Kauden viimeisestä kotiottelusta tappio

Gnistan pelasi kauden viimeisen kotiottelunsa perjantai-iltana, kun joukkue kohtasi FCV:n Oulunkylän viileässä syysillassa. Ottelu alkoi hyvin Gnistanin kannalta, kun Keltapaidat siirtyivät jo alkuminuuteilla johtoon, mutta nälkäinen vierasjoukkue nousi lopulta 1-3 voittoon.
Gnistan sai otteluun vahvistusta lasaretin puolelta, kun pitkään loukkaantuneena ollut hyökkääjä Kron Rexhepi palasi kokoonpanoon. Rexhepi aloitti ottelun vaihtopenkiltä. Gnistanin loukkaantumishuolet ovat muutenkin hellittäneet, sillä poissa loukkaantumisen takia olivat enää molemmat Kautin veljeksistä.
Gnistan on iskenyt viime aikoina paljon osumia ensimmäisen 10 minuutin aikana. Tälläkin kertaa Keltapaidat saivat salama-alun, sillä pallo oli FCV:n maalissa jo noin kolmen minuutin pelin jälkeen. Valte Vuorela antoi oivaltavan lyhyen syötön Janne Arolinnalle ja hän lähetti oikealta laidalta syötön maata pitkin rangaistusalueelle, josta mukaan hyökkäykseen noussut toppari Marko Koskinen tuikkasi pallon maaliin.
Hieman myöhemmin pääsi Santtu Toiviainen virittelemään vapaasti laukaustaan noin 25 metristä maalista, mutta tulinen kuti painui yli maalin.
Noin 14 minuutin kohdalla vaarallisesti läpi pelin esiintynyt FCV:n laitahyökkääjä Topi Järvinen laukoi rangaistusalueen oikealta reunalta pallon etukulmaan, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.
Tasoitusmaali syntyi lopulta 27 minuutin pelin jälkeen, kun FCV hyökkäsi vaarallisesti vasemmalta laidalta. Keskitys maata pitkin ajautui epävarmasti pelanneen Gnistan-puolustuksen kautta Santtu Laaksoselle, joka laukoi pallon vasempaan alanurkkaan.
Vain minuutin kuluttua FCV hyökkäsi jälleen vauhdikkaasti. Ville Saikkonen sai venyä parhaimpaansa torjuakseen Anssi Virenin matalan, etunurkkaan kohdistuneen laukauksen vasemmalta laidalta.
FCV:n johtomaali syntyi 34 peliminuutilla, kun Saikkonen epäröi vastaantulossaan ja pallo pomppi suoraan hyökkääjä Kimmo Huismanille. Huisman sijoitti pallon tarkasti vasemman tolpan kautta sisään.
Puoliajan loppu tarjoili katsojille vauhdikasta peliä ja lukuisia maalipaikkoja. Ensin pallo pomppi onnekkaasti Teemu Pastilalle rangaistusalueelle, mutta ”Pasti” laukoi läheltä ohi maalin.
Noin 10 minuuttia ennen puoliaikaa FCV hyökkäsi jälleen vaarallisesti vasemmalta laidalta, mutta laukaus rangaistusalueen tuntumasta painui maalin yli.
Gnistanin Valte Vuorela pääsi vielä laukomaan maata pitkin noin 25 metristä, maalivahti torjui vaikean pallon eteensä, mutta paluupallo pomppi väljemmille vesille.
Toisella puoliajalla FCV esiintyi edelleen voitontahtoisesti luoden puoliajan ensimmäisen maalipaikan. Ville Saikkonen onnistui torjumaan punapaitojen topparin rangaistusalueelta yläkulmaan kohdistuneen puskun kulmapotkuksi.
Gnistan suoritti ensimmäisen vaihtonsa 59 minuutilla, kun kentälle haettiin lisää hyökkäysvoimaa. Santtu Toiviainen tuli keskikentän keskustasta vaihtoon ja hänen tilalleen tuli hyökkääjä Sami Okkonen. Teemu Pastila putosi kymppipaikalle ja Kalle Sotka keskikentän pohjalle.
