Kolme pistettä PKKU:ta vastaan

Gnistan katkaisi neljän ottelun voitottomien otteluiden putkensa kotivoitolla PKKU:sta. Ajankohtaan nähden kesäisessä säässä pelattu ottelu päättyi perjantai-iltana Gnistanin 3-1 voittoon.

Gnistan lähti otteluun jälleen kapealla materiaalilla, sillä aloituskokoonpanon lisäksi vaihtopelaajia oli vain kolme. Olavi Hetemäki oli korttitilin täytyttyä pelikiellossa, joten Gnistan joutui otteluun ilman varamaalivahtia. Teemu Pastila oli selvinnyt säikähdyksellä Honka-pelin loukkaantumisestaan pelaten kaikkiaan 80 minuuttia ennen vaihtokomennusta. Pauli Loukola pelasi vielä tänään tutulla topparin paikallaan, mutta matkustaa lauantaina 12.9. Englantiin opiskelemaan ollen loppukauden pois peleistä.
Ottelu lähti Gnistanin osalta hienosti käyntiin, sillä pallo oli vierasjoukkueen maalissa jo 9 peliminuutin jälkeen. Teemu Pastila rynni oikealta laidalta pallon kanssa päätyrajan tuntumaan antaen taakse nappisyötön ja Kalle Sotka laukoi pallon noin 10 metristä verkkoon.
Pastila oli ensimmäisen puoliajan hahmo, sillä myöhemmin hän järjesti vasemmalta laidalta laukaisupaikan Niko Tirkkoselle, mutta punapaitojen maalivahti onnistui venymään matalan laukauksen tielle.
Puoliajan loppu sisälsi värikkäitä tapahtumia koko rahan edestä. Ensin PKKU tasoitti komealla laukauksella kulmapotkun jälkitilanteesta. Miikka Leinonen laukoi tulisesti noin 20 metristä ja pallo kimposi yläriman kautta maaliviivan sisäpuolelle ja takaisin kentälle. Hetken aikaa oli epäselvyyttä kävikö pallo maalissa, mutta tuomari osoitti pallon keskiympyrään, joten tasoitus oli syntynyt.
Vain minuutin kuluttua tästä Gnistanille tuomittiin rangaistuslaukaus, kun PKKU:n pelaajan tulkittiin pelanneen palloa kädellään rangaistusalueella. Pilkusta pallon pommitti varmasti maaliin Teemu Pastila.
Gnistan aloitti toisen puoliajan räväkästi ja Pastila oli jälleen maalinteossa 49 peliminuutin kohdalla. Janne Arolinna vapautti Pastilan avopaikkaan vasemmalta laidalta ja ”Pasti” laukoi pallon komeasti läheltä etuylänurkkaan.
Kahden maalin johto sai hetkeksi Gnistanin vahvan otteen pelistä herpaantumaan ja PKKU:lla oli useampi hyvä paikka kavennusosumaan.
Paras paikka siunaantui punapaidalle, joka pääsi laukaisupaikkaan rangaistusalueelle Marko Koskisen epäonnistuttua katkomaan ilmapalloa, mutta hyökkääjän laukaus painui ohi maalin.
Gnistanin ensimmäinen vaihto suoritettiin 62. minuutilla, kun Kalle Sotka vaihdettiin Sami Okkoseen. Teemu Pastila siirtyi kärjestä kymppipaikalle Okkosen tullessa kärkeen.
Vain muutama minuutti myöhemmin tehtiin toinen vaihto: Janne Arolinna tuli oikealta laidalta vaihtoon ja hänet korvasi Miro Kauti.
Kolmas vaihto tehtiin 80 peliminuutilla ja samalla Gnistan muutti pelisysteeminsä muodostelmasta 4-2-3-1 muotoon 4-3-3. Teemu Pastila tuli kymppipaikalta vaihtoon ja hänen tilalleen keskikentän pohjalle tuli Antti Uusitalo. Santtu Toiviainen ja Valte Vuorela siirtyivät keskikentän keskustassa ylemmäs.
Gnistan puolusti loppuajan johtoaan totutun vankasti ja oli lähellä kaunistella johtoaan ottelun loppuhetkillä, jolloin nähtiin useampi keltapaitojen maalipaikka.
Ensin Niko Tirkkonen rynnisti terävästi oikealta laidalta ja laukoi matalan laukauksen rangaistusalueen reunalta hieman ohi takatolpan. Muutama minuutti myöhemmin Antti Uusitalo pelasi Tirkkosen puolittaiseen läpiajoon vasemmalta laidalta, mutta tällä kertaa PKKU:n maalivahti onnistui torjumaan Tirkkosen laukauksen. Paluupalloon pääsi vielä Sami Okkonen, mutta hän laukoi noin 11 metristä yli maalin.
Tirkkonen tarjoili Okkoselle vielä toisenkin maalipaikan lisäajalla, mutta jälleen laukaus suuntautui yli.
Gnistanin lopun maalipaikat eivät lisäosumia tuottaneet, joten loppulukemat olivat 3-1 Keltaisille.
– Tänään joukkue oli päättänyt katkaista voitottomien otteluiden putken, se näkyi, summasi päävalmentaja Eskelinen ja löysi syyn paremmalle peli-ilmeelle: Yksilötasolla oli enemmän onnistujia kuin viime peleissä. Kollektiivinen tekeminen oli taas omalla tasolla. Erityisesti Pasti ja nuori näkymätön raataja Santtu Toiviainen ansaitsevat erityismaininnan, kehuu päävalmentaja Mikko Eskelinen ja kääntää katseensa tulevaan:
– Nyt vain fokus Hongan kaatoon ja samalla voidaan pikkuhiljaa alkaa rakentaa runkoa ensikaudelle.
Sarjapelit jatkuvat jo ensi tiistaina kotiottelulla, jolloin Gnistan kohtaa Hongan kolmannen kerran tällä kaudella. Kaksi viimeisintä kohtaamista Honkaa vastaan ovat päättyneet tappioihin, joten Keltaisilla on nyt revanssin paikka. Tule paikalle kannustamaan Gnistan voittoon sarjakärjestä!
Gnistan-PKKU 3-1
Maalit:
Gnistan: Sotka 9′. Pastila 45+1′ rp, Pastila 49′
PKKU: Leinonen 45′
Varoitukset:
Gnistan: –
PKKU: –
Gnistan: Saikkonen, Kabashi, M. Koskinen, Loukola, Katainen, Toiviainen, Vuorela, Arolinna, Tirkkonen, Sotka, Pastila

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.