Piste tuliaisina sarja-avauksesta

Gnistan avasi Kakkosen sarjakautensa vierasottelulla NJS:ää vastaan. Klaukkalan tekonurmella käyty ottelu oli Gnistanin hallintaa alusta loppuun, mutta siitä huolimatta Keltapaidat joutuivat tyytymään tasapeliin lukemin 1-1.
– Tasuri maistui ihan tappiolta. Tyhmä sanoa, mutta nyt onnistuttiin muussa paitsi ei maalintekemisessä. Toki kertaalleen pallo maaliinkin saatiin. Lähdettiin hyvällä liikkeellä otteluun ja kaikesta näki, että lataus oli kohdallaan, harmittelee päävalmentaja Mikko Eskelinen
Gnistan lähti otteluun muodostelmalla 4-3-3 jossa puolustuslinjan muodostivat laitapuolustajat Niko Tirkkonen ja Riku Oras sekä tutusti topparit Marko Koskinen ja Pauli Loukola. Keskikentän pohjalla oli tänään poikkeuksellisesti kaksi pelaajaa, jotka olivat Valte Vuorela ja Keaton Isaksson, ylempänä keskikentällä oli Teemu Pastila.
Laitahyökkääjinä olivat oikealla Janne Arolinna ja vasemmalla Miro Kauti. Kärjessä pelasi tutusti yksin Kron Rexhepi. Maalissa pelasi Ville Saikkonen. Kokoonpanosta poissa olivat loukkaantumisten vuoksi Alex Antikainen, Astrit Kabashi ja Marko Selin. Kabashi ja Selin ovat mahdollisesti pelikunnossa jo seuraavassa ottelussa, Antikainen on poissa määrittämättömän ajan.
Gnistan aloitti ottelun räväkästi ja onnistui maalinteossa jo 8 peliminuutin kohdalla. Vastustajan maalivahti antoi huolimattoman syötön laitapuolustajalle, joka ei saanut palloa täysin haltuunsa. Janne Arolinna käytti tilanteen hyväkseen päästen oikealta laidalta yksin läpi. Arolinna sijoitti pallon hallitusti oikeaan etunurkkaan.
Gnistan jatkoi hallintaansa ja hetken kuluttua Kron Rexhepi pelattiin nokikkain maalivahdin kanssa, Rexhepi harhautti maalivahdin, mutta NJS:n puolustaja ehätti pelastamaan tilanteen kulmapotkuksi Rexhepin yrittäessä sijoittaa pallon maaliin.
Gnistanin hallinta tasaantui ensimmäisen 20 minuutin jälkeen ja loppuaika puoliajasta mentiin tasaisissa merkeissä. Gnistan sai puoliajalla myös lukuisia kulmapotkuja, jotka eivät kuitenkaan tulosta tuottaneet.
– Ottelun 20 ensimmäiseen minuuttiin olin erittäin tyytyväinen. Pystyttiin rakentamaan hyvällä rytmillä avopaikkoja laidasta ja keskeltä. Murtautumisissa alkaa näkymään opittuja malleja, se on kuitenkin futiksen vaikein juttu. Paikoistamme olisi ilman värilaseja pitänyt tehdä ensimmäisellä puoliajalla 4-5 maalia ja peli olisi ollut taputeltu, kommentoi avauspuoliaikaa Eskelinen.
Toisella puoliajalla ottelu jatkui Gnistanin hallinnassa. Hyökkäys toisensa perään vyöryi kohti kotijoukkueen maalia, mutta lupaavilta näyttäneet tilanteet eivät tuottaneet lisäosumia.
NJS sai tasoitusmaalinsa varkain 57 minuutilla, kun puoliajalla kentälle vaihdettu Eetu Kokkinen ampui näyttävästi kaukolaukauksella noin 25 metristä pallon oikeaan nurkkaan ohi Saikkosen.
Gnistan teki ottelun ainoat vaihtonsa 65 minuutin kohdalla, kun Janne Arolinnan korvasi oikeana laitahyökkääjänä Joonas Kauti. Kron Rexhepi tuli kärjestä vaihtoon ja hänen tilalleen tuli keskikentän pohjalle Antton Koskinen. Teemu Pastila siirtyi yksinäiseksi kärkeen ja Keaton Isaksson nousi keskikentälle Pastilan paikalle.
Tasoitusmaalin jälkeen ottelua käytiin Gnistanin hallinnassa. Joukkueella oli useita paikkoja tehdä voittomaali, mutta NJS:n maalivahti venyi kerta toisensa jälkeen huipputorjuntoihin. Miro Kauti pelattiin kerran vasemmalta laidalta hyvään laukaisupaikkaan, mutta NJS:n puolustaja ehti väliin. Myös NJS pääsi muutamaan yksittäiseen maalipaikkaan, mutta laukaukset menivät ohi.
Kun lukuisat Gnistanin ja NJS:n kulmapotkut sekä lupaavilta sektoreilta tulleet Keltapaitojen vapaapotkut eivät tuottaneet tulosta, päättyi ottelu 1-1 pistejakoon.
– Toisella jaksolla paikkoja oli ihan yhtä monta, pelin yleinen taso tosin laski. Vaikka nyt menetettiin kaksi pistettä selvästi heikommalle joukkueelle, olen peruspelaamiseen tyytyväinen. Esimerkiksi nyt pelattiin mielestäni paremmin kuin Futuraa vastaan kenraalissa jos maalintekoa ei lasketa… Mutta kun lasketaan, niin pitää olla nöyrä tuloksen edessä, toteaa Eskelinen.
NJS – Gnistan 1-1 (0-1)
Maalit:
NJS: Kokkinen 57′
Gnistan: Arolinna 8′
Varoitukset:
NJS: Vainikainen 45+1′, Veijanen 59′, Saikkonen 59′
Gnistan: Vuorela 45′
Gnistan: Saikkonen, Oras, Koskinen, Loukola, Tirkkonen, Vuorela, Isaksson, Pastila, Arolinna(J.Kauti ’65), M. Kauti, Rexhepi(A. Koskinen ’65)

Nämä saattavat kiinnostaa

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.