Gnistan ja EsPa tasapeliin harjoitusottelussa

Gnistan pelasi kauden toisen harjoitusottelunsa lauantai-iltana, kun keltapaidat kohtasivat EsPan Talin hallissa. Kosolti vauhtia ja vaarallisia tilanteita tarjonnut ottelu päättyi lopulta 2-2 tasapeliin.

Gnistan lähti otteluun tutulla 4-2-3-1 pelisysteemillä. Ensimmäisellä puoliajalla pelasivat sopimuspelaajat Antton Koskista lukuunottamatta.
Vihreäpaitainen EsPa aloitti ottelun räväkästi. Johto-osuma oli lähellä heti ensimmäisestä hyökkäyksestä, kun pallo saatiin pelattua rangaistusalueelle, mutta Ville Saikkonen onnistui tarjumaan EsPan hyökkääjän laukauksen kulmaksi. Kulmapotkusta EsPa onnistui kuitenkin iskemään osuman, kun Jonas Zaknoun puski läheltä vasemmalta annetun kulmurin takanurkkaan. Maali tuli vain kolmen peliminuutin jälkeen.
Gnistan sisuuntui heikosta alusta ja tasoitusosuma nähtiin vain 4 minuuttia myöhemmin. Niko Tirkkonen pelattiin vapaaksi rangaistusalueelle ja tämä laukoi pallon oikeaan alanurkkaan.
Hetkeä myöhemmin Mauricio Hopsu oli vapautumassa maalipaikkaan, joten EsPan puolustus joutui kaatamaan hänet rangaistusalueella. Tuomari osoitti epäröimättä pallon pilkulle. Antton Koskinen laukoi liian keskelle sillä seurauksella, että EsPan maalivahti onnistui yrityksen torjumaan.
Tapahtumarikas ensimmäinen vartti huipentui EsPan johtomaaliin 2 minuuttia myöhemmin. Vihreäpaitojen kärki Ville Pirhonen karkasi oikealta laidalta läpisyötön seurauksena ja ujutti pallon etukulmaan.
Enempää osumia puoliaika ei tarjonnut, mutta hyviä maalipaikkoja siunaantui molemmille osapuolille. EsPa loi paikkansa vauhdikkailla vastahyökkäyksillä, Gnistan pyrki luomaan paikkansa viime kaudelta tutulla lyhytsyöttöpelillä.
Toiselle puoliajalle Gnistan vaihtoi koko kentällä olleen miehistönsä, mutta kenttämuodostelma säilyi edelleen muodossa 4-2-3-1. Kentälle juoksi lukuisia testipelaajia, mukana sopimuspelaajista oli vain Miro Kauti ja Sanntu Toiviainen.
Pelaajien vähäinen yhteinen pelikokemus teki sen, että 1. puoliajan kaltaista lyhytsyttöpeliä ei enää nähty, mutta edelleen sitä pyrittiin noudattamaan.
Puoliajan loppua kohden Gnistan alkoi saada peliä yhä enemmän EsPan kenttäpuoliskolle. Tasoitusosuma nähtiin kun puoliaikaa oltiin pelattu noin 30 minuuttia. Testipelaaja Mustapha Abubakar Kamgiwa pääsi yksin läpi, harhautti myös EsPan vastaan tulleen maalivahdin ja sijoitti pallon hallitusti maaliin.
Loppuhetkillä oli myös Miro Kautilla hyvä sauma iskeä Gnistanille kolmas osuma, mutta läheltä tulleen yrityksen onnistui EsPan maalivahti torjumaan.
Gnistan – EsPa 2-2 (1-2)
Maalit:
Gnistan: Tirkkonen 7′, Kamgiwa 70′
EsPa: Zaknoun 3′, Pirhonen 14′
Gnistan: Saikkonen(’46 Nyberg), Kabashi(46′ Karjalainen), M. Koskinen(46′ Sheik), Vanhala(46′ Valge), Antikainen(46′ Wify), A. Koskinen(46′ Toiviainen), Virmakari(46′ Kamgiwa), J. Kauti(46′ Anyamele), Tirkkonen(46′ M. Kauti), Pastila(46′ Biga), Hopsu(46′ Rexhepi)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.