Tappio tuliaisina paikallispelistä

Gnistan kohtasi paikallisvastustajansa Käpylän Pallon kolmannen kerran tällä kaudella ja koki ensimmäisen tappionsa KäPaa vastaan lukemin 2-0. Kaksi mustapaitojen maalia alle 10 minuutin pelin jälkeen koituivat Gnistanin kohtaloksi.

Gnistanilla oli jälleen ottelun alla kokoonpanohuolia, sillä luottotoppari Marko Koskinen oli pois kokoonpanosta korttitilin täyttymisen vuoksi. Häntä tuurasi tänään Antti Uusitalo. Loukkaantumishuolet olivat hieman helpottaneet TPV-kamppailusta, mutta lukuisia pelaajia puuttui jälleen kokoonpanosta, uutena nimenä Alex Antikainen. Uusi nimi kokoonpanossa oli loppukauden lainalla Gnistanissa oleva Sami Okkonen. Lainalla HIFK:sta oli jälleen myös Kalle Sotka.
– Okkonen on tehnyt Gnistanin kanssa sopimuksen ja ennen siirtoikkunan sulkeutumista tulee vielä muita uutisia, lupaa manageri Antti Uusitalo.
Ottelun alku oli Gnistanille hyvin synkkä KäPan iskiessä kahdesti alle 10 minuutin pelin jälkeen.
Mustapaitojen avausmaali näki päivänvalon vain viiden minuutin pelin jälkeen. Charles Atsana kuljetti palloa oikealla laidalla aivan päätyrajan tuntumassa lähettäen maalille matalan syötön, josta Jason Riikonen jatkoi pallon verkkoon ohi vastaantulleen Ville Saikkosen.
– Alkuun ei oltu ihan hereillä ja KäPä rokotti todella tehokkaasti, toki ensimmäinen maali oli myös onnekas, kommentoi päävalmentaja Mikko Eskelinen synkkää alkua.
Lisää kylmää vettä niskaan tuli vain noin kaksi minuuttia myöhemmin. Jälleen KäPa hyökkäsi oikealta laidalta. Riikonen sai tilaa asetella laukaustaan rangaistusalueen reunalla ja matala laukaus etukulmaan ohitti Saikkosen.
Gnistan otti pelistä hienoista otetta KäPan salama-alun jälkeen ja maalipaikkoja alkoi syntyä.
Ensimmäinen keltapaitojen tekopaikka siunaantui Kalle Sotkalle, joka pääsi vasemmalta annetun kulmapotkun jälkitilanteesta laukomaan noin 14 metristä, mutta Joose Haavanlammi onnistui torjumaan keskelle ylös suuntautuneen laukauksen kulmapotkuksi.
Hieman myöhemmin oli lupaavan näköinen paikka vielä rangaistusalueella oikean jalkansa vapaaksi saaneella Keaton Isakssonillakin, mutta KäPan puolustus onnistui peittämään laukauksen. Paluupallosta pääsi Ville Moilanenkin laukomaan, mutta kotijoukkueen puolustus siivosi tämänkin tilanteen kulmapotkuksi.
Enempää maalipaikkoja ei puoliaika tarjonnut, joten tauolle siirryttiin KäPan kahden maalin johdossa.
Toinen puoliaika mentiin käytännössä ilman kunnon maalipaikkoja. Gnistanin kiri jäi hampaattomaksi ja KäPa puolusti johtoaan vahvasti koko kolmen vartin ajan.
Gnistan yritti hakea ryhtiä takaa-ajoon vaihdoilla.
Ensin 64 minuutilla Antton Koskinen vaihdettiin Sami Okkoseen. Okkonen tuli kärkeen, Isaksson putosi kymppipaikalle ja Kalle Sotka keskikentälle Koskisen paikalle.
Vain kaksi minuuttia myöhemmin Miro Kauti korvasi Niko Tirkkosen oikeana laitalinkkinä ja 10 minuuttia myöhemmin vaihdettiin vasenta laitalinkkiä Janne Arolinnan korvatessa Ville Moilasen.
Gnistan koki takaiskun vielä noin kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Kalle Sotka otti toisen keltaisen korttinsa joutuen sitä myöten poistetuksi kentältä punaisen kortin myötä. Tämä tietää samalla sitä, että Sotka on varmuudella sivussa ensi lauantain Honka-ottelusta.
Tuomarin viheltäessä pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi loistivat valotaululla kotijoukkue Käpylän Pallon 2-0 voittolukemat.
– Koko harjoitusviikko oli aika rikkonainen, paljon jäi parennettavaa viikon tekemisessä ja peli on aina mittari, miten ollaan onnistuttu. Huono viikko, huono tulos. Kaikesta huolimatta hallittiin palloa, luotiin enemmän maalipaikkoja, viimeistely oli heikkoa ja vastustaja halusi enemmän, summaa Eskelinen ja kääntää katseensa jo tulevaan:
– Tätä on nyt turha murehtia sen enempää. Nyt fokus Hongan kaatoon, siinä luulisi olevan riittävästi haastetta ja tavoitetta tulevalle viikolle.
KäPa – Gnistan 2-0
Maalit:
KäPa: Riikonen 5′, Riikonen 7′
Gnistan: –
Varoitukset:
KäPa: Seesay 33′, Atsina 45′
Gnistan: Sotka 24′, Sotka 89′
Gnistan: Saikkonen, Kabashi, Uusitalo, Loukola, Katainen, A. Koskinen(64′ Okkonen), Vuorela, Tirkkonen(66′ M. Kauti), Moilanen(75′ Arolinna), Sotka, Isaksson

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.