Kotiavauksesta voitto

Gnistan avasi sarjakauden 2015 myös kotiotteluiden osalta perjantai-iltana. Gnistan kaatoi TPV:n viihdyttävän illan päätteeksi lukemin 3-1.
Gnistan lähti otteluun siipirikkoisena. Lukuisten loukkaantumisten johdosta Gnistan joutui pyytämään laina-apuja HIFK:sta.
Puolustusnelikko oli kokenut muutoksia loukkaantumisten seurauksena. Toppareina olivat Toni Takamäki ja Pauli Loukola, laitapuolustajina tällä kertaa Miro Kauti ja Niko Tirkkonen. Kauti joutui laitapuolustajien lukuisista loukkaantumisista johtuen itselleen vieraalle pelipaikalle, mutta selvisi iltapuhteestaan hyvin.
Keskikentän keskustassa olivat Antton Koskinen ja Valte Vuorela. Vasempana laitalinkkinä pelasi lainapelaaja Milo Jung ja oikeana Joonas Kauti. Teemu Pastila oli kymppipaikalla ja paluun Gnistaniin lainapelaajana tehnyt Tuomas Mustonen yksin kärjessä. Maalissa pelasi Ville Saikkonen.
Poissa Gnistanin kokoonpanosta olivat loukkaantuneet Alex Antikainen, Astrit Kabashi, Marko Koskinen, Riku Oras, Keaton Isaksson ja Marko Selin. Marko Katainen puuttui kokoonpanosta opiskelukiireiden vuoksi.
Ensimmäinen puoliaika oli tasaista peliä ilman kunnon maalipaikkoja aina 34 minuutille asti, jolloin Tuomas Mustonen onnistui maalinteossa. Gnistan hyökkäsi oikealta. Maalin eteen tuli irtopallo, johon ryntäsivät sekä Mustonen että TPV:n maalivahti.
Mustonen ehti palloon ensin ja tuikkasi pallon maaliin. Tilanteen seurauksena oli maalin lisäksi kuitenkin ikävä loukkaantuminen, kun palloon kurottaessaan Mustosen takareisi revähti pahannäköisesti. Vastikään takareisivamman takia loukkaantuneena ollut Mustonen jouduttiin vaihtamaan pois kentältä ja hänen tilalleen kärkeen tuli Kron Rexhepi.
Rexhepi onnistui ensi töikseen maalinteossa, kun Milo Jung pelasi hänelle avopaikan rangaistusalueella. Gnistanin toinen osuma syntyi vain muutama minuutti avausosuman perään.
Loppuaika pelattiin tasaisesti ilman maalintekopaikkoja ja tauolle siirryttiin kotijoukkue Gnistanin 2-0 johdossa.
– Muden paluu Oulunkylään vaikutti positiivisesti meihin kaikkiin, todellinen soturi! Loukkaantuminen samalla kun venytti 1-0 maaliin menneeseen palloon oli murheellista, kommentoi päävalmentaja Mikko Eskelinen Mustosen paluuta keltapaitaan ja ikävää loukkaantumista.
Toiselle puoliajalle TPV lähti ajamaan takaa Gnistanin kahden maalin johtoa. Puoliaikaa edettiin pitkään punapaitojen hienoisessa hallinnassa, mutta puoliajan edetessä alkoi TPV:n paine kasvaa.
Kavennusmaali syntyi 73 minuutilla, kun Gnistanin huolimattoman syöttöpelin päätteeksi hyökkääjä Matti Jokinen pääsi oikealta puolittaiseen läpiajoon. Pauli Loukola ehti peittämään Jokisen ensimmäisen laukauksen, mutta toinen painui maalin vasempaan alanurkkaan.
Gnistan teki toisen puoliajan ensimmäisen vaihtonsa, kun ottelua oltiin pelattu 55 minuuttia. Kim Louhisto korvasi Teemu Pastilan kymppipaikalla. Kolmas vaihto tuli 75 minuutin kohdalla. Janne Arolinna tuli Joonas Kautin tilalle oikeaksi laitalinkiksi.
TPV jatkoi halliintaansa kavennusmaalinsa jälkeen, mutta Gnistanin puolustuspelaaminen oli maalin johdossa vankkaa. TPV nosti ottelun loppua kohti puolustuslinjaansa. Tämän seurauksena Kron Rexhepi pääsi 90 minuutin kohdalla yksin läpi Arolinnan mainiosta läpisyötöstä. Rexhepi harhautti vastaan tulleen maalivahdin ja sijoitti pallon maaliin.
Rexhepin toinen osuma ratkaisi ottelun ja loppuaika pelailtiin pois Gnistanin varjellessa johtoaan varmoin ottein. Kun tuomari päätti ottelun, olivat loppulukemat 3-1 Gnistanin eduksi. Voitto nosti Gnistanin ainakin toistaiseksi Etelälohkon kärkipaikalle.
– Lähdimme otteluun todella hyvällä liikkeellä ja pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaa loistavasti. Tänään koko joukkue ansaitsee kiitoksen, olimme yhtenäisempi ja kurinalaisempi, kiittelee Eskelinen.
– Nyt huilataan viikonloppu ja sitten aletaan valmistautumaan FPA:n herruustaisteluun, valottaa Eskelinen jatkoa.
Gnistan jatkaa pelejään ensi keskiviikkona, jolloin paikallisottelussa Keltapaitoja isännöi Käpylän Pallo. Ottelu alkaa Oulunkylän Fair Pay Areenalla klo 18:30. Tule kannustamaan Gnistan voittoon!

Gnistan – TPV 3-1 (2-0)
Maalit:
Gnistan: Mustonen 34′, Rexhepi 41′, Rexhepi 90′
TPV: Jokinen 73′
Varoitukset:
Gnistan: –
TPV: Syrjänen 30′, Louste 69′
Gnistan: Saikkonen, M. Kauti, Loukola, Takamäki, Tirkkonen, A. Koskinen, Vuorela, J. Kauti(75′ Arolinna), Jung, Pastila(55′ Louhisto), Mustonen(37′ Rexhepi)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.