Gnistan voitokas derbyssä

Gnistan ja KäPa kohtasivat kauden toisessa Pohjois-Helsingin herruuskamppailussa sunnuntai-iltana. Oulunkylän urheilupuistoon saapunut kauden ennätysyleisö sai todistaa tasaista kamppailua ja Gnistanin kauden neljättä kotivoittoa.

Fair-Pay Areenan olosuhteet otteluun lähdettäessä olivat erinomaiset. Aurinko helli Oulunkylän urheilupuistoa, lämpöasteita oli noin +22 ja lehtereillä kauden ennätysyleisö, 507 katsojaa.
Gnistanin kokoonpanoon oli tehty niukasti muutoksia sitten voittoisan TPV-kamppailun. Kenttämuodostelma oli tuttu 4-2-3-1. HIFK:sta oli jälleen mukana kaksi lainapelaajaa: Milo Jung ja Esa Terävä. Maalivahti oli vaihtunut, maalissa pelasi tällä kertaa Ville Saikkonen. Puolustuslinjassa olivat laitapuolustajat Astrit Kabashi ja Alex Antikainen sekä topparit Marko Koskinen ja Pauli Loukola. Keskikentän keskustassa olivat jälleen Antton Koskinen ja Valte Vuorela. Laitahyökkääjinä pelasivat vasemmalla Milo Jung ja oikealla uutena pelaajana avaukseen tullut Riku Oras. Keaton Isaksson oli kymppipaikalla ja Terävä kärjessä.
Ottelun alku ja koko ensimmäinen puoliaika olivat vaikeita Gnistanille. KäPa iski tiukasti kiinni Gnistanin puolustajiin sekä keskikentän keskustan pelaajiin tehden Keltaisten pelinrakentelun vaikeaksi. KäPan hyökkääjien tiukka prässi tuotti pallonmenetyksiä Gnistanin kenttäalueella ja sitä kautta vaarallisen näköisiä tilanteita vierailijoille.
KäPa tuli ensimmäisen vartin todella lujaa päälle, mutta ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli kuitenkin Gnistanille. Valte Vuorela pääsi ampumaan vastapalloon noin 20 metristä. Pallo kolahti ylärimaan. Pelikellossa oli tässä vaiheessa 17 minuuttia.
KäPan puoliajan vaarallinen tilanne nähtiin, kun ottelua oli pelattu noin 26 minuuttia. Mustapaitojen tekninen kärki Aleksander Akbar pääsi murtautumaan Gnistanin rangaistusalueelle, onnistui harhauttamaan Pauli Loukolankin, mutta Marko Koskinen ehätti peittämään Akbarin laukauksen viime hetkellä. Pallo ajautui vielä taaempaa tilanteeseen tulleelle KäPan pelaajalle, mutta hänen epäonnistuneen laukauksensa Saikkonen onnistui torjumaan.
Hiljalleen ote alkoi kääntyä Gnistanille ja ennen puoliaikaa Keltaisilla oli vielä muutama lupaavan näköinen tilanne. Ensin Alex Antikainen pääsi keskittämään vasemmalta laidalta, mutta Esa Terävä puski pallon yli maalin. Myöhemmin Keaton Isaksson pääsi irtopalloon KäPan rangaistusalueella saaden pelattua pallon ohi maalivahdinkin, mutta KäPan puolustus onnisti siivoamaan pallon väljemmille vesille.
Puoliajalle siirryttiin maalittomissa lukemissa.
Gnistan suoritti ottelun ensimmäisen vaihtonsa pelikellon näyttäessä 56 peliminuuttia. Joonas Kauti korvasi Riku Oraksen oikeana laitahyökkääjänä.
Ottelun ainoaksi jäänyt maali ja Gnistanin voittomaali näki päivänvalon hetkeä myöhemmin. Valte Vuorela antoi kulman oikealta, pallo ajautui vasemmalle puolelle Milo Jungille, joka latasi noin 18 metristä matalan laukauksen oikeaan alanurkkaan.
