Gnistanille niukka tappio kauden kenraaliharjoituksessa

Gnistan otteli harjoituskauden viimeisen ottelunsa Honkaa vastaan tiistai-iltana. Sateisessa säässä Tapiolan uudella tekonurmella pelattu ottelu tarjosi vauhdikasta peliä ja 5 osumaa. Gnistanin osumat viimeistelivät kapteeni Niko Tirkkonen sekä entistä seuraansa kurittanut Jonne Innala.

Gnistan lähti kamppailuun tutulla kenttämuodostelmalla 4-2-3-1. Mukana kokoonpanossa oli aiemmin HIFK:n joukkueen mukana harjoitellut brassi Dudu, joka edusti Gnistania kauden 2014 loppupuoliskon ajan. Marko Koskinen ja Jani Kaukomaa olivat toipuneet kolhuistaan muodostaen jälleen toppariparin. Gnistan sai myös huonoja uutisia loukkaantumisrintamalta, kun Joonas Kauti loukkaantui harjoituksissa niin pahoin, että hänen kautensa saattaa olla ohi jo tässä vaiheessa. Pitkäaikaistoipilaita ovatat lisäksi Alex Antikainen sekä Kristian Heinolainen.
Ottelun alku oli vauhdikas, mutta molemmille siunaantuneista hyvistä maalipaikoista huolimatta avausosumaa saatiin odottaa 25 minuuttia. Tällöin Hongan vikkelä hyökkääjä Rony Huhtala karkasi Gnistan-toppareilta karkuun ja luritti pallon maata pitkin ohi Ville Saikkosen.
Gnistan iski samantien takaisin. Tasoitusossumaa edelsi Astrit Kabashin hyvä murtautuminen laitapuolustajan tontilta Hongan rangaistusalueen tuntumaan. ”Asse” syötti pallon Kro Rexhepille, joka jatkoi yhdellä kosketuksella laitaan Niko Tirkkoselle. Tirkkosella oli tilaa ja aikaa tulittaa pallo verkkoon.
Minuuttia myöhemmin Hongalle tuomittiin rangaistuspotku, kun Kipinän puolustajan taklaus osui pallon sijasta rangaistusalueelle murtautuneen mustapaidan jalkaan. Jälleen kerran hyvän ottelun pelannut Ville Saikkonen onnistui torjumaan Karim Jouinin matalan laukauksen.
Jouini sai hyvityksen 10 minuuttia myöhemmin, kun hän pääsi Gnistanin puolustuksen merkkausvirheen seurauksena irti oikealta laidalta ja laukoi kotijoukkueen toisen osuman.
Gnistanin joukkuepelaaminen pysyi muutamaa kohtalokasta merkkausvirhettä lukuunottamatta tiiviinä. Gnistan pyrki toteuttamaan lyhytsyöttöpeliään, mutta kotijoukkueen prässätessä vahvasti pelasi ajoittain normaalia suoraviivaisemmin.
Puoliajalla tehdyt vaihdot puolustuspäähän ja 2. puoliajan alkupuolella tehdyt lisävaihdot näkyivät pelissä, kun vielä 1. puoliajalla vankasti toiminut Gnistanin joukkuepeli rakoili. Seurauksena lukuisia vaarallisia maalipaikkoja Hongalle. Saikkonen oli kuitenkin jälleen mies paikallaan ja piti Gnistanin puolustuksen ohella pelin tasaisena toisen puoliajan vaikeina hetkinä.
Peli ratkesi lopullisesti noin 80 minuutilla, kun Gnistan-puolustajan harhasyötön seurauksena pääsi Kasperi Liikonen laukomaan vapaasti pallon tolpan kautta verkkoon.
Gnistan kavensi vain hetkeä ennen loppuvihellystä. Antti Uusitalo laukoi terävästi ja Jonne Innala siirsi maalivahdin eteensä torjuman pallon maaliin.
Honka – Gnistan 3-2
Maalit:
Honka: Huhtala 25′, Jouini 36′, Liikonen 80′
Gnistan: Tirkkonen 26′, Innala 85′
Gnistan: Saikkonen, Kabashi, M. Koskinen, Kaukomaa (46′ Anyamele), Kouyaté, Nyholm (67′ A. Koskinen), Toiviainen (60′ Uusitalo), Dudu (60′ M. Kauti), Tirkkonen (70′ Innala), Pastila, Rexhepi (70′ Hopsu)
Kooste:

Ville Saikkosen haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.