Vaikeuksien kautta voittoon

Gnistan kävi tasaisen kamppailun putoamista vastaan taistelevia Ilves-Kissoja vastaan lauantaina. Ilves-Kissat johti peliä yhdellä maalilla, mutta Gnistan kiri maalin voittoon viimeisen puolituntisen osumilla.

Gnistan lähti otteluun kokoonpanon hyökkäyspään suhteen vaikeasta asetelmasta. Teemu Pastilan loukkaantuminen oli johtanut tilanteeseen, jossa Gnistan joutui lähtemään otteluun ilman puhtaita kärkihyökkääjiä avauskokoonpanossa.
Uusin vahvistus Fisrik Gerxhaliu aloitti ottelun vaihtopenkiltä. Pois kokoonpanosta olivat Pastilan lisäksi loukkaantuneet Marko Selin, Miro Kauti ja Kron Rexhepi.
Muista syistä poissa olivat HIFK:n illan ottelussa pukeneet Atte Otronen ja Keaton Isaksson. Isaksson teki tänään debyyttinsä Veikkausliigassa päästessään vaihdosta kentälle 85 peliminuutilla. HIFK:sta oli vastaavasti Gnistanin mukana kärjessä 62 minuuttia pelannut Kalle Sotka.
Ottelun ensimmäinen 45 minuuttia olivat Gnistanille vaikeat. Maalipaikkojen luominen tuotti tuskaa ja Ilves-Kissat olikin ensimmäiset kolme varttia se hallitsevampi osapuoli.
Ilves-Kissat loi ensimmäisen maalintekopaikkansa 10 minuutin pelin jälkeen. Vapaapotku oikealta laidalta johti siihen, että Ville Saikkonen sai venyä huipputorjuntaan estääkseen punapaidan puskun painumisen maaliverkkoon.
Seuraava puolituntinen mentiin tasaisissa ja tapahtumaköyhissä merkeissä, kunnes kokonaisuutena terävämmin avausjaksolla esiintyneet vierailijat saivat avausosuman.
Ilves-Kissat sai vapaapotkun vasemmalta noin 20 metristä. Pallo pelattiin lyhyellä syötöllä keskelle Miikka Mörölle täydelliseen laukaisupaikkaan ja tämän tulinen laukaus painui muurin läpi verkkoon.
Puoliajalle siirryttiin vierailijoiden 0-1 johdossa.
Toinen puoliaika alkoi Gnistanin osalta pelillisesti yhtä heikosti kuin ensimmäinenkin jakso, mutta takaiskumaaleilta vältyttiin vaikka punapaidat hätyyttelivät Saikkosen vartioimaa maalia vaarallisesti useaan otteseen.
Ilves-Kissojen puoliajan vaarallisimman tilanteen käynnisti Gnistanin puolustajan omalla alueella antama harhasyöttö. Muutamalla syötöllä oli punapaitojen kärki vapaana rangaistusalueella, mutta laukaus läheltä painui Gnistanin onneksi vain sivuverkkoon.
Gnistan suoritti ensimmäisen vaihtonsa 62 minuutin kohdalla. Lainalla Ogelissa oleva debytanttihyökkääjä Fisnik Gerxhaliu korvasi Kalle Sotkan kärjessä.
Gerxhaliu näytti kotiyleisölle heti olevansa todellinen vahvistus. Hän hankki Keltaisille rangaistuspotkun 69 minuutilla. Oikeaoppinen murtautuminen rangaistusalueelle ja pallon suojaaminen johtivat siihen, että puolustajan oli rikottava rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkun pommitti varmasti yläkulmaan jo kauden neljännen rangaistuspotkunsa sisään ampunut Valte Vuorela.
Gnistan teki toisen vaihtonsa 73 minuutin pelin jälkeen. Muutaman pelin huilannut Niko Tirkkonen otti paikkansa vasempana laitahyökkääjänä. Tilaa hänelle teki Riku Oras.
Seuraava vartti pelistä mentiin Ilves-Kissojen hallitessa peliä lievästi. Punapadat eivät kuitenkaan kyenneet hallinnastaan huolimatta luomaan kunnon maalintekopaikkoja.
Gnistanin voittomaali syntyi vain minuutti ennen täyttä peliaikaa. Niko Tirkkonen rynnisti vasemmalta laidalta kohti maalia, syötti pallon Gerxhaliulle ja jatkoi juoksuaan rangaistusalueelle. Gerxhaliun oivaltava kantapääsyöttö osui täydellisesti Tirkkosen juoksulinjalle ja tämä sijoitti pallon vasempaan alanurkkaan.
Lisäajalla joutui Ilves-Kissojen maalivahti vielä venymään Gerxhaliun terävän laukauksen tielle, mutta lisämaaleja ei enää syntynyt.
Manageri Uusitalo oli tyytyväinen Gerxhaliun debyyttiin Gnistanissa:
– Fisu alusti molemmat maalit. Tuli pelaamaan vahvuuksillaan ja näytti että tuollaista tyyppiä meidän hyökkäyspelaamiseen on tarvittu.
Päävalmentaja Mikko Eskelinen oli tyytyväinen tulokseen, muttei omiensa peliesitykseen poislukien vaihdosta tulleiden pelaajien:
– Harjoitusviikon rikkinäisyys näkyi. Peli ei tyydytä, mutta tulos oli hyvä. Aika monesti on tullut sanottua samaa. Pelin tilanteiden tunnistamisessa edelleen suuria haasteita. Joukkue osoitti kuitenkin luonteensa, taas kerran. Vaihtopelaajat tulivat tänään hyvin sisään ja toivat toivottavan muutoksen, se ratkaisi tänään.
Gnistan – Ilves-Kissat 2-1 (0-1)
Maalit:
Gnistan: Vuorela rp. 70′, Tirkkonen 89′
I-Kissat: Mörö 43′
Varoitukset:
Gnistan: A. Koskinen 54′, J. Kauti 85′, Tirkkonen 90′
I-Kissat: –
Gnistan: Saikkonen, Kabashi, M. Koskinen, Loukola, Antikainen, Toiviainen, Vuorela, J. Kauti, Oras(73′ Tirkkonen), A. Koskinen, Sotka(62′ Gerxhaliu)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.