Gnistan löi FC Espoon niukasti

Gnistanin harjoituskauden neljänneksi viimeinen ottelu käytiin perjantai-iltana Talin hallissa. Gnistanin vahvan alun jälkeen ottelu tasoittui selvästi ja lopulta Gnistan otti Niko Tirkkosen osumalla voiton lukemin 1-0.

Gnistan pääsi otteluun pitkästä aikaa ilman uusia loukkaantuneita. Poissa olivat ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Alex Antikainen ja Kristian Heinolainen. Laitapakki Kristoffer Nyberg oli Gnistanin testissä. Nyberg on pelannut aiemmin mm. Ykköstä FC Viikingeissä.
Gnistan sai edellisen Kiffen-ottelun tapaan hyvän alun otteluun, sillä pallo oli FC Espoon maalissa jo kolmen peliminuutin jälkeen. Topparin epäonnistunut palautus maalivahdille ajautui Niko Tirkkoselle, joka nosti pallon hallitusti yli voimattoman sinipaitojen maalivahdin.
Ottelun ensimmäinen 20 minuuttia olivat vahvaa Gnistan-hallintaa. Sinipaitojen hajanainen puolustuspeli avasi Gnistanille lukuisia paikkoja rangaistusalueelle, mutta FC Espoon maalivahdin varmat otteet estivät lisämaalit.
Puoliajan loppupuoliskolla peli tasoittui selvästi, vaikka pallollinen hallinta pysyi edelleen Gnistanilla. Ottelun tempo laski ja FC Espookin sai luotua töitä Ville Saikkoselle Kipinä-maalilla. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty.
Puoliajalla testissä ollut Nyberg pääsi näyttämään osaamistaan, samoin kymppipaikalle tullut Jonne Innala. Vaihtojen myötä kokeiltiin pelaajia eri pelipaikoilla, mm. Santtu Toiviainen kokeili noin 20 minuuttia pelaamista oikeassa laidassa ja toppari Kaukomaa keskikentän keskustassa.
Toisella puoliajalla FC Espoo prässäsi vahvasti Gnistanin keskikenttää tehden Keltaisten pelinrakennuksesta vaikeaa. Tästä seurauksena oli lukuisia Gnistanin suorittamia harhasyöttöjä sekä vaarallisen näköisiä hyökkäyksiä FC Espoolle.
Gnistanin puoliajan aikana suorittamat vaihdot palauttivat Kipinän kokoonpanon normaalimuottiinsa ja toivat Keltaisten peliin uutta energiaa, eikä FC Espoolle enää vaaranpaikkoja siunaantunut. Muutamasta lupaavan näköisestä hyökkäyssommitelmasta huolimatta ei myöskään Gnistan onnistunut enää maalitiliään kartuttamaan.
Gnistan – FC Espoo 1-0 (1-0)
Maalit:
Gnistan: Tirkkonen 3′
FC Espoo: –
Gnistan: Saikkonen, Kabashi, Vanhala, Kaukomaa (55′ A. Koskinen), Kouýate, Nyholm (70′ Koivurinta), Toiviainen, J. Kauti (46′ Nyberg), Tirkkonen (70′ Hopsu), Pastila (46′ Innala), Rexhepi (70′ Gerxhaliu)
Kooste:

Haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.