Maalihanat auki Porvoossa

Gnistan matkusti lauantai-päivänä Porvooseen, jossa sarjakauteen valmistavassa kenraaliharjoituksessa vastaan asettui paikallinen FC Futura. Gnistan on viime peleissään kärsinyt hyökkäyksen tehottomuudesta. Näihin ongelmiin tuli tänään helpotusta, kun Gnistan kaatoi Futuran murskalukemin 0-6.

Gnistan lähti otteluun hieman viime harjoitusottelusta muuttuneella kokoonpanolla, muodostelma oli tuttu 4-3-3. Maalissa oli tällä kertaa koko pelin Ville Saikkonen. Neljän miehen puolustuslinjan muodostivat laitapuolustajat Astrit Kabashi ja Riku Oras sekä topparit Marko Koskinen ja Pauli Loukola. Keskikentän pohjalla hääri tutusti Valte Vuorela ja ylempänä keskikentällä olivat Antton Koskinen ja Keaton Isaksson. Hyökkäyksen muodostivat jälleen laitahyökkääjät Miro Kauti ja Marko Selin sekä yksinäinen kärkihyökkääjä Kron Rexhepi.
Futura aloitti ottelun terävästi luoden ottelun alkuhetkillä useita vaarallisia maalipaikkoja. Gnistanin puolustus onnistui kuitenkin Marko Koskisen johdolla estämään kotijoukkueen johtomaalin synnyn.
Kotijoukkueen vahvan aloituksen jälkeen Gnistan otti pallonhallinnan itselleen, mutta ottelua käytiin 30 minuuttia tasaisissa merkeissä. Gnistan ei pallonhallinnastaan huolimatta kyennyt luomaan kunnon maalipaikkoja.
Gnistanin avausmaali syntyi noin 32 minuutilla, kun Keaton Isaksson pääsi puolittain karkuun oikealta laidalta. Isaksson murtautui rangaistusalueelle ja sijoitti pallon hallitusti oikeaan alanurkkaan. Vapauttavan syötön Isakssonille tarjoili Miro Kauti.
Johtomaalin jälkeen Gnistanin peli avautui aikaisempaa paremmin. Muun muassa Valte Vuorelalla oli hyvä laukaisupaikka noin 20 metristä, mutta epäpuhtaasti jalasta lähtenyt laukaus pomppi suoraan maalivahdin syliin.
Puoliajalla Gnistan suoritti kaksi vaihtoa, kun molemmat laitapuolustajat vaihdettiin. Astrit Kabashin korvasi Marko Katainen ja Riku Oraksen Niko Tirkkonen. Gnistan vaihtoi puoliajalla myös kenttämuodostelmaansa. Uusi muodostelma oli 4-2-3-1, Valte Vuorela siirtyi keskikentälle ja Antton Koskinen kymppipaikalle.
– Haluttiin yksi pelaaja lisää kakkospalloille vastustajan pelatessa pitkää palloa, perusteli muutosta päävalmentaja Eskelinen
Toinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä Gnistanin hallitessa edelleen pallollista peliä. Puoliajan ensimmäinen 20 minuuttia mentiin ilman merkittäviä maalipaikkoja lupaavilta näyttävistä Gnistanin hyökkäyksistä huolimatta. Marko Selin pääsi kerran puolittain karkuun, mutta ei onnistunut harhauttamaan häntä varjostanutta Futuran puolustajaa.
Lisää vaihtoja tuli 60 minuutin kohdalla, kun Kron Rexhepin korvasi kärjessä Teemu Pastila ja Kim Louhisto tuli Antton Koskisen tilalle kymppipaikalle.
Gnistanin toinen maali näki päinvalon 65 minuutilla ja oli hyvin samankaltainen, kuin ensimmäinen osuma. Keaton Isaksson pelattiin hyvällä pystysyötöllä jälleen läpi oikealta laidalta ja tämä sijoitti pallon tällä kertaa vasempaan alanurkkaan.
Keltapaitojen peli vapautui kahden maalin johdossa ja toisaalta Futuran puolustus alkoi rakoilla. Seurauksena oli todellinen maalikimara viimeiselle 10 minuutille.
Ensin Marko Selin sai vapauttavan syötön Joonas Kautilta rangaistusalueen sisään vasemmalle puolelle ja ”Make” nosti pallon hallitusti yli vastaan tulleen maalivahdin. Tämä osuma ratkaisi ottelun lopullisesti.
Lisää Keltaisten osumia tuli vain viisi minuuttia Selinin osuman jälkeen. Tällä kertaa Joonas Kauti sai vapauttavan syötön rangaistusalueen vasemmalle puolelle ja sijoitti kaikessa rauhassa pallon hallitusti verkkoon.
Gnistan kaunisteli lukemia vielä lopussa kahdella osumalla, kun hyökkäys kulki irtonaisesti ja vastaavasti Futuraa ei enää puolustaminen kiinnostanut. Ensin Marko Selin pelattiin Kautin toimesta nopean hyökkäyksen jälkeen nokikkain maalivahdin kanssa ja Selin sijoitti illan toisen osumansa hallitusti alanurkkaan.
Selinin hattutemppu tuli täyteen vain muutama minuutti myöhemmin. Teemu Pastila syötti oikealta maalin kulmalle ja Selin ampui tällä kertaa pallon ylänurkkaan.
Kun erotuomarin pilli hetkeä myöhemmin soi, oli loppulukemat keltapaidoille 0-6.
– Saatiin hyvä kenraaliharjoitus. Pelimme isot teemat, pallon hallinta ja tilanteenvaihdot toimivat tänään erinomaisesti. Vastustaja lähti otteluun haastamaan meidän avoimeen peliin ja se avasi tilan vastustajan selustasta ja linjojen välistä. Olimme koko viikon harjoitelleet murtautumista ja varsinkin laitapelaajat kunnostautuivat tehden hyviä oikea-aikaisia lähtöjä. Tänään joukkueessa oli monta onnistujaa. Tämä voitto antaa taas kivasti uskoa omaan peliin. Olimme tänään parempia kaikilla sektoreilla, kehui Eskelinen alkuillan ottelua.
Kakkosen sarjakausi alkaa Gnistanin osalta ensi sunnuntaina, kun Klaukkalan nurmella vastaan asettuu NJS kello 16:00. Tule paikalle kannustamaan Keltaiset voittoon kauden avausottelussa!
Futura – Gnistan 0-6 (0-1)
Maalit:
Futura:-
Gnistan: Isaksson 32′, Isaksson 65′, Selin 80′, J. Kauti 85′, Selin 87′, Selin 90′
Gnistan: Saikkonen, Kabashi(46′ Katainen), M. Koskinen, Loukola, Oras(46′ Tirkkonen), Vuorela, Isaksson, A. Koskinen(Louhisto ’60), M. Kauti(78′ J. Kauti), Selin, Rexhepi(60′ Pastila)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.