Niukka voitto Järvenpäästä

Gnistan jatkoi voittoputkeaan sunnuntai-iltana lyömällä kotijoukkue JäPSin Järvenpäässä lukemin 1-2. Sää oli sateinen ja kenttä oli liukas, joka teki ottelusta vaikean keltapaidoille.

Päävalmentaja Mikko Eskelinen oli tehnyt kaikkiaan neljä muutosta voittoisan FCV-ottelun aloituskokoonpanoon. Ville Saikkonen pelasi tällä kertaa maalissa. Puolustuslinjassa olivat laitapuolustajat Astrit Kabashi ja uutena miehenä Alex Antikainen, toppareina olivat jälleen Marko Koskinen ja Pauli Loukola. Keskikentän keskustassa uusi mies avauksessa oli Santtu Toiviainen, hänen vierellään pelasi Valte Vuorela.
Hyökkäyksessä oikealla laidalla oli Janne Arolinna ja vasemmalla laidalla neljäs uusi mies avauksessa eli Miro Kauti. Keaton Isaksson oli kymppipaikalla ja Teemu Pastila yksin kärjessä. Loukkaantuneina olivat edelleen Joonas Kauti ja Kron Rexhepi.
Gnistan sai otteluun tehokkaan alun, sillä peliä oltiin pelattu vain 9 minuuttia pallon ollessa ensimmäistä kertaa JäPSin verkossa. Keaton Isaksson antoi kulmapotkun vasemmalta antaen matalan syötön Valte Vuorelalle noin 20 metriin maalista, Vuorelan matala laukaus painui ruuhkan läpi maalin vasempaan alanurkkaan.
Gnistanin johtomaalin jälkeen JäPS vyörytti muutaman vaarallisen hyökkäyksen laitojen kautta, mutta tuloksetta. Gnistan hallitsi muuten ottelun alkua pitäen pallonhallintaa itsellään, mutta maalipaikkojen luonti oli vaikeaa.
Gnistan oli ensimmäisellä puoliajalla todella tehokas kulmapotkuissa, sillä myös keltapaitojen toinen maali syntyi kulmapotkusta. Tällä kertaa Valte Vuorela antoi kulman oikealta puolelta ja Marko Koskinen pääsi puskemaan rangaistusalueen reunalta. Pallon saattoi maaliin lopulta JäPSin oma pelaaja.
Välittömästi Gnistanin toisen maalin jälkeen iski JäPS kavennuksen. Jo aiemmin vaarallisesti hyökkäyksessä esiintynyt Tuure Nummi pelattiin oikealta laidalta irti ja hän sijoitti pallon läheltä ohi Saikkosen.
Peli tasaantui maalien jälkeen, mutta JäPS oli edelleen lievästi hallitsevampi osapuoli. John Keister pääsi kerran yrittämään rangaistusalueelta, mutta Saikkonen sai torjuttua Keisterin ovelan pallonnoston maalin yli kulmapotkuksi.
Gnistanille maalipaikkojen luominen oli vaikeaa. Syötöt laitahyökkääjille menivät poikkeuksetta liian pitkiksi ja näin ollen Gnistan ei onnistunut luomaan yhtään maalipaikkaa puoliajan viimeisen vartin aikana.
Gnistan suoritti puoliajalla vaihdon. Janne Arolinnan korvasi Niko Tirkkonen. Miro Kauti siirtyi oikeaksi laitahyökkääjäksi ja Tirkkonen tuli vasemmalle.
Toinen puoliaika oli edelleen tasaista vääntöä kotijoukkue JäPSin hallitessa lievästi. Kotijoukkue loi hyökkäyksiään tällä kertaa pääosin vasemman laidan kautta, mutta Gnistanin puolustus oli jälleen järkähtämätön topparien Koskisen ja Loukolan johdolla.
JäPS sai 54 minuutilla vaarallisen näköisen vapaapotkun sivulta, mutta pusku maalin läheltä painui ohi.
Gnistan suoritti toisen vaihtonsa 64 minuutilla, kun Antton Koskinen tuli kymppipaikalle. Miro Kauti tuli oikealta laidalta vaihtoon ja Keaton Isaksson siirtyi hänen paikalleen.
Gnistanin toisen puoliajan paras maalintekopaikka siunaantui Niko Tirkkoselle, joka pelattiin oikealta laidalta hyvään laukaisupaikkaan rangaistusalueelle. Tirkkosen laukaus kuitenkin epäonnistui painuen suoraan maalivahdin syliin.
Gnistan suoritti kolmannen vaihtonsa, kun pelikellossa oli 81 minuuttia. Itseään pelin tuoksinassa loukannut Keaton Isaksson linkutti vaihtoon ja hänen tilalleen oikealle laidalle tuli Riku Oras.
JäPS vyorytti viimeisen 10 minuutin aikana hyökkäyksiään Gnistanin maalia kohti tehottomasti ja näin ottelun päättyessä tilastoihin kirjattiin Gnistanin 1-2 voitto.
”30 ensimmäistä minuuttia pelattiin, niin kuin pitää. Loppupeli mentiin JäPS:n taistelupalloon mukaan ja kontrolli pelistä alkoi karkaamaan. Kukaan kopissa ei ollut tyytyväinen peliimme, mutta kolme vieraspistettä maistuu.”, summaa ottelun Mikko Eskelinen.
Gnistan jatkaa pelejään heti ensi keskiviikkona, jolloin keltapaidat matkustavat toisen kerran tämän kauden aikana Klaukkalaan. Vierasootttelu NJS:ää vastaan käynnistyy klo 18:30.
JäPS – Gnistan 1-2
Maalit:
JäPS: Nummi 28′
Gnistan: Vuorela 9′, Oma maali 26′
Varoitukset:
JäPS: Koivu 62′, Ali Mahdi 69′, Khayat 77′
Gnistan: Loukola 90+1′. A. Koskinen 90+3′
Gnistan: Saikkonen, Kabashi, M. Koskinen, Loukola, Antikainen, Toiviainen, Vuorela, Arolinna(46′ Tirkkonen), M. Kauti(64′ A. Koskinen), Isaksson(81′ Oras), Pastila

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.