Gnistan ja Honka tasapeliin

Gnistan ja Honka kävivät vauhdikkaan ja tasaisen taiston sateisen tiistai-illan kärkiottelussa. Gnistan on hävinnyt kaksi edellistä kohtaamista Honkaa vastaan, mutta pystyi nyt taistelemaan tasapelin lukemin 1-1.

Gnistanin loukkaantumistilanne oli helpottanut perjantaista, sillä Keltaiset saivat kasaan aloituskokoonpanon lisäksi 6 vaihtopelaajaa. Toni Takamäki teki paluun kokoonpanoon sitkeän kantapäävamman jälkeen pelaten täydet minuutit topparin paikalla. Alex Antikainen teki myös paluun kokoonpanoon aloittaen pelin vaihtopenkiltä. Uusia nimiä lasaretin puolella oli Antti Uusitalo, joka loukkasi reittään alkulämmittelyssä joutuen sivuun ottelusta. ”Kytän” pitäisi olla kuitenkin jo lauantaina jälleen kokoonpanossa.
Gnistan sai otteluun salama-alun, sillä vain reilun minuutin jälkeen pallo oli Hongan maalissa. Miro Kautin erinomainen keskitys oikealta laidalta osui täydellisesti Niko Tirkkosen juoksulinjalle ja tämä laukoi pallon etuyläkulmaan noin 11 metristä.
Gnistanin maalin jälkeen otti Honka ottelun lievästi halliintaansa ja seuraavan vartin aikana nähtiin lukuisia valkopaitojen kulmapotkuja sekä vaarallisen näköisiä hyökkäyksiä.
Keltaisten puolustus selvitti kuitenkin vaaratilanteet Toni Takamäen ja Marko Koskisen sekä hyvän ottelun pelanneen maalivahti Ville Saikkosen johdolla. Puoliajan loppua kohden peli alkoi tasaantua. Gnistanin aggressiivinen prässipeli tuotti Hongalle vaikeuksia, mutta todellisia maalipaikkoja eivät Keltaiset kyenneet luomaan.
Gnistan joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo 22. peliminuutilla, kun loukkaantunut Astrit Kabashi vaihdettiin Alex Antikaiseen puolustuksen oikealla laidalla. Kabashin loukkaantuminen pitänee miehen sivussa peleistä loppukauden.
Ottelun toinen puoliaika tarjosi vauhtia ja vaarallsia tilanteita molemmissa päädyissä.
Hongan tasoitusosuma syntyi 53. minuutilla Tommi Saarisen toimesta. Gnistanin topparipari nukahti hetkeksi ja se riitti. Saarinen sai pallon rangaistusalueella ja pääsi sijoittamaan läheltä pallon ohi Saikkosen.
Gnistanin paras maalintekopaikka siunaantui Teemu Pastilalle hetki tasoitusosuman jälkeen. ”Pasti” sai vasemman jalkansa vapaaksi noin rangaistusalueen tuntumassa, mutta kääntölaukaus painui ohi maalin.
Gnistanin aggressiivinen prässi hieman hiipui tasoitusosuman jälkeen ja Honka sai enemmän tilaa kentällä. Johtomaali oli lähellä noin 70 peliminuutin kohdalla vasemmalta annetusta kulmapotkusta. Läheltä maalia tullut pusku painui vain hiuksenhienosti ohi oikean tolpan.
Gnistan suoritti toisen vaihtonsa 73 peliminuutilla, jolloin Gnistan haki lisää hyökkäysvoimaa kentälle. Sami Okkonen tuli kärkeen ja Santtu Toiviainen teki tilaa keskikentän keskustasta. Kalle Sotka tippui kymppipaikalta keskikentän keskustaan ja Teemu Pastila kärjestä kymppipaikalle.
Neljä peliminuuttia myöhemmin Janne Arolinna korvasi Miro Kautin oikeana laitalinkkinä.
Noin 80 peliminuutin kohdalla Kalle Sotka pääsi laukomaan noin 20 metristä, mutta laukaus painui oikealta ohi.
Taitava Hongan miehistö loi toisenkin puoliajan aikana lukuisia vaarallisen näköisiä hyökkäyksiä Gnistanin alueelle, mutta lisäosumia ei enää nähty. Gnistanin vahva puolustus onnistui tekemään tyhjiksi myös Hongan lukuisat kulmapotkut ja näin ottelussa päädyttiin lopulta 1-1 pistejakoon.
Päävalmentaja Mikko Eskelinen oli tyytyväinen omiensa esitykseen:
– Peli kulki ihan meidän käsikirjoituksen mukaan. Pystyttiin pitämään Honka muodon ulkopuolella ja toisaalta luotiin riittävästi paikkoja pariinkin lisämaaliin. Aina pelissä on parannettavaa, mutta pääosin pystyttiin omalla pelitavalla haastamaan Honka tänään. Eteenpäin ollaan menty kauden aikana monella sektorilla.
Kuitenkin harmiteltavaakin jäi:
– Vähän jäi harmittamaan Hongalle lahjoitettu tasoitusmaali. Pisteeseen en ole tyytyväinen, enemmän olisi ollut tänään otettavissa, toteaa Eskelinen.
Gnistanin kolmanneksi viimeinen sarjapeli otellaan ensi lauantaina Tammelan Stadionilla, jossa Gnistan kohtaa Kolmoseen putoavan Ilves-Kissat. Ottelu alkaa kello 16:00.
Gnistan – Honka 1-1 (1-0)
Maalit:
Gnistan: Tirkkonen 1′
Honka: Saarinen 53′
Varoitukset:
Gnistan: Tirkkonen 56′, Pastila 67′, Sotka 78′
Honka: Tuomela 76′
Gnistan: Saikkonen, Kabashi(22′ Antikainen), M. Koskinen, Takamäki, Katainen, Toiviainen(73′ Okkonen), Vuorela, M. Kauti(77′ Arolinna), Tirkkonen, Sotka, Pastila

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.