Gnistan ja Grani jäivät ilman maaleja Talissa

Gnistan kohtasi lauantai-iltana Grankulla IFK:n Talin hallissa. Gnistan oli ensimmäisellä puoliskolla jyrän alla, mutta paransi otteitaan toisella. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut saamaan palloa verkkoon asti.

Gnistanin ryhmässä oli otteluun lähdettäessä paljon poissoloja, erityisesti laitapelaajissa. Tästä johtuen keltapaidat ryhmittyivät 3-5-2 systeemiin. Joukkue ei ollut vieraan systeemin kanssa kotonaan ja tehtävät kentällä olivat hukassa, mikä johti etäisyyksien kasvamiseen ja Granin täydelliseen hallintaan. Kaksinkamppailuissa Gnistan jäi lähes joka kerta kakkoseksi.
Varsinkin laidoilta vihreät löysivät paljon tilaa ja hyökkäsivät ristipalloilla Gnistanin selustaan. Keltaiset kuitenkin puolustivat uhrautuvasti ja Otronen selvisi maalillaan lopulta varsin helposti.
30 minuutin kohdalla Teemu Pastila loukkasi hieman nivustaan ja teki kärjessä tilaa Samuel Woodwardille. Gnistan ei saanut omaa peliään kulkemaan missään vaiheessa ensimmäistä puoliskoa. Syöttöpaikkoja ei löytynyt ja pallo hukattiin viimeistään keskikentällä Granin prässille.
Puoliajalla tilanne nollattiin kopissa ja toiselle puoliskolle Gnistan asettui tuttuun neljän puolustuslinjaan. Tiberi siirtyi penkin puolelle ja Janne Arolinna tuli sisään oikeaksi laituriksi. Muutos tutumpaan ryhmitykseen piristi keltaisten peliä välittömästi ja pallonhallinta sekä kaksinkamppailut alkoivat kääntyä Gnistanille.
Puoliajan paras tilanne syntyi Gnistanin kulmapotkusta. Marko Koskinen pääsi puskemaan, mutta Granin molari sai pelastettua tilanteen maaliviivalta. Muuten maalipaikoilla ei herkuteltu, molempien joukkueiden puolustaessa varmoin ottein.
GrIFK oli tähän asti kohdatuista joukkueista IFK poislukien selvästi paras. Gnistanin seuraava ottelu pelataan ensi torstaina Fair Pay Areenalla klo 20:20. Silloin vastassa FC Kiffen 08.
Gnistan-luotsi Mikko Eskelinen:
– Jouduttiin lähtemään otteluun hiukan siipirikkoisena. Laitapakkeja ja laitapelaajia oli pois todella paljon.
– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä luokattoman huonoa, johtuen poissaolojen takia muokatusta pelijärjestelmästä. Lisäksi hävittiin lähes kaikki kaksinkamppailut. Kaikki kunnia kuitenkin Granille, joka oli erinomainen ottelun alussa. Toisella puoliajalla ryhdistäydyttiin ja päästiin peliin kiinni. Hyvää oli pelillinen nousu toisella puoliajalla.
Gnistan 0-0 GrIFK
Gnistan: Otronen, M Koskinen, Loukola, Tiberi (45′ Arolinna), Louhisto (75′ Tiberi), Toiviainen, Oras, Tirkkonen, A Koskinen, Pastila (33′ Woodward), Rexhepi

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.