Paikallisottelusta pistejako

KäPa ja Gnistan kävivät keskiviikko-iltana Oulunkylän Fair Pay Areenalla tiukan kamppailun sarjapisteistä. Ottelu tarjosi katsojille viihdettä koko rahalla, erityisesti toinen puoliaika, jonka aikana nähtiin peräti 5 osumaa. Vaiherikkaan ottelun loppulukemat oli lopulta 3-3.

Loukkaantumiset olivat jälleen koetelleet Gnistania, sillä TPV-ottelun aloituskokoonpanossa ollut Teemu Pastila oli loukkaantuneena sivussa. Gnistanin puolustus säilyi muuttumattomana TPV-ottelusta. Toni Takamäki ja Pauli Loukola olivat jälleen toppareina sekä Miro Kauti ja Niko Tirkkonen laitapuolustajina.
Keskikentän keskustassa olivat jälleen Antton Koskinen ja Valte Vuorela. Laitahyökkääjinä olivat Janne Arolinna vasemmalla ja HIFK:sta lainalla ollut Jesse Ahonen oikealla laidalla. Milo Jung oli kymppipaikalla ja Kron Rexhepi kärjessä. Maalissa pelasi tällä kertaa Atte Otronen. Loukkaantuneena olivat Pastilan lisäksi Alex Antikainen, Riku Oras, Astrit Kabashi, Keaton Isaksson, Marko Selin ja Joonas Kauti. Maalivahti Ville Saikkonen oli kuumetaudin vuoksi sivussa.
Gnistan aloitti ottelun räväkästi luoden hyvillä puolenvaihdoilla oikean laidan kautta muutamia lupaavan näköisiä hyökkäyksiä, jotka kuitenkin päättyivät tuloksettomina.
Gnistan siirtyi johtoon hienolla hyökkäyksellä, kun ottelua oli käyty 21 minuuttia. Tällä kertaa Gnistan hyökkäsi vasemman laidan kautta. Niko Tirkkonen nousi vasemman pakin tontilta ja käytti palloa Jungilla, joka vapautti seinällä Tirkkosen kuudentoista sisään. Tirkkonen löysi keskityksellään Jesse Ahosen maalin edustalta ja Ahonen sijoitti läheltä pallon alanurkkaan.
Avausmaalin jälkeen ottelu tasoittui huomattavasti ja Käpylän Pallokin sai luotua vasemman laidan ja Peik Koskisen jalan kautta muutaman hyvän maalipaikan. Gnistan ei puolestaan saanut viimeisen 20 minuutin aikana luotua merkittäviä maalipaikkoja. Taukolukemaat olivat 0-1.
Gnistan ei tehnyt puoliajalla vaihtoja, mutta kentällä olleet miehet vaihtoivat pelipaikkoja. Janne Arolinna tuli tutulle paikalleen oikealle laidalle, Milo Jung siirtyi vasemmalle laidalle ja Jesse Ahonen tuli kymppipaikalle Jungin tilalle.
Toista puoliaikaa käytiin 20 minuuttia tasaisissa merkeissä, kunnes alkoi tapahtumaan. Ensin KäPa tasoitti pelin nopean vastaiskun päätteeksi. Vasemmalta pallo pelattiin Ville Spangarille, joka murtautui Gnistanin rangaistusalueelle. Tarkka laukaus oikeaan alanurkkaan ohitti Otrosen.
Gnistan vastasi vain muutaman minuutin päästä. Maalivahti Jere Piirainen menetti pallon häntä häirinneelle Jesse Ahoselle, joka sijoitti pallon tyhjiin.
Välittömästi johtomaalinsa jälkeen Gnistan suoritti kaksi vaihtoa, kun debyyttinsä keltapaidassa tehnyt Santtu Toiviainen korvasi Milo Jungin vasemmalla laidalla ja loukkaantumisesta toipunut Marko Koskinen tuli toppariksi Toni Takamäen tilalle.
Käpylän Pallon tasoitusmaali syntyi 73 minuutilla. Peik Koskinen antoi vapaapotkun vasemmalta noin 35 metristä. Pallo leijaili oikealle, Atte Otronen epäonnistui vastaantulossaan ja Mikael Valla puski pallon maaliin.
KäPa siirtyi 3-2 johtoon jälleen vapaapotkusta, kun ottelua oli käyty 85 minuuttia. Ville Spangar laukoi voimalla noin 20 metristä muurin ohi. Pallo otti kimmokkeen epäonnisesti Kron Rexhepistä ja painui maalin vasempaan nurkkaan.
Gnistanin tasoitus syntyi vain minuutti myöhemmin. Antton Koskinen laukoi kaaripallon noin 35 metristä, pallo leijaili tuulessa ja tippui vasemman tolpan kautta verkkoon maalivahdin arvioitua pallon lentoradan väärin.
Loppuaika mentiin Gnistanin hallinnassa, keltapaidoilla oli lisäajalla vielä kaksi kulmapotkuakin, jotka eivät tuottaneet tulosta. Näin ottelu päättyi 3-3 pistejakoon.
– Pelissä oli ihan hyviäkin asioita, mutta ihan liikaa tulee helppoja syöttövirheitä. Vastuu pallosta puuttui eli pallollinen kurinalaisuus ja se on ihan eri asia kun pelirohkeus. Toki noin kahdeksan pelaajan puuttuminen ei voi olla näkymättä kollektiivisessa toiminnassa. Pelin taso tällä hetkellä heittelehtii liikaa, eikä siihen voi kukaan olla tyytyväinen, paljon jäi parannettavaa, summaa illan Gnistanin näkökulmasta katsoen päävalmentaja Mikko Eskelinen.
– Antonin uskomaton maali pelasti meidän tänään, joten lopulta piste oli ihan oikeutettu tulos. Nyt yritetään parsia joukkue ehjäksi ja aletaan valmistautumaan Honka-peliin, toteaa Eskelinen.
Gnistan pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon maanantaina 18.5, kun Fair Pay Areenalle saapuu vieraaksi uutta tulemista kovalla materiaalilla hakeva FC Honka.
KäPa – Gnistan 3-3 (0-1)
Maalit:
KäPa: Spangar 59′, Valla 73′, oma maali 85′
Gnistan: Ahonen 21′, Ahonen 62′, A. Koskinen 86′
Varoitukset:
KäPa: Koskinen 50′, Mäkinen 79′
Gnistan: Kauti 84′
Gnistan: Otronen, Kauti, Takamäki (66′ M. Koskinen), Loukola, Tirkkonen, A. Koskinen, Vuorela, Ahonen, Arolinna, Jung (62′ Santtu Toiviainen), Rexhepi

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.