Tappio tuliaisina Klaukkalasta

Gnistan pelasi harjoituskauden toiseksi viimeisen harjoitusottelunsa lauantaina, kun Kipinä kohtasi Klaukkalan tekonurmella tulevalla kaudella Kolmosessa pelaavan NJS:n.
Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen jatkuvasti terävänä pelissä ollut kotijoukkue iski nopeasti kolme osumaa. Tuomas Mustosen kavennusosuma oli vain laiha lohtu 3-1 tappioon päättyneessä ottelussa.


Gnistanilla oli loukkaantumishuolia etenkin puolustuspäässä. Luottotopparit Marko Koskinen ja Jani Kaukomaa toipuvat loukkaantumisista ja myös laitapuolustaja, Kipinän testissä oleva Christoffer Nyberg oli sivussa loukkaantumisen vuoksi. Puolustajien vähyydestä johtuen Kelechi Anyamele pelasi laitapuolustajana. Normaalisti kymppipaikalla tai kärjessä pelaavaa Mauricio Hopsua kokeiltiin oikean laitalinkin tontilla.
Ottelun ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Gnistan pyrki pelaamaan tuttua lyhytsyöttöpeliä ja hallitsikin sillä ottelun alkua. Suoraviivaisemmin pelannut kotijoukkue loi puoliajan vaarallisimmat maalipaikat laitojen kautta, mutta ottelun kiistattomiin Kipinän onnistujiin lukeutuva maalivahti Ville Saikkonen piti ottelun maalittomissa lukemissa. Gnistan onnistui myös luomaan omat maalipaikkansa laitojen kautta. Paras maalipaikka siunaantui oikean laidan kautta tulleen Hopsun keskityksen kautta Niko Tirkkoselle, mutta ”Tikin” laukaus suuntautui maalin yli.
Puoliajalla kehiin pääsi jälleen kokoonpanossa ollut kärki Tuomas Mustonen, joka lukeutui myös illan Kipinän onnistujiin peräänantamattomalla taistelullaan hyökkäyspäässä.
Toisella puoliajalla peli sujui aluksi Gnistanin lievässä hallinnassa, mutta asetelma kääntyi päälaelleen noin 70 peliminuutin kohdalla. NJS:lle tuomittiin rangaistuspotku, kun Bangaly Kouyaté repi mustapaitojen hyökkääjän rangaistusalueella nurin. Pilkusta syntyneen 1-0 osuman lisäksi Kipinän tilannetta heikensi tilanteessa Kouyatellé tuomittu toinen keltainen kortti, joka merkitsi samalla ulosajoa kentältä.
Gnistan siirtyi punaisen kortin jälkeen kolmen topparin pelimuodostelmaan 3-4-1-1. Kipinän peli oli hetken pahasti sekaisin. Kentälle avautui tilaa Keltapaitojen ryntäiltyä itsensä ulos tilanteista ja NJS hyödynsi avautuneen tilan iskemällä kaksi osumaa nopeista vastaiskuista.
Tuomas Mustosen vapaapotkusta puskema kavennusosuma sinetöi ottelun loppulukemiksi 3-1.
NJS-Gnistan 3-1 (0-0)
Maalit:
NJS: Kaipio rp. 70, 73′ Manninen 73′, Kilpeläinen 78′
Gnistan: Mustonen 85′
Gnistan: Saikkonen (46′ Otronen), Kabashi (65′ Jeng), Kouyaté (70′ ulosajo), Vanhala, Anyamele, Nyholm (68′ Uusitalo), Toiviainen (80′ A. Koskinen), Hopsu (73′ M. Kauti), Tirkkonen, Pastila, Rexhepi (46′ Mustonen)
Kooste:

Santtu Toiviaisen haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.