Gnistan jatkoon Suomen Cupissa

Gnistan pelasi maanantai-iltana kauden ensimmäisen virallisen ottelunsa, kun Keltaiset kaatoivat SUMU77:n Suomen Cupin 3. kierroksella selvin 0-4 lukemin.

Gnistan hallitsi ottelun ensimmäistä varttia mielin määrin, mutta viimeistely oli heikkoa. SUMU taisteli koko avausjakson hyvin, mutta totuuden nimissä Keltaisten luokaton viimeistely piti ottelun pitkään maalittomana.
Gnistan teki ensimmäisen vaihtonsa jo 20 minuutin kohdalla, kun Marko Kataisen ottelu päättyi ennenaikaisesti reisivammaan. Janne Arolinna korvasi laidalla Kataisen, Oras putosi laitapakin tontille ja Arolinna otti paikkansa vasempana laitalinkkinä.
Gnistanille siunaantui avausjakson aikana monta avopaikkaa, mutta useimmiten seurauksena oli huolimaton ohilaukaus. Myös SUMU sai avauspuoliajalla muutaman avopaikan, mutta ensin lähietäisyydeltä laukomaan päässyt vihreiden kärkipelaaja laukoi ohi. Hieman myöhemmin pääsi kotijoukkueen oikea laitapelaaja harhauttelemaan useamman Gnistanin pelaajan, mutta voimaton laukaus painui suoraan Hetemäen hanskoihin.
Ehkä hiukan yllättäen tuomarin viheltäessä pilliin kahdesti puoliajan merkiksi, olivat lukemat edelleen maalittomat 0-0.

Toiselle puoliajalle Gnistan teki yhden pelaajavaihdon, kun Teemu Pastila tuli kentälle toiseksi kärjeksi. Tilaa hänelle teki Samuel Woodward. Gnistan lisäsi höyryä ja tekikin helpottavan avausmaalin heti puoliajan alkuun. Antton Koskinen antoi kulman vasemmalta ja Kron Rexhepi tuikkasi Gnistan-uransa avausmaalin läheltä tyhjiin vihreiden miesvartioinnin pettäessä.
SUMU:n henkinen selkäranka ei vielä Keltaisten avausmaaliin murtunut, mutta peli eteni koko ajan Gnistanin kontrollissa. Kun toista puoliaikaa oli pelattu n. 20 minuuttia nousi Janne Arolinna vasenta laitaa, häntä rikottiin rangaistusalueella ja tuomari osoitti pallon pilkulle. Pilkun pussitti hallitusti oikeaan alakulmaan Pastila.
Loppuaika meni edelleen Gnistanin hallinnassa. Gnistan teki illan kolmannen vaihtonsa, kun Kim Louhisto korvasi Kron Rexhepin. Pastila otti paikkansa yksinäisenä kärkenä ja Louhisto tuli alemman keskikenttäpelaajan tontille.
Keltaiset kaunistelivat voittolukemia vielä kahdella osumalla. Ensin 80 minuutilla Pastila pääsi 16-rajan tuntumassa kääntämään pallon vasemmalta jalalta oikealle ja pallo jatkoi matkaansa alanurkkaan.
Antton Koskinen ehätti vielä iskeä vieraiden neljännen osuman. Komea laukaus oikealta n. 25 metristä painui vasemman tolpan kautta sisään.
Ottelu oli tyypillinen kahden eri tasolla pelaavan joukkueen kohtaaminen keskellä talvikautta. Gnistanin paremmuus tuli selvästi esiin vasta toisella puoliajalla. Gnistanin pelit jatkuvat lauantaina Talin hallissa, kun 21:00 alkavassa harjoitusottelussa vastaan asettuu Grankulla IFK. Suomen Cupin 4. ottelukierros pelataan 1.3. – 17.3. Otteluparit arvotaan 2.3.
SUMU77 – Gnistan 0-4 (0-0)
SUMU77: –
Gnistan: Rexhepi 48′, Pastila 65′ 80′, Koskinen 85′
Gnistan: Hetemäki, Katainen (20′ Arolinna), M.Koskinen, Loukola, Kabashi, Oras, Vuorela, A.Koskinen, J.Kauti, Woodward (46′ Pastila), Rexhepi (78′ Louhisto)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.