Tappio Atlantiksen vieraana

Gnistan kävi perjantai-iltana tasaisen taistelun Atlantista vastaan. Punapaitainen kotijoukkue oli kuitenkin maalin verran terävämpi ja poistui Bolliksen aurinkoisesta illasta 2-1 voiton kanssa.

Gnistan oli jälleen aloituskokoonpanon suhteen haastavassa paikassa, sillä puhtaita kärkimiehiä ei ollut lainkaan käytettävissä.
Riku Oras oli mukana kokoonpanossa vielä tässä ottelussa, mutta istui vaihdossa koko ottelun. Uutena pelaajana mukana oli 16-vuotias Ville Moilanen, joka on PS Kemin kasvatteja. Moilanen muutti opiskelujen vuoksi Helsinkiin ja on lainalla Gnistanin mukana elokuun ajan. Syyskuun alussa hän muuttaa Englantiin ja liittyy Bradfordin akatemiaan.
– Profiililtaan niitä pelaajia, joita haluamme nähdä Keltaisissa myös jatkossa, kommentoi Moilasta manageri Antti Uusitalo.
Ensimmäinen puoliaika mentiin Atlantiksen hallitessa lievästi kenttätapahtumia.
Gnistanille maalipaikkojen luominen tuotti suurta tuskaa ensimmäisen kolmen vartin aikana ja näin ollen jakson kaikki mainittavat maalipaikat nähtiin Gnistanin maalilla.
Noin 7 minuutin pelin jälkeen Marko Koskinen pelasti oivallisella ja oikea-aikaisella liu’ullaan avopaikan, kun Atlantiksen kärki pääsi vapaaseen laukaisupaikkaan Gnistanin rangaistusalueelle.
Tästä hetkeä myöhemmin vikkelä Samuel Chidi sai oikealla laidalla tilaa ja vapautti Victor Solomonin rangaistusalueelle, mutta laukaus painui yli maalin.
Atlantis siirtyi 1-0 johtoon ottelun 42. minuutilla. Jussi Äijälä antoi kulmapotkun oikealta ja parimetrinen topparo Sergio Uyj puski pallon alakulmaan.
Puoliajalle siirryttiin kenttätapahtumiin nähden ansaitussa kotijohdossa lukemin 1-0.
Gnistan aloitti toisen puoliajan räväkästi, sillä tasoitusosuma iskettiin jo puoliajan alkuminuuteilla. Marko Koskinen puskee rangaistusalueelta Valte Vuorelan vaparin maaliin. Maali oli toppari Koskiselle kauden toinen.
Gnistan teki ensimmäisen vaihtonsa 64 minuutin kohdalla. Ville Moilanen debytoi Kakkosen tasolla ja otti paikkansa ensin oikeana laitahyökkääjänä vaihtoon tulleen Janne Arolinnan tilalta.
Atlantis oli erittäin lähellä johto-osumaa 67 minuutilla, kun Samuel Chidi pääsi yksin läpi. Chidi onnistui harhauttamaan Ville Saikkosenkin, mutta viimeistely epäonnistui: Laukaus painui ohi takakulmasta.
Gnistanin teki toisen vaihtonsa ottelun 72. peliminuutilla. Kymppipaikalla häärinyt Kalle Sotka tuli vaihtoon ja hänet korvasi Astrit Kabashi. Kabashi pelasi loppupelin oikeana laitahyökkääjänä. Antton Koskinen siirtyi vasemmalta laidalta kymppipaikalle. Ville Moilanen taas siirtyi Koskisen tilalle vasemmalle.
Moilanen esiintyikin vasemmalla laidalla terävästi tarjoten toisen puoliajan parhaan Keltaisten tekopaikan Santtu Toiviaiselle. Toiviaisen laukaus noin 16 metristä painui kuitenkin suoraan maalivahdin syliin.
Atlantis siirtyi 2-1 johtoon noin 6 minuuttia ennen täyttä aikaa. Joakim Ärilä pelattiin vapaaksi rangaistusalueelle ja tämä sijoitti pallon oikeaan takakulmaan.
Gnistan teki ottelun kolmannen vaihtonsa kaksi minuuttia enne täyttä aikaa. Santtu Toiviainen tuli vaihtoon ja Antti Uusitalo tuli keskikentän pohjalle. Gnistan siirtyi kolmen puolustajan linjaan, jossa topparina oli ainoastaan Pauli Loukola Marko Koskisen siirtyessä kärkeen. Muutoksella haettiin lisää hyökkäysvoimaa.
Mikään ei kuitenkaan auttanut, vaan Gnistanin loppuhetkien paineesta huolimatta Atlantiksen johto kesti ottelun loppuun saakka.
– Heikko ja hampaaton esitys. Hävittiin kaksinkamppailuja ihan liikaa ja tolkuton määrä huonoja ratkaisuja, suomii päävalmentaja Mikko Eskelinen omiaan ja jatkaa:
– Valitettavasti peli vielä heittelehtii ja toki vastustajatkin osaavat jo hiukan paremmin pelata meitä vastaan, rikkoen vahvuuksiamme. Meidän pitää koko ajan pystyä kehittymään, jos halutaan jatkaa tuloksellisesti hyvä kausi loppuun kakkossijalla.
Atlantis – Gnistan 2-1 (1-0)
Atlantis: Uyj 42′, Ärilä 84′
Gnistan: M. Koskinen 46′