Vieraskentällä viihtyvä sarjanousija haastaa Gnistanin

Gnistan kohtaa kauden neljännessä kotiottelussaan sarjanousija FC Vaajakosken. Ottelu alkaa Fair Pay Areenalla perjantaina klo 18:30.

Vaajakoski sijaitsee Jyväskylän keskustaajaman itäpuolella. Kylä oli pitkään ilman edustusjoukkuetta Kakkosessa, kun FCV putosi kauden 2006 päätteeksi Kolmoseen. Joukkue vietti lopulta kahdeksan kautta Kolmosessa, kunnes se nousi takaisin Kakkoseen syksyllä 2014.
FCV on aloittanut sarjan hyvin. Etenkin vieraskentällä peli on kulkenut: Neljästä pelaamastaan vierasottelusta FCV on voittanut kolme ja pelannut kerran tasan. Tasapeli tuli viime sunnuntaina, kun joukkue kohtasi KäPan Oulunkylässä. KäPan ottelun tasoittava maali syntyi, kun pelikellossa oli jo 90 minuuttia. Kotiotteluissa on ollut vaikeampaa, sillä kolme kotiottelua ovat tuottaneet toistaiseksi pelkkiä tappioita.
FCV:n tehokkaimpia maalintekijöitä alkukaudella ovat olleet kahdella maalillaan Peetu Lintinen ja Wusu Babtunde. Wusu on futisyleisölle tuttu nimi, sillä hänellä on meriitteinä kauden 2002 maalikuninkuus Kakkosessa, jonka lisäksi hän on paukutellut maaleja Veikkausliigassa TPS:n ja JJK:n paidoissa. Wusun lisäksi toinen tunnettu nimi FCV:n riveissä on entinen Veikkausliiga-pelaaja Anssi Viren. Viren on edustanut pääsarjatasolla ainakin FC Kuuysiä, PK-35:ta, FC Jokereita, FC Lahtea, FC Hämeenlinnaa ja FC KooTeePeeta.
Gnistan lähtee perjantain otteluun kahden ottelun voittoputkessa, viimeksi Keltapaidat nappasivat voiton viime perjantaina Ilves-Kissojen vieraana. Gnistanin alkukausi on muutenkin sujunut hyvin, saldona seitsemästä ottelusta on neljä voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Kotikentällään Gnistan on voittanut kahdesti ja hävinnyt kerran.
Gnistanin loukkaantumistilanne on helpottamaan päin, kun Ilves-Kissat -ottelu ei tuonut uusia nimiä sairastuvalle. Alex Antikainen ja Joonas Kauti saattavat tehdä paluun kentälle huomisessa ottelussa. Joka tapauksessa kaksikon paluu kentille on lähellä. Kron Rexhepin olkapäävamma vaati leikkauksen ja Rexhepin kausi on näillä näkymin ohi.
Vallitsevia teemoja harjoituksissa on alkukaudesta ollut hyökkäyspelin kehittäminen, erityisesti rangaistusalueelle murtautuminen ja murtautumisten oikea ajoittaminen. Pelisuoritukset ovat ailahdelleet ottelun sisällä, nyt haussa on valmentaja Billy Kokon mukaan ehjä suoritus täydet 90 minuuttia.
– Perjantaina joukkue pelasi hienon ensimmäisen jakson Tampereella. Meidän toisen maalin jälkeen pelin taso putosi jonkun verran ja vastustaja pääsi peliin paremmin mukaan. FC Vaajakoskea vastaan tavoitteena on pitää taso korkeana koko ottelun ajan. Tässä emme ole vielä kauden aikana onnistuneet. Takana on hyvä harjoitusviikko ja rohkea esitys Tampereella antaa joukkueelle hyvät lähtökohdat perjantain peliin. Tiedämme että vastassa on tiiviisti puolustava joukkue ja heillä on hyvä kenttätasapaino.
Perjantain kohtaaminen on Gnistanin ja FCV:n ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen. Tule paikalle kannustamaan Keltaiset voittoon!
Gnistan – FC Vaajakoski
Pe 5.6. klo 18:30
Fair Pay Areena

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.