Gnistanin edustusjoukkue kaudella 2016 – uutta ja vanhaa

Kaudeksi 2016 Kakkosen Itälohkoon palaavaa Gnistania luotsaa alkavalla kaudella Tommi Lingman. Valtaosa menneen kauden menestyksekkäästä joukkueesta jatkaa, useiden uusien nuorten pelaajien liittyessä mukaan Ogelin Keltasinisiin. Vastaavasti viime kaudella aloitettua HIFK-yhteistyötä jatketaan entistä tiiviimpänä.

Uusi päävalmentaja Tommi Lingman – lisäpanostuksia valmennustiimiin
Gnistanin uusi päävalmentaja on Tommi Lingman. Lingman korvaa Mikko Eskelisen, joka erinomaisesti onnistuneen Gnistan-kauden jälkeen siirtyy HIFK:n Veikkausliiga-joukkueeseen Jani Honkavaaran apuvalmentajaksi.
Pitkän valmentajakokemuksen omaava Lingman on toiminut viime vuodet HJK:n A-juniorien päävalmentajana (kaudet 2014 ja 2015). Päätoimisesti SPL Uudenmaan Piirissä työskentelevä ”Stoba” on HJK:n organisaation lisäksi valmentanut pitkään Hongassa. Pitkän valmentajauran lisäksi Lingmanilla on mittava oma pelaajaura Ykkösen ja Kakkosen joukkueista.
”Lähden mukaan projektiin erittäin kiinnostuneena ja tyytyväisenä tästä mahdollisuudesta. Odotan mielenkiinnolla tulevaa treeni- ja pelikautta hyvässä joukkueessa ja perinteikkäässä seurassa, jolla on halu ja tavoite mennä ja kehittyä entisestäkin paremmaksi. Ajatuksena on olla useampikin vuosi mukana kehittämässä niin joukkuetta kuin myös itseä edelleen valmentajana”, päävalmentaja Lingman kommentoi uutta pestiään ja jatkaa: ”Pelitapana pyritään edelleen kontrolloituun pelin avaamiseen sekä pallonhallintaan, mutta myös rohkeaan eteenpäin pelaamiseen. Puolustettaessa halutaan myös prässätä ja saada pallonriistoja mahdollisimman ylhäällä kenttää.”
”Lingman jatkaa Gnistanissa siitä mihin Eskelinen jäi. Eli tavoitteena on pitää Gnistan Kakkosen kärkijoukkueena ja samalla kehittää nuoria pelaajia eteenpäin urallaan. ”Stoban” valmennusfilosofia on hyvin samanlainen kuin Eskelisellä. Tästä syystä harjoitusrutiinit ja pelitapa tulevat varmasti säilymään samantyyppisinä kuin menneellä kaudella. Monet pelaajat myös tuntevat Stoban hyvin juniorivuosiltaan, joten odotan sopeutumisen uusiin kuvioihin tapahtuvan nopeasti”, kommentoi Gnistanin manageri Uusitalo.
Gnistanin valmennustiimissä jatkaa jo neljättä kauttaan Mika ”Billy” Kokko. Lisäksi tiimiin tullaan lähiaikoina nimittämään toinen apuvalmentaja.
Jatkuvuutta edelliseen kauteen syntyy myös yhä syvenevän HIFK-yhteistyön kautta. Yhteistyöllä mahdollistetaan molemmin puolin lisäpanostukset valmennukseen ja pelaajien kehittämiseen.
Gnistanin ja HIFK:n välinen yhteistyö laajenee
HIFK-yhteistyö toimi viime kaudella erinomaisesti. Siihen oltiin tyytyväisiä molemmissa seuroissa. Näin ollen seurat ovat valmiita tiivistämään yhteistyötään. Seurat pyrkivät aikaisempaa enemmän tekemään harjoitus- sekä valmennusyhteistyötä.
”Viime kaudella tavoitteena oli luoda toimiva pelaajapolku Kakkosesta Veikkausliigaan. Onnistumisia nähtiin, kun loppukaudesta HIFK:n liigamiehistön mukana oli kaksi Gnistanin pelaajaa. Tulevalla kaudella pyrimme tiivistämään valmennusyhteistyötä sekä kehittämään yhteistä pelitapaa”, toteaa Uusitalo.
Pelitavan osalta tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että Mikko Eskelinen uudessa roolissaan HIFK:ssa vastaa siitä, että joukkueiden pelitapa olisi yhtenevä.