KäPan toisen puoliajan paras maalipaikka tuli jälleen Aleksander Akbarille. Hän pääsi murtautumaan henkilökohtaisen taitonsa avulla rangaistusalueelle ja laukoi pallon tolppaan.
Keaton Isaksson loukkasi lonkkaansa ottelun tuoksinassa ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon noin 70 peliminuutin kohdalle. Tilalle juoksi Santtu Toiviainen. Antton Koskinen nousi kymppipaikalle ja Toiviainen otti Koskisen paikan keskikentältä.
Gnistanin ottelun kolmas ja viimein vaihto tehtiin 76 peliminuutilla. Jalkaansa loukannut Alex Antikainen joutui tulemaan vaihtoon ja hänen tilalleen vasemmaksi laitapakiksi tuli Marko Katainen.
Loppuhetkillä KäPa haki ankarasti tasoitusmaalia kulmapotkujen ja vapaapotkujenkin avulla, mutta tuloksetta. Näin Gnistan poistui ottelusta kolme pistettä rikkaampana voittolukemin 1-0.
Päävalmentaja Mikko Eskelinen ei kuitenkaan ollut tyytyväinen suojattiensa peliin:
– Emme saaneet oikeastaan missään vaiheessa omaa peliä toimimaan, peli oli selviytymistä ja taistelua. Pisteet maistuu, mutta olisi kyllä ollut hieno näyttää ennätysyleisölle, mitä oikeasti osaamme. Kotikenttämme ei tue pelitapaamme ydintä, syöttöpeliä. Hyväkin kova pallo voi kitkan takia muuttua pomppuiseksi, se helpottaa prässäämistä ja aiheuttaa ihan liikaa helponnäköisiä virheitä.
– Toki tänään oli muutenkin ongelmia varsinkin avaamisen kanssa. Olisimme tarvinneet pelin painopisteen muutoksia. Tänään mentiin liikaa samaa ”kaistaa” ja vastustajan oli helppoa peittää syötöt taskuihin. Rytmittämisen (Hidas /nopea hyökkäys) kanssa on edelleen suuria haasteita, mutta olen varma, että pitkällä aikavälillä nekin saadaan iskostettua pelaajien ratkaisuihin. Pelin rytmin löytäminen jää sitten loman jälkeiseen viikkoon.
Eskelinen antaa kritiikin lisäksi myös kaiken kunnian vastustajalle. KäPa teki kovalla prässillään Gnistanin pelistä erittäin vaikeaa.
– Kolme pistettä, yleisön paljous, yritys ja tahto, siinä positiiviset illan pelistä ennen ansaittua lomaa, summaa Eskelinen.
Makeasta voitosta huolimatta manageri Uusitalo esitti ottelun jälkeen kritiikkiä Fair-Pay Areenan pelialustaa kohtaan.
– Tekonurmen laatu on todella heikko. Kentän huonon laadun vuoksi pallo pomppii paljon ja siten Gnistanin pallokontrolliin perustuvan laadukkaan lyhytsyöttöpelin pelaaminen on mahdotonta. Samalla kärsii pelin taso.
Gnistan lähti voiton myötä noin kahden viikon hengähdystauolle Kakkosen peleistä. Seuraavan kerran Keltapaidat ovat tositoimissa 18.7., jolloin Keravan urheilupuistossa vastaan asettuu PKKU.
Gnistan – KäPa 1-0 (0-0)
Maalit:
Gnistan: Jung 57′
KäPa: –
Varoitukset:
Gnistan: 30′ M. Koskinen, 64′ Loukola
KäPa: –
Gnistan: Saikkonen, Kabashi, M. Koskinen, Loukola, Antikainen(76′ Katainen), A. Koskinen, Vuorela, Oras(56′ Kauti), Isaksson(70′ Toiviainen), Terävä

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.