Voitoton putki jatkui Honkaa vastaan

Gnistan on kauden toistaiseksi pisimmässä voitottomien otteluiden putkessaan. Putki venyi neljän ottelun mittaiseksi lauantaina, kun Gnistan koki tappion Etelälohkon kärkijoukkue Honkaa vastaan lukemin 2-1. Gnistan teki nopean johtomaalin, mutta maalin johto kuivui lopulta maalin tappioksi.

Gnistanin kokoonpano oli jälleen elänyt Honka-otteluun. Marko Koskinen vapautui yhden ottelun pelikiellosta kokoonpanoon ja Teemu Pastila palasi loukkaantumisen jälkeen avauskokoonpanoon, mutta loukkaantui myöhemmin uudelleen.
Poissa kokoonpanosta oli loukkaantumisten ja muiden syiden takia jälleen tukku pelaajia. Näin ollen Gnistan sai jalkeille avauskokoonpanon lisäksi vain neljä vaihtopelaajaa, joista yksi oli maalivahti Ville Saikkonen.
Keaton Isaksson ja Atte Otronen ovat loppukauden HIFK:n liigajoukkueessa. Toppari Pauli Loukola muuttaa loppukauden ajaksi muualle opiskelemaan ollen loppukauden myös pois kokoonpanosta. Sami Okkonen on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Gnistaniin ja Kalle Sotka on loppukauden lainalla Keltaisten riveissä.
Kärkiottelu lähti käyntiin Gnistanin kannalta onnellisesti, sillä pallo oli vain kolmen peliminuutin jälkeen Hongan verkossa. Teemu Pastila sai pallon rangaistusalueen kulmalla, haastoi molemmat topparit ja laukoi pallon etukulmasta verkkoon.
Gnistanin johto-osuman jälkeen Honka otti ottelun hallintaansa. Hyökkäys toisensa perään vyöryi valkopaitaisen Gnistanin maalia kohti, mutta tehottomasti.
Tasoitusosuma syntyi, kun pelikellossa oli noin 14 minuuttia. Joel Perovuo antoi kulmapotkun vasemmalta, jonka Jean Silva jatkoi verkkoon.
Gnistan joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa jo 26. peliminuutilla, kun loukkaantunut Teemu Pastila joutui tulemaan vaihtoon ja hänet korvasi kärjessä Sami Okkonen.
Ensimmäisen puoliajan kiistanalaisin tilanne syntyi noin puolen tunnin pelin jälkeen. Karim Jouini sai pallon rangaistusalueelle, mutta hänet kaadettiin. Tuomari vihelsi pilliinsä, mutta antoi kotiyleisön ja kotijoukkueen suureksi ihmetykseksi keltaisen kortin Jouinille näyttelemisestä.
Gnistan sai puoliajan lopussa aikaiseksi muutaman vaarallisen hyökkäyksen. Muun muassa Sami Okkosella oli hyvä laukaisupaikka rangaistusalueella, mutta lisäosumia ei enää puoliaika tarjonnut.
Honka siirtyi johtoon, kun toista puoliaikaa oltiin pelattu 4 minuuttia. Joel Perovuo antoi jälleen kulmapotkun vasemmalta ja tällä kertaa sen puski maaliin Timo Mikkonen.
Honka hallitsi peliä johto-osumansa jälkeen pallonhallinnan ollessa vahvasti keltapaidoilla.
Hongan hyökkääjä pääsi kertaalleen läpi vasemmalta laidalta, mutta hän päätti vielä hyvässä laukaisupaikassa syöttää taakse hyökkääjälle ja näin tilanne kuihtui kokoon.
Gnistan teki toisen vaihtonsa, kun ottelua oltiin pelattu 64 minuuttia. Miro Kauti tuli vasemman laitalinkin tontilta vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Marko Katainen. Katainen asettui vasemman laitapuolustajan tontille ja alkupelin kyseisellä pelipaikalla pelannut Niko Tirkkonen siirtyi Kautin paikalle vasemmaksi laitalinkiksi.
Lisää vaihtoja tuli 72. peliminuutilla, kun alkupelin kymppipaikalla pelannut Antton Koskinen vaihdettiin Antti Uusitaloon. Samalla Gnistan muutti pelisysteemiä muodosta 4-2-3-1 muotoon 4-3-3. Uusitalo oli yksin keskikentän pohjalla ja kaksikko Valte Vuorela-Santtu Toiviainen nousivat keskikentän keskustassa ylemmäs. Tirkkonen ja Janne Arolinna jatkoivat laitalinkkeinä ja Sami Okkonen kärkimiehenä.
Gnistan loi puoliajan loppuun vahvaa painetta kotijoukkueen päätyyn, mutta lupaavilta etäisyyksiltä lähteneet vapaapotkut sekä kulmapotkut eivät tuottaneet tulosta. Kerran Astrit Kabashin keskitys oikealta leijaili lupaavasti kohti Okkosen päätä rangaistusalueella, mutta tämä ei osunut päällään palloon.
Kun Gnistanin viime hetkien vahva paine ei tuottanut osumia, oli tyytyminen 2-1 tappioon Honkaa vastaan.
– Olosuhteisiin nähden ihan hyvä esitys, kuittaa päävalmentaja Mikko Eskelinen ja kääntää katseensa tulevaan:
– Loppukauden tavoite on varmistaa sarjassa kakkospaikka ja kaataa kotona Honka. Tänään nähtiin, että se on ihan mahdollista.
FC Honka – Gnistan 2-1 (1-1)
Maalit:
Honka: Silva 14′, Mattila 49′
Gnistan: Pastila 3′
Varoitukset:
Honka: Jouini 28′
Gnistan: Kabashi 77′, Hetemäki 90+2′
Gnistan: Hetemäki, Kabashi, M. Koskinen, Loukola, Tirkkonen, Toiviainen, Vuorela, Arolinna, M. Kauti(64′ Katainen), Arolinna, A. Koskinen(72′ Uusitalo), Pastila(26′ Okkonen)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.