Gnistanin kauden 2015 suunnitelmat hahmottuvat

Uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Mikko Eskelinen ja viime kauden runkopelaajien kanssa on tehty jatkosopimuksia. Lisäksi Gnistan ja HIFK tiivistävät yhteistyötään ensi kaudeksi.
IF Gnistanin taustajoukot ovat työskennelleet päättyneen kauden jälkeen ensi vuoden suunnitelmien parissa. Seura on palkannut uuden päävalmentajan, solminut pelaajasopimuksia sekä neuvotellut yhteistyöstä Veikkausliigaan nousseen HIFK:n kanssa.
Päävalmentajaksi Mikko Eskelinen
Gnistanin kauden 2015 päävalmentajana toimii Mikko Eskelinen. UEFAPro-jalkapallovalmentajan tutkinnon suorittanut Eskelinen on viimeiset neljä kautta valmentanut HJK:n 99-syntyneiden poikien joukkuetta. Aikaisempaa kokemusta miesten edustusjoukkuevalmentajana hänellä on Järvenpään Palloseurasta ja Tuusulan Palloseurasta. Pitkään ammattivalmentajana toimineella Eskeliseltä on myös paljon kokemusta Palloliiton valmennus- ja koulutustehtävistä. Tällä hetkellä hän toimii päätoimisena Palloliiton Uudenmaan piirin valmennuskoulutuspäällikkönä. Rooli Gnistanin vastuuvalmentajana ei tule vaikuttamaan Eskelisen tehtäviin Uudenmaan piirissä.
”Otan Gnistanin valmentamisen hienona haasteena ja eteenpäin menona valmentajana. HJK-vuodet olivat hyvää kokemusta ja pääsin testaamaan valmennusprosessini toimivuutta. Nyt on aika kehittämisen ohella tehdä tulosta. Odotan innolla pelaajiin tutustumista ja yhteistyön alkamista”, uusi päävalmentaja Eskelinen kommentoi.
Eskelinen toimii vuonna 2015 Gnistanin päävalmentajan tehtävien lisäksi HIFK:n valmennusryhmässä. Eskelisen vastuulla ovat liigajoukkueen aamuharjoitukset ja yksilövalmennus. Gnistanissa Eskelisen apuvalmentajana jatkaa Mika ”Billy” Kokko.
Laajempaan yhteistyöhön HIFK:n kanssa
Mikko Eskelisen rooliin liittyvän valmennusyhteistyön lisäksi Gnistan ja HIFK selvittävät mahdollisuuksia laajemman yhteistyön tekemiseen jatkossa. Käytännössä puhutaan valmennuksen kehittämisestä, valmennuskoulutuksesta sekä ennen kaikkea nuorten pelaajien kehittymismahdollisuuksien parantamisesta. Ensimmäisenä konkreettisena askeleena seurat ovat sopineet solmivansa edustusjoukkueiden välisen farmisopimuksen kaudelle 2015, joka mahdollistaa mm. joustavan pelaajaliikenteen joukkueiden välillä kauden aikana.
”HIFK:n ja Gnistanin yhteistyö tulee tarjoamaan loistavia mahdollisuuksia pääkaupungin nuorille huippupelaajille. Seurojen pelaajapolun selkeytyminen avaa hienot mahdollisuudet Kakkosesta Veikkausliigaan.”, Mikko Eskelinen kommentoi
”Tämä yhteistyö on molemmille seuroille hieno mahdollisuus kehittää valmennusta, valmennuskoulutusta sekä ennen kaikkea pelaajia. Molemmat osapuolet haluavat saada tämän onnistumaan”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.
Joukkue kasaan vuoden loppuun mennessä
Gnistan on myös solminut pelaajasopimuksia kaudelle 2015. Viime kauden joukkueesta jatkosopimukset on solmittu Marko Koskisen, Valte Vuorelan, Marko Kataisen, Joonas Kautin, ja Teemu Pastilan kanssa. Lisää pelaajasopimuksia tullaan julkistamaan lähiviikkojen aikana. Tarkoitus on saada joