Uudistunut Gnistan hamuaa lohkonsa kärkeä

Oulunkylässä on talvikauden aikana solmittu farmiseurasopimus, pelaajistoon on saatu useita uusia kasvoja ja paluumuuttajia, sekä päävalmentaja on vaihtunut. Hyvin kauteen valmistautuneen Gnistanin tavoitteena on Kakkosen etelälohkon kärkikolmikko.

Lohkon kahdeksanteen sijaan päättyneen kauden 2014 jälkeen Gnistanissa suunnattiin katseet nopeasti jo tulevaan.
”Joukkueen kasaaminen saatiin liikkeelle tänä vuonna riittävän aikaisessa vaiheessa. Heti viime lokakuussa oli käynnissä keskustelut nykyisen joukkueen rungon ja uuden valmentajan kanssa. Tavoite oli, että tammikuun loppuun mennessä saadaan joukkue kokonaisuudessaan kasaan. Siinä lähestulkoon onnistuttiin. Muutamia täsmähankintoja on tehty talven aikana”, kertoo pelaajamanagerina jatkava seuraikoni Antti ”Kyttä” Uusitalo.
”Se että joukkue oli ajoissa kasassa, helpotti valmistautumista. Nyt on pystytty panostamaan koko talvi oman pelisysteemin kehittämiseen. Myös taustojen kuntoon laitto on ollut tätä myötä helpompaa.”
Onnistuneen talvikauden aikana Gnistan pelasi 14 peliä, Suomen Cup mukaan lukien. Saldona oli 9 voittoa, 2 tasapeliä ja 3 tappiota. Maalisarake näytti talven jäljiltä 35 tehtyä ja 9 päästettyä.
Joukkue on hyvin latautunut 26.4. alkavaan Kakkosen sarjakauteen. Suurella keltaisella sydämellä ja oulunkyläläisenä, tietysti.
PALLONHALLINTAA JA AKTIIVISTA PRÄSSIÄ
Seuran toiminta jatkaa edellisen vuoden tapaan Gnistan ry:n alla, mikä tarkoittaa, että aikaisemmin hieman eriytynyt edustusjoukkue on nyt vankemmin osana emoseuraa. Gnistan-junioreille hyvä uutinen on panostuksen lisääminen pelaajakehitykseen.
Uudeksi päävalmentajaksi palkattu Mikko Eskelinen on tunnettu pelaajakehittäjänä. Palloliiton Uudenmaan piirin valmennuskoulutuspäällikkö on koutsannut aikaisemmin edustusjoukkuevalmentajana JäPSissä ja TuPSissa ja viimeiset neljä vuotta hän valmensi HJK:n 99-syntyneitä poikia.
Apuvalmentajana jatkaa Mika ”Billy” Kokko, joka vastaa myös maalivahtivalmennuksesta.
Talvella solmittu yhteistyösopimus HIFK:n kanssa tarjoaa selkeän pelaajapolun Kakkosesta Veikkausliigaan. Fair Pay Areenalla nähdään kauden aikana todennäköisesti HIFK:n pelaajia hakemassa pelituntumaa, sekä tulevia ehdokkaita tähtirintapaitaan.
”Pelaajavaihtoa ei osaa näin ennakkoon sanoa. Eletään tilanteen mukaan. Alkukaudesta liigassa on kova otteluruuhka, joten HIFK:sta tuskin kovinkaan montaa pelaaja tullaan näkemään”, Eskelinen toteaa.
Eskelinen on harjoittanut joukkuettaan pallonhallintaan perustuvaan pelitapaan. Gnistan haluaa mahdollisuuksien mukaan dominoida pelejä pallollisena.
”Pelimme tulee perustumaan pallonhallintaan ja aktiiviseen prässiin, sekä nopeisiin tilanteenvaihtoihin niin puolustus kuin hyökkäyssuunnassa. HIFK:in ja Gnistanin pelaamisen iso kuva on sama, mutta sarjataso ja pelaajatyypit mahdollistavat Gnistanille ehkä hiukan enemmän pallonhallintaan perustuvaa pelaamista”, Eskelinen sanoo.
KOLMEN PARHAAN JOUKKOON
Kakkosen etelälohkosta odotetaan jälleen tasaisen kovaa. Uudestisyntynyt FC Esport Honka on täynnä entisiä Liiga- ja Ykkösen -tason pelaajia. Lisäksi Tampereen Pallo-Veikot voidaan laskea Kipinän todennäköisimmäksi haastajaksi.
Eskelinen nostaa Gnistanin avainpelaajiksi kaksi keskikentän näppärää syöttelijää.
”Valte Vuorela on taitava pelin rytmittäjä ja lisäksi hän on vaarallinen erikoistilanteissa. Keaton Isaksson on kokonaisvaltaisesti hyvä pelaaja. Hänet tullaan näkemään HIFK:n liigajoukkueen mukanakin.”
Myös kapteeni Joonas Kauti odottaa innolla alkavaa kautta. Pukukopissa ei istuta kireällä naamalla.
”Joukkue on laadukas ja hyvin organisoitu. Kaikki ovat sitoutuneita pelitapaan ja jokaiselle pelipaikalle löytyy useita hyviä jätkiä, mikä tuo luottamusta – kausi on kuitenkin pitkä. Viime kausi jätti hampaankoloon, nyt olemme taas nälkäisiä. Haluamme palata sinne, minne Kipinä kuuluu, eli Kakkosen kärkikahinoihin.”
”Meillä on hyviä koppipelaajia: Arolinna on aina hyvällä tuulella, Rexhepin saapumisesta kuulee jokainen ja Miro hassuttelee kaikkien kustannuksella. Mirolla on omanlaisensa huumori, vaikka sillä on usein naama väärinpäin, kun se saapuu paikalle”, Kauti kertoo pikkuveljestään.
Gnistan aloittaa kautensa sunnuntaina Klaukkalassa. Vastaan asettuu uusi tuttavuus Nurmijärven Jalkapalloseura eli NJS. Ottelu Klaukkalan tekonurmella käynnistyy klo 16:00. Tervetuloa!
Nyt on vielä loistava aika tilata Gnistanin ClubCard, jolla pääset katsomaan kaikki Gnistanin kotipelit ja saat paljon hienoja etuja Gnistanin yhteistyökumppaneilta. Lue lisää ja tilaa https://gnistan.fi/clubcard. Tilaa nyt ja saat kortin kotiin ennen ensimmäistä kotipeliä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.