Yhteistyö valmennuspuolella näkyy myös siinä, että HIFK:n maalivahtivalmentajat Ville Anttonen ja Petri Pyhältö toimivat jatkossa myös Gnistanin maalivahtivalmentajina. Myös pelaajien fyysisen valmennuksen metodeja sekä tulosten seurantaa yhtenäistetään. Viime kauden tapaan Gnistanin pelaajilla on myös mahdollisuus osallistua HIFK:n aamuharjoitteluun, mikä mahdollistaa täysipäiväisen panostuksen jalkapalloon niiden pelaajien osalta, jotka haluavat urallaan eteenpäin.
Gnistan satsaa nuoriin pelaajiin
HIFK-yhteistyö laajentuu myös junioripuolelle, jossa HIFK:n A-juniorit pelaavat keväällä nuorten SM-karsintasarjassa. Yhteistyö A-junioreiden kanssa mahdollistaa Gnistanille entistä suuremmat panostukset nuoriin pelaajiin.
”Gnistanilla ei ole omaa A-junioritoimintaa”, huomauttaa manageri Uusitalo ja jatkaa: ”Nyt aloitettava yhteistyö HIFK:n A-junioreiden kanssa mahdollistaa sen, että voimme ottaa enemmän nuoria pelaajia joukkueeseen, joille pystytään tarjoamaan peliaikaa sopivasta joukkueesta. Vastaavasti lahjakkaille nuorille tarjoutuu mahdollisuus päästä pelaamaan Kakkosen pelejä”.
Samaan hengenvetoon Uusitalo toteaa, että tarkoitus on viedä Gnistanin omia juniori-ikäluokkia eteenpäin: ”Gnistanilla ei ole tällä hetkellä yksin mahdollisuutta nostaa vanhimpia juniori-ikäluokkia korkeimmille sarjatasoille. Pelaajamateriaali on yksinkertaisesti liian kapea mikä näkyy jo siinä, että joukkueisiin tuntuu olevan mahdotonta saada riittävästi pelaajia. Viimeistään C-junioreissa lahjakkaimmat pelaajat ovat tyypillisesti lähteneet muualle. Tavoitteena on, että HIFK-yhteistyö mahdollistaa ”omassa seurassa” pelaajapolun ylöspäin esimerkiksi lahjakkaalle -02 ikäluokalle ja kaikille niille muille sadoille tulevaisuuden toivoille, joita meillä on seurassa.”
15 sopimusta kasassa – joukkue kasaan tammikuun loppuun mennessä
Gnistan on kaiken muun ohessa solminut myös pelaajasopimuksia kaudelle 2016. Jatkosopimuksia on solmittu kaikkiaan 10 pelaajan kanssa. Jatkajia ovat maalivahdit Ville Saikkonen ja Atte Otronen, puolustajat Marko Koskinen, Alex Antikainen ja Astrit Kabashi, keskikenttäpelaajat Santtu Toiviainen, Joonas Kauti, Miro Kauti ja Niko Tirkkonen sekä hyökkääjä Teemu Pastila.
Uusia nimiä Gnistanissa tulevat olemaan PKKU:sta siirtyvä -99 syntynyt U16-maajoukkuepelaaja Kristian Heinolainen sekä HJK:n organisaatiosta Gnistaniin siirtyvät Joel Koivurinta (-96), Kristian Vanhala (-96), Veeti Virmakari (-98) sekä Mauricio Hopsu (-96).
”Etenemme joukkueen kasaamisen osalta aikataulussa. Tarkoitus oli, että jouluun mennessä meillä on 16 pelaajan runko, jota täydennetään tammikuun aikana siten, että helmikuun alusta pääsemme harjoittelemaan lopullisella joukkueella. Kuten jo nähdään, tulemme lisäämään nuorten pelaajien lukumäärää. Toiviaisen Santtu oli hyvä esimerkki siitä miten saamme ajettua nuoria miesten peleihin ja toivottavasti saamme vastaavia onnistumisia myös ensi kaudella. Kaudella 2016 tullaan varmasti näkemään entistäkin mielenkiintoisempi Gnistanin edustusjoukkue”, manageri Uusitalo kommentoi pelaajatilannetta ja tulevaa kautta.
Gnistanin sopimustilanne 20.12.2015 (suluissa viime vuoden seura):
Maalivahdit:
– Ville Saikkonen
– Atte Otronen
Puolustus:
– Marko Koskinen
– Kristian Vanhala (HJK A)
– Alex Antikainen
– Astrit Kabashi
– Kristian Heinolainen (PKKU)
Keskikenttä:
– Joel Koivuranta (Klubi 04)
– Santtu Toiviainen
– Joonas Kauti
– Veeti Virmakari (HJK A)
– Niko Tirkkonen
– Miro Kauti
Hyökkäys:
– Teemu Pastila
– Mauricio Hopsu (Klubi 04)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.