Harjoitusottelut alkoivat tappiolla

Gnistan pelasi ensimmäisen kauteen 2016 valmistavan harjoitusottelunsa lauantaina, kun joukkue koki tappion FC Espooolle 2-0 lukemin. Gnistanin päivän aloituskokoonpanossa oli vaihtopelaajia myöten paljon testipelaajia.

Ottelun avausjakso kului sinipaitaisen FC Espoon hallitessa kenttätapahtumia. Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli Gnistanille murheellinen, sillä espoolaiset vyöryttivät hyökkäyksiään vahvasti Kipinän maalille sekä iskivät pallon kahdesti maaliin.
Ensin Janne Paukkonen pääsi läheltä sijoittamaan pallon testissä olleen maalivahdin Juuso Ahtiaisen ohi ja vain viisi minuuttia myöhemmin FC Espoo iski uudelleen. Fareed Sadat pommitti Ahtiaisen eteensä torjuman pallon voimalla ylänurkkaan.
Gnistanin puoliajan hyvät maalipaikat olivat vähissä. Viimeisen puolituntisen aikana siunaantui Antton Koskiselle kuitenkin kaksi mahdollisuutta. Ensimmäisen paikan torjui maalivahti lähietäisyydeltä ja myöhemmin Koskinen laukoi läheltää pallon yli maalin.
Puoliajalla Gnistan teki läjän vaihtoja ja koko ensimmäisen puoliajan vaihtopenkillä istunut viisikko pääsi tositoimiin. Kärkeen Kron Rexhepin tilalle tuli Emongo Osongo, Mauricio Hopsu tuli Antton Koskisen tilalle kymppipaikalle Koskisen siirtyessä keskikentän keskustaan. Veeti Virmakari tuli hänen vierelleen. Nemanja Biga sekä Aba Jama tulivat keskikentän laidoille. Joonas Kauti siirtyi vasemmaksi laitapuolustajaksi. Ensimmäisen puoliajan vasempana laitapuolustajana pelannut Mahad Hussein siirtyi toppariksi. Vaihtoon tulivat siis Rexhepin ohella Haris Sheik, Joonas Kallio, Santtu Toiviainen sekä Joel Koivurinta.
Vaihdot toivat Gnistanin hyökkäyspelaamiseen lisää virtaa. Hyökkääjäkaksikko Emongo-Hopsu järjesteli lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta Gnistan ei onnistunut maalitiliään avaamaan.
FC Espoon hyökkäyspelistä oli myös paras terä kadonnut ottelun kuluessa eikä Gnistanin maalilla nähty enää kunnon maalipaikkoja. Ottelun loppulukemat olivat kuitenkin 2-0 kotijoukkueen eduksi.
– Kentällä nähtiin paljon testipelaajia, joista saimme tärkeää informaatiota jatkon kannalta. Osa pelaajista jatkaa tammikuun treeneihin meidän kanssa ja osa etsii mahdollisuuksia muualta. Tietenkään pelejä ei ole mukava hävitä, mutta tulos ei ollut tänään pääasia, kommentoi manageri Antti Uusitalo.
FC Espoo – Gnistan 2-0 (2-0)
Maalit:
FC Espoo: Paukkonen 25′, Sadat 30′
Gnistan: –
Gnistan: Ahtiainen, Hussein, Vanhala, Sheik(46′ Biga), M. Kauti, Kallio (46′ Jama), Koivurinta(46′ Hopsu), Toiviainen(46′ Virmakari), J. Kauti, Koskinen, Rexhepi(46′ Emongo)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.