Maaliton tasapeli TPV:tä vastaan

Sarjakakkonen Gnistan ja sarjavitonen TPV kävivät lauantaina tasaisen taiston sarjapisteistä. Maalittomasta tasapelistä huolimatta ottelu tarjosi paikoitellen vauhdikasta peliä ja molemmille hyviä maalipaikkoja.

Gnistan lähti otteluun kapealla materiaalilla. Avauskokoonpanon lisäksi mukana oli vain neljä vaihtopelaajaa, joista yksi oli maalivahti Olavi Hetemäki.
Maalissa pelasi tällä kertaa HIFK:n lainapelaaja Mika Johansson, joka oli hakemassa pelituntumaa pitkän loukkaantumisen jälkeen. Näin ollen Ville Saikkonen oli pois kokoonpanosta. Mukana HIFK:sta oli jälleen myös Kalle Sotka. Poissa kokoonpanosta oli loukkaantumisten ja muiden syiden takia kaikkiaan 9 sopimuspelaajaa, joista HIFK:n mukana olivat Keaton Isaksson ja Atte Otronen.
– ”Fisun”, Keatonin, ”Pastin” ja Kronin poissaolojen takia hyökkäyksen keskusta oli haastavaa rakentaa. Lisäksi Kautien poissaolot aiheuttivat ongelmia laitapelaamiseen, kommentoi päävalmentaja Mikko Eskelinen poissaolojen vaikutusta peliin.
– Tosin Ville Moilanen pelasi kelpo debyytin G:ssä vasempana laitana, kehaisi Eskelinen vasta 16-vuotiasta nuorukaista.
Ottelu eteni tasaisissa ja tapahtumaköyhissä merkeissä 30 minuuttia, jolloin Gnistan loi ensimmäisen maalipaikkansa. Keskitys oikealta vapautti Ville Moilasen maalipaikkaan rangaistusalueella, mutta TPV:n maalivahti Mikko Kruuti onnistui torjumaan laukauksen kulmapotkuksi.
TPV oli myös lähellä avausosumaa, kun pallo saatiin vauhtiin kärkipelaaja Mohamed Akubarille. Akubar irtosi toppari Pauli Loukolasta läpiajoon, mutta sijoitus painui ohi takatolpan.
Puoliajan viime minuuteilla TPV sai luotua maalipaikan rangaistusalueelle, mutta Marko Koskinen onnistui jälleen tekemään yhden tärkeän katkon torjuessaan TPV:n hyökkääjän laukauksen väljemmille vesille.
Toisen puoliajan alku tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita molemmissa päissä. Ensin kärkkäästi kärjessä pelannut Akubar karkasi jälleen Loukolan laidalta, mutta jälleen viimeistely-yritys painui ohi maalin.
Gnistan sai parhaan paikkansa noin 56 minuutin kohdalla, kun millintarkka puolenvaihto vapautti Alex Antikaisen vasemmalta laidalta. Antikainen eteni kohti päätyrajaa ja tarjoili keskelle laukaisupaikan Kalle Sotkalle, joka kuitenkin laukoi ohi maalin.
Gnistan suoritti ottelussa vain 2 vaihtoa. Ensimmäinen tehtiin 69 minuutin kohdalla, kun Janne Arolinna tuli oikeaksi laitahyökkääjäksi Antton Koskisen tilalle.
Toinen vaihto nähtiin 82 minuutin kohdalla. Kalle Sotka tuli kymppipaikalta vaihtoon ja hänet korvasi Antti Uusitalo. Samalla Gnistan muutti pelisysteeminsä muotoon 4-3-3, jossa ”Kyttä” tuli yksin keskikentän pohjalle Santtu Toiviaisen ja Valte Vuorelan noustessa ylemmäs keskikentän keskustassa.
Ottelun loppu edettiin yhtä tasaisissa merkeissä kuin koko ottelu ilman merkittäviä maalipaikkoja, joten lopulta päädyttiin 0-0 lukemiin. Kyseessä oli Gnistanin ensimmäinen maaliton tasapeli tällä kaudella.
– Osa pelaajista joutui tänään hiukan erikoiseen rooliin, siihen nähden pelattiin ihan kelpo matsi. Murtautuminen oli odotetun haastavaa, kun pelinomaisia toistoja ja malleja ei ole ehditty harjoittelemaan riittävästi tällä kokoonpanolla. Muuten pelimme osa-alueet toimivat ihan kohtuullisen hyvin, summaa Eskelinen.
Gnistan – TPV 0-0
Maalit:
Gnistan: –
TPV: –
Varoitukset:
Gnistan: Koskinen 69′, Kabashi 82′
TPV: Tossavainen 90+4′
Gnistan: Johansson, Kabashi, M. Koskinen, Loukola, Antikainen, Toiviainen, Vuorela, A. Koskinen(69′ Arolinna), Moilanen, Sotka(82′ Uusitalo), Tirkkonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.