Gnistan löi Viikingit harjoitusottelussa

Gnistan kävi perjantai-iltana talven toisen harjoitusottelunsa Viikinkejä vastaan. Samalla ottelu käynnisti Gnistanin harjoituskauden jälkimmäisen osan viikon huilin jälkeen.

Gnistan hallitsi Talin hallissa käytyä kamppailua alusta loppuun ja poistui kentältä lopulta 2-0 voitto taskussaan Kautin veljeksien vastatessa maalinteosta.
Gnistanin leirissä oli jälleen paljon poissaoloja erinäisten sairastelujen ja muiden loukkaantumisten vuoksi. Testissä oli keskikentän keskustassa koko toisen puoliajan urakoinut Joonas Nyholm sekä vasempana laitalinkkinä noin 20 minuuttia pelannut Ahmed Abdi.
Ensimmäinen 45 minuuttia ottelusta edettiin Gnistanin komennossa. Keltaiset dominoivat pallollista peliä tutulla lyhytsyöttöpelillään eikä puolustusosasto päästänyt punapaitoja maalipaikoille.
Puoliajan ainokainen osuma syntyi Niko Tirkkosen oikealta antamasta kulmapotkusta, jonka Miro Kauti puski verkkoon. Maalin syntyessä peliä oltiin pelattu noin 25 minuuttia.
Gnistanin urakkaa helpotti noin puolen tunnin pelin jälkeen Viikinkien toppari Eklundin ottama punainen kortti, kun hän joutui alimpana miehenä kaatamaan läpi pääsemässä olleen Kron Rexhepin.
Puoliajan loppu tarjoili Gnistanille vielä muutaman maalipaikan ja Viikingit pääsi myös kerran kokeilemaan Atte Otrosen ohittamista, mutta Otronen liimasi kaukaa tulleen laukauksen vaivattomasti.
Puoliajalla ja pitkin toista jaksoa Gnistan suoritti nipun vaihtoja. Pelin kuva ei silti muuttunut. Gnistan hallitsi peliä edelleen lyhytsyöttöpeliin luottaen. Yhden miehen alivoimalla pelanneille Viikingeille tuotti hankaluuksia päästä palloon käsiksi.
Gnistanin 2-0 osuma nähtiin noin 12 minuutin pelin jälkeen. Kentälle kymppipaikalle vaihdosta tullut Jonne Innala tarjoili oivaltavan lyhyen syötön rangaistusalueelle Joonas Kautille, joka laukoi pallon hallitusti etukulmaan.
Enempää maaleja ei nähty, vaikka paikkoja Keltaisilla riitti. Joonas Kauti laukoi kerran tolppaan ja Niko Tirkkonen vapaasta paikasta hiuksenhienosti ohi takatolpan.
Gnistan voitti ansaitusti ottelun 2-0. Myös päävalmentaja Tommi Lingman oli tyytyväinen omiensa esitykseen:
– Iso parannus kahden viikon takaiseen ja alkoi jo näkymään niitä asioita joita haluttiin. Prässi toimi jo ajoittain hyvin ja saatiin muutama hyvä riisto sekä Viikinkien pelin avaaminen vaikeaksi, lisäksi oma pallollinen pelaaminen oli jo paljon parempaa ja kontrolloidumpaa.
Gnistan – Viikingit 2-0 (1-0)
Gnistan: 25′ M. Kauti, 57′ J. Kauti
Viikingit: –
Gnistan: Otronen(46′ Saikkonen), Kabashi, Kaukomaa(46′ M. Koskinen), Antikainen, Anyamele(60′ Kouyaté), A. Koskinen, Toiviainen(46′ Nyholm), J. Kauti, Tirkkonen(60′ Ahmed), M. Kauti(55′ Innala), Rexhepi