Punapaidat olivat jälleen lähellä kolmatta osumaansa, kun Topi Järvinen pelattiin puolittain läpi vasemmalta laidalta. Järvisen laukaus läheltä painui kuitenkin ohi maalin.
Gnistan teki toisen vaihtonsa 76 peliminuutilla, kun toppari Toni Takamäki otettiin vaihtoon ja tilalle kirmasi Antti Uusitalo. Ryhtiä peliin haettiin tässä vaiheessa kenttämuodostelman muutoksella. Tuttu 4-2-3-1 vaihtui muotoon 3-1-4-2. Uusitalo tuli yksin keskikentän pohjalle samalla kun Marko Koskinen jäi yksinäiseksi toppariksi, mutta ”Kyttä” putosi puolustattessa toppariksi. Aiemmin keskikentän pohjalla olleet Kalle Sotka ja Valte Vuorela nousivat ylemmäs keskikentällä.
Kello tikitti jo puoliajan 33. peliminuuttia, kun Gnistan loi ensimmäisen maalipaikkansa. Hienon syöttökombinaation päätteeksi pallo pelattiin Janne Arolinnalle, jonka matala laukaus painui etukulmasta ohi maalin.
Gnistan vaihtoi kentälle lisää hyökkäysvoimaa heti tämän jälkeen, kun Janne Arolinna vaihdettiin Kron Rexhepiin. Rexhepi oikeaan laitaan Arolinnan tilalle ja Pastila sekä Okkonen jatkoivat kärkipelaajina. Ottelun ratkaissut FCV:n kolmas osuma syntyi kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Joona Ala-Porkkusen matala keskitys oikealta laidalta otti kimmokkeen Marko Koskisen jalasta ja pallo painui verkkoon.
Heti takaiskumaalin jälkeen Gnistan oli lähellä kavennusosumaa. Mainio syöttö vapautti Antti Uusitalon laukaisupaikkaan rangaistusalueelle, mutta vieraiden maalivahti onnistui peittämään ”Kytän” laukauksen.
Gnistan pääsi kokeilemaan kavennusosuman tekemistä vielä rangaistuspilkultakin, kun Astrit Kabashin vahva murtautuminen rangaistusalueelle johti FCV:n puolustajan käsivirheeseen tämän liukuessa peittämään Kabashin lyhyttä syöttöä aivan päätyrajan tuntumassa.
– Meiltä hyvää pelaamista ekalla puoliajalla. Hiukan huolellisuutta tilanteiden päättämiseen ja omat karkeat virheet pois…mutta nyt niitä on alkanut tulla ja se maksaa, varsinkin näitä omalla puolella makaavia joukkueita vastaan. Ei pitäisi päästää kuskin paikalle. Nyt päästettiin käytännössä ilmaiseksi, kiteytti illan pelin päävalmentaja Mikko Eskelinen ja kääntää katseensa samantien tulevaan:
– Onneksi ollaan jo aikoja sitten saavutettu tuloksellinen tavoite, mikä tottakai vaikuttaa lataukseen haluttiin tai ei. Nautiskellaan nyt vain viimeinen viikko asemastamme ja otetaan vielä JäPSin päänahka hyvällä omalla pelillä!
Gnistan-FCV 1-3 (1-2)
Maalit:
Gnistan: M. Koskinen 3′
FCV: Laaksonen 27′. Huisman 34′, oma maali 88′
Varoitukset:
Gnistan: –
FCV: Järvinen 90′
Gnistan: Saikkonen, Kabashi, M. Koskinen, Takamäki(76′ Uusitalo), Antikainen, Toiviainen(59′ Okkonen), Vuorela, Arolinna(79′ Rexhepi), Tirkkonen, Sotka, Pastila

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.