Gnistanin Cup-taival päätökseen

Gnistan ja BK-46 taistelivat keskiviikko-iltana pääsystä Suomen Cupin 6. kierrokselle. Heikko ensimmäinen puoliaika kostautui Gnistanille ja vierasjoukkue BK-46 haki Oulunkylästä 1-2 voiton. Näin ollen Gnistanin Suomen Cup-taival katkesi tällä kertaa 5. kierrokselle.

Ottelu käytiin koleassa kevätkelissä, sillä lämpöasteita oli vain +4 ottelun alkaessa.
Gnistan lähti otteluun 4-2-3-1 kenttämuodostelmalla, jossa Markot Katainen ja Koskinen, Pauli Loukola sekä Alex Antikainen muodostivat puolutuslinjan. Antton Koskinen oli jälleen pelintekijänä keskikentällä ja Valte Vuorela varmistajana. Laitahyökkääjinä toimivat tällä kertaa Miro Kauti ja Riku Oras. Tuore sopimuspelaaja Keaton Isaksson oli viime harjoitusottelun tapaan kymppipaikalla ja Niko Tirkkonen yksin kärkipelaajana.
BK-46 haki nälkäisesti hyvitystä tammikuiselle isolle tappiolleen harjoitusottelussa. Vahvistunut vierasjoukkue olikin avausjaksolla selvästi Gnistania terävämpi. Vierasjoukkue iski vahvasti kiinni Gnistanin keskikenttäpelaajiin sekä laitahyökkääjiin tehden vahvalla mieshäirintäpelillään Gnistanin pelinrakentelun vaikeaksi.
Pääosin ensimmäinen puoliaika oli tasaista peliä, mutta BK-46 hyökkäsi terävästi aina mahdollisuuden saadessaan.
Vieraiden avausmaali syntyi 27 minuutin kohdalla, kun hyökkääjä Zakaria Kibona sai liikaa tilaa keskikentällä. Oikean jalan laukaus otti kimmokkeen Gnistanin pelaajan jalasta ja painui oikeaan alanurkkaan.
Lisää kylmää vettä Gnistanin niskaan tuli, kun ottelua oli pelattu 42 minuuttia. Hyökkääjä Jean Silva pääsi onnekkaasti vapaaksi rangaistusalueelle ja Silva sijoitti pallon oikeaan alanurkkaan.
Hetkeä myöhemmin syntyi Gnistanin avauspuoliajan paras maalipaikka, kun Niko Tirkkonen pelattiin näyttävän syöttösommitelman kautta vapaaksi rangaistusalueelle.
Tirkkonen yritti sijoittaa pallon vasempaan alanurkkaan, mutta pallo osui harmittavasti vain tolppaan.
– Ekalla jaksolla ei onnistuttu tai uskallettu pelata omaa peliä. Luovuttiin pallosta liian helposti ja toisaalta ei puolustettu riittävän aggressiivisesti ja kollektiivisuus puuttui. Kenttä oli liian ”pitkä”. Ajoitukset ja ennakointi oli heikkoa. Silti peli oli tasaista vääntämistä. Lopulta saldona kaksi virhettä ja sopivasti tuuria vastustajalla taululle 2-0 puoliajalle, kommentoi kohtaloksi koitunutta avauspuoliaikaa vastuuvalmentaja Mikko Eskelinen.
Puoliajalla Gnistan suoritti yhden vaihdon, kun pitkään loukkaantuneena ollut Marko Selin korvasi Marko Kataisen. Riku Oras siirtyi Kataisen paikalle vasemmaksi laitapuolustajaksi ja Selin tuli vasemmaksi laitahyökkääjäksi.
Gnistan otti pallollisen hallinnan itselleen heti toisen puoliajan alusta alkaen. Hallinta tuotti tulosta 57 minuutin kohdalla, kun Gnistan hyökkäsi vasemmalta. Pallo pomppi lopulta Antton Koskisen kautta Valte Vuorelalle, joka sai vasemman jalkansa vapaaksi ja täräytti kavennusosuman noin 25 metristä. Gnistanin vahva hallinta heikkeni kavennusosuman jälkeen ja ottelua käytiin pitkään tasaisissa merkeissä.
Gnistan teki illan toisen vaihtonsa 65 minuutin kohdalla, kun Niko Tirkkosen korvasi kärjessä Kron Rexhepi. Kolmas vaihto tuli 73 minuutilla, kun Miro Kauti tuli vaihtoon ja hänet korvasi Teemu Pastila. Pastila tuli kymppipaikalle ja Isaksson siirtyi oikeaan laitaan.
Pastila järjesti Gnistanin parhaan maalintekopaikan viimeisen vartin aikana rynnimällä pallon kanssa vahvasti oikeaan kulmaan ja keskitti pallon Kron Rexhepille maalin eteen. Rexhepi ei saanut palloa kunnolla haltuunsa ja yritti jättää vielä kantapääjätöllä taakse. Siellä ei ollut harmillisesti kuin vastustajia, joten tasoitusmaali jäi lupaavalta näyttäneestä tilanteesta huolimatta syntymättä.
Gnistan sai viimeisen vartin aikana myös useita vapaapotkuja lupaavalta etäisyydeltä, mutta kun niistäkään ei tulosta saatu, oli lopputuloksena kevään toinen tappio Gnistanille lukemin 1-2.
– Toinen (puoliaika) oli ihan ok peliä. Nyt uskallettiin ja haluttiin laittaa pallo töihin. Tuli tilaa ja saatiin luotua 4-5 ihan hyvää paikkaa. Yksi tehtiin ja se ei tällä kertaa riittänyt. Ilme toisella jaksolla oli hyvä ja siihen olen tyytyväinen. Noin kuukausi aikaa sarjan alkuun, onneksi. Parannettavaa jäi, erityisesti murtautumisiin alhaalla makaavaa puolusta vastaan, kommentoi Eskelinen.
Gnistan – BK-46 1-2 (0-2)
Maalit:
Gnistan: Vuorela 57′
BK-46: Kibona 27′, Jean Silva 42′
Varoitukset:
Gnistan: Loukola 25′
BK-46: Kristoffer Malmberg
Gnistan: Saikkonen, Katainen (46′ Selin), M. Koskinen, Loukola, Antikainen, A.Koskinen, Vuorela, Oras, M. Kauti(73′ Pastila), Issakson, Tirkkonen(65′ Rexhepi)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.