Gnistan ja Atlantis tasapeliin FPA:lla

Gnistanin pisteputki sai maanantaina jatkoa, kun Atlantis vieraili Oulunkylässä. Keltapaidat olivat kiinni täydessä pistepotissa aina 80 minuutille asti, mutta lopulta pisteet tasattiin 1-1 lukemin. Gnistanin ainoasta osumasta vastasi Riku Oras.

Gnistan ja Atlantis tarjosivat yleisölle viihdyttävän kamppailun, josta ei vauhtia puuttunut. Atlantis hyökkäsi innokkaasti jättäen samalla keltaisille tilaa puolustuksensa eteen. Valitettavasti tätä tilaa Gnistan ei onnistunut hyödyntämään menestyksekkäästi kuin kerran.
Atlantis aloitti ottelun kovalla prässillä ja Gnistanilla oli vaikeuksia murtautua ensimmäisestä linjasta. Vierailijat saivatkin aikaan muutaman tilanteen keltapaitojen maalille, mutta maaliviivalta siivottua kulmapotkua lähemmäs punaiset eivät päässeet.
Ottelun edetessä Gnistan sai vähitellen hyökkäyspeliään uomiin ja syötöt alkoivat löytää vapaita miehiä vieraiden puolustuksen ja keskikentän välistä. Gnistanin ensimmäinen maalipaikka aukesi keskikentän keskustassa ottelun aloittaneelle Antti Uusitalolle, joka pääsi kulmapotkun jälkeen ohjaamaan maalin edustalta. Atlantiksen maalia vartioinut Tomas Turunen reagoi terävästi ja venytti kätensä pallon eteen.
Muutamaa minuuttia myöhemmin Atte Otronen esti Atlantiksen avausmaalin tultuaan maaliltaan oikea-aikaisesti vastaan ja liu’uttuaan pallon viime hetkellä pois vierailijoiden kärkimiehen jaloista. Seuraavastakin Atlantiksen läpiajosta Gnistan selvisi säikähdyksellä. Alimamy Jalloh ryöväsi pallon alimpana miehenä tilanteessa olleelta Pauli Loukolalta ja karkasi puolustukselta, ainoastaan ampuakseen kuudentoista ulkopuolelta reilusti yli.
Kun yleisössä vielä huokailtiin helpotuksesta edellisen tilanteen jäljiltä, iski Gnistan toisessa päässä. Niko Tirkkonen suojasi palloa rangaistusalueen rajan tuntumassa ja löysi lopulta juoksun tehneen Teemu Pastilan vasemmalta. ”Pasti” keskitti pallon matalana takatolpalle, jossa Riku Oras oli paikalla viimeistelemässä ottelun avausmaalin.
Ennen puoliaikaa molemmilla oli vielä paikat viimeistellä lisäosumia. 37 minuutilla Gnistanin Astrit Kabashi antoi tarkan syötön puolustuksen läpi Tirkkoselle, jolta pallo kuitenkin karkasi ennen viimeistelyä. Toisessa päässä Samuel Chidi pääsi laukomaan suoraan oikealta tulleesta keskityksestä, mutta pallo pomppasi tolpan kautta Otrosen syliin. Tauolle siis suunnattiin Gnistanin 1-0 johdossa.
Gnistan vaihtoi tauolla ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella avauksessa aloittaneen Antti Uusitalon pois. Tilalle keskikentän pohjalle asteli joukkueen kapteeni Valte Vuorela.
Toinen jakso oli tasaista ja vauhdikasta peliä, jossa tilanteita luotiin molemmissa päissä. Gnistanilla oli paikat ratkaista ottelu, kun Atlantis panosti entisestään hyökkäykseen ja jätti lisää tilaa linjojen väliin. Toisaalta pallon korkealla päivystäneille hyökkääjille saatuaan vierailija oli toistuvasti vaarallinen.
Vartti toisen jakson alkamisen jälkeen Gnistan loi hyvän kuvion päätteeksi paikan rankkarialueen sisään Tirkkoselle, mutta maalivahti ehti vastaan peittämään laukauksen.
Lopulta kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Gnistanin hyvin pelannut puolustus joutui antautumaan. Jussi Äijälä antoi vasemmalta sivuvaparin, jota keltapaitojen puolustus ei saanut purettua. Pallo päätyi koko ottelun terävästi pelanneelle Hayato Wakinolle, joka niittasi läheltä pallon verkkoon.
Kumpikaan joukkue ei tasoitusmaalin jälkeen selvästikkään ollut tyytyväinen tasapeliin vaan janosi yhtä lisäosumaa. Tilanteita oli molemmissa päissä, mutta lähimmäs pääsi Atlantiksen Francis Tshibasu, joka kolisutti Gnistanin maalin tolppaa 88 minuutilla.
Kun lisäosumia ei kovasta yrityksestä huolimatta nähty, tasattiin pisteet oikeutetusti lukemin 1-1. Ottelut jatkuvat viikon päästä Tampereella, kun TPV isännöi Gnistania Tammelassa.
– Tempo oli kova Kakkosen peliksi. Katsojan kannalta viihdyttävää ja pelaajan kannalta kehittäviä. Peli ilme oli paljon parempi, kuin viimeisimmissä otteluissa. Paljon hyviä sovittuja asioita näkyi ja toteutui, Gnistanin päävalmentaja Mikko Eskelinen arvioi joukkueensa suoritusta.
– Olen tyytyväinen myös pelirohkeuteen ja aktiivisuuteen. 1-0 tilanteessa olisi tarvittu hiukan laatua viimeisiin kosketuksiin, niin homma olisi voitu tappaa. Tasatulos oli lopulta kuitenkin ihan oikeutettu. Atlantis ei pelillisesti kuulu sarjan tyveen, antoi hyvän vastuksen tänään.
Gnistan 1-1 Atlantis
Maalit:
Gnistan: Oras 29′
Atlantis: Wakino 83′
Varoitukset:
Gnistan: M.Koskinen 47′
Atlantis: Tuovinen 40′, Metzger 47′, Samateh 49′
Gnistan: Otronen, Kabashi, Loukola, Takamäki (38′ M.Koskinen), Antikainen, Uusitalo (46′ Vuorela), A.Koskinen, Oras, Isaksson, Tirkkonen, Pastila

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.