 200 katsojaa.
Paikoitellen aurinkoisessa ja keväisen lämpimässä säässä käyty ottelu kulki Kipinän komennossa alusta lähtien, mutta ottelu ratkesi vasta toisella puoliajalla varsin tapahtumaköyhän ensimmäisen nelivitosen jälkeen.

Gnistanilla oli tukku poissaolijoita riveissään. Edellisen Mikkelin ottelun jälkeen sairastupa oli täydentynyt nilkkavammaa potevalla Marko Koskisella. Lisäksi sivussa olivat maalivahti Ville Saikkonen sekä pelikieltoa edelleen kärsinyt Niko Tirkkonen.
Runsaista poissaoloista huolimatta laajalla pelaajamateriaalilla operoiva Kipinä sai jalkeille vahvan miehistön, jota tähditti HIFK:sta lainalla ollut Tuomas Mustonen.
Ottelun juoni kävi alkuminuuteista lähtien selväksi. Kipinä hallitsi pallollista peliä MPS:n satsatessa vastaiskuihin. Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut kuitenkaan kuin yhden täysosuman, kun Dudu täräytti millintarkan laukauksen noin 20 metristä. Pallo kilahti lopulta tolpan kautta nuottaan.
Maalin lisäksi puoliaika ei ihmeitä tarjonnut. Gnistanin hallinnasta kertoo kuitenkin kulma- ja vapaapotkutilastot, jotka menivät selkeästi Kipinälle.
Puoliajalla Gnistan joutui vaihtamaan lievästi itseään loukanneen Teemu Pastilan pois, hänen paikkansa otti Mauricio Hopsu. ”Maukka” otti paikkansa oikeana laitalinkkinä ja Dudu siirtyi Pastilan tontille kymppipaikalle.
Gnistan iski toisen osumansa, kun Kristian Vanhala puski Christoffer Nybergin laadukkaan kulmapotkun verkkoon.
Kipinän toinen maali tuntui katkaisevan tappioputkessa olevan MPS:n henkisen selkärangan, sillä tämän jälkeen lähes jokainen Gnistanin hyökkäys tuntui päättyvän osumaan.
Ensin 56 minuutilla Kron Rexhepi tuikkasi läheltä Hopsun syötön sisään ja vain 7 minuuttia myöhemmin sama kuvio toistui Rexhepin siirtäessä Gnistanin jo 0-4 johtoon.
Tästä 3 minuuttia lisää ja jälleen soi verkko malmilaisten päädyssä. Tällä kertaa ”Toffe” Nyberg pelattiin läpi vasemmalta laidalta ja hän ampui pallon läheltä takanurkkaan.
Tämän vajaan 20 minuutin maalikimaran jälkeen peli meni loppuvihellyksen odotteluksi puolin toisin. Gnistan pelasi tiiviisti eikä antanut keltapaidoille mahdollisuuksia kaunistella numeroita, vastaavasti Gnistaninkin suurin hyökkäysinto oli viiden maalin johtoasemassa kadonnut.
Antton Koskinen vaihdettiin sisään 62. minuutilla, joten pelaamansa 28 peliminuuttia olivat Koskiselle kauden ensimmäiset. Myös vähille peliminuuteille jäänyt Kelechi Anyamele pääsi tositoimiin pelaten 20 minuuttia ottelun lopusta.
MPS – Gnistan 0-5 (0-1)