Voittoisa reissu Vaajakoskelle

Gnistan matkusti lauantaina Keski-Suomeen, jossa Keltaiset kohtasivat Etelälohkon alkukauden myönteisen yllättäjän, FC Vaajakosken. Ottelu eteni kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa, mutta virheetön puolustuspeli ja Valte Vuorelan kaksi näyttävää osumaa toivat Gnistanille 0-2 voiton.

Gnistan lähti Vaajakoskelle todella kapealla materiaalilla. Loukkaantumisten ym. poissaolojen seurauksena Gnistanilla oli avauskokoonpanon lisäksi käytössään vain 4 vaihtopelaajaa. Poissa olivat HIFK:n mukana olleet Keaton Isaksson ja Atte Otronen sekä erinäisten loukkaantumisten takia Astrit Kabashi, Antton Koskinen, Marko Selin, Joonas Kauti, Kron Rexhepi ja Teemu Pastila.
HIFK:sta oli mukana lainapelaaja Kalle Sotka.
Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnassa, mutta lukuisat kulmapotkut ja vaarallisen näköiset hyökkäykset eivät johtaneet takaiskuihin.
Gnistan siirtyi johtoon ottelun 26. minuutilla. Keskitys oikealta laidalta johti siihen, että puolustajan purku ajautui Valte Vuorelalle täydelliseen laukaisupaikkaan. Vuorelan vasemman jalan täydellinen laukaus painui maalin vasempaan takanurkkaan.
Gnistanin johto-osuman jälkeen ottelua mentiin puoliajan loppuun asti tasaisissa merkeissä.
Minuutti ennen taukoa FCV sai vaparin noin 20 metristä. Ville Saikkonen sai kätensä väliin Kimmo Huismanin kovaa keskelle maalin ylänurkkaa suuntautuneen laukauksen tielle.
Toisen puoliajan alkua FCV hallitsi jälleen hienoisesti.
Punapaidat hyökkäsivät vasemman laidan kautta muutamaan otteeseen vaarallisesti. Peetu Lintinen järjesti kotijoukkueen parhaan tekopaikan Santtu Laaksoselle rangaistusalueen keskelle, mutta laukaus suuntautui Gnistanin onneksi ohi maalin.
Gnistanin ottelun ensimmäinen vaihto tapahtui 69. minuutilla. Antti Uusitalo korvasi Santtu Toiviaisen keskikentän keskustassa.
Toinen vaihto tehtiin tästä 7 minuuttia myöhemmin, kun oikeaa laitahyökkääjää vaihdettiin. Tontilla alkupelin pelannut Niko Tirkkonen tuli vaihtoon ja Miro Kauti korvasi hänet.
Kauti oli mukana juonimassa Gnistanin puoliajan ensimmäistä maalipaikkaa. Kautin syöttö vapautti Fisnik Gerxhaliun laukaisupaikkaan rangaistusalueen takaa, mutta FCV:n maalivahti onnistui torjumaan ”Fisun” laukauksen.
”Fisulle” siunaantui myös Gnistanin toinen maalipaikka hetkeä myöhemmin. Hän sai pallon aivan maalivahdin nenän alle, mutta ajautui suojatessaan palloa liian pieneen kulmaan ja lopulta rangaistusalueen rajalle. Gerxhaliu onnistui kuitenkin henkilökohtaisen taitonsa avulla järjestämään itselleen laukaisupaikan, mutta maalivahti onnistui torjumaan matalan laukauksen kulmapotkuksi.
Ottelun ratkaissut Gnistanin 0-2 osuma syntyi 6 minuuttia ennen täyttä peliaikaa. Fisnik Gerxhaliu suojasi palloa hienosti oikealla rangaistusalueen reunalla, jonka jälkeen ”Fisun” nappisyöttö löysi Valte Vuorelan täydellisestä laukaisusektorista. Valten kauden 7. maali syntyi ensimmäisen osuman tapaan täydellisellä vasemman jalan laukauksella, tällä kertaa pallo suuntautui maalin oikeaan takakulmaan.
Gnistan suoritti ottelun kolmannen vaihtonsa 88. peliminuutilla. Normaalisti topparin paikalla esiintyvä Toni Takamäki tuli poikkeuksellisesti kymppipaikalle, tilaa hänelle teki Kalle Sotka.
Ottelun lopussa ei nähty enempää tapahtumia, joten Gnistan matkusti takaisin kotiin kolmen pisteen kera.
Päävalmentaja Mikko Eskelinen oli tyytyväinen:
– Tänään joukkueesta huokui voittamisen tahto. Ehjä kokonaisuus koko joukkueelta. Yksilöt pääsääntöisesti onnistuivat ja se tarkoittaa yleensä voittoa tässä sarjassa, varsinkin kun joukkueen kollektiivinen tekeminen oli aikaisempiin peleihin verrattuna parantunut huomattavasti, Eskelinen kehuu ja kääntää katseensa jo tulevaan:
– Keskiviikkona odottaakin sitten supervireessä oliva JäPS.
Gnistan jatkaa sarjapelejään keskiviikkona, jolloin vastassa on voittoputkessa oleva sarjakolmonen JäPS. Tule Fair-Pay Areenalle kannustamaan Gnistan kolmanteen peräkkäiseen voittoon!
FCV – Gnistan 0-2
Maalit:
FCV: –
Gnistan: Vuorela 26′, Vuorela 84′
Varoitukset:
FCV: –
Gnistan: Vuorela 61′, M. Koskinen 73′
Gnistan: Saikkonen, Antikainen, M. Koskinen, Loukola, Katainen, Toiviainen, Vuorela, Tirkkonen(76′ M. Kauti), Oras, Sotka(88′ Takamäki), Gerxhaliu

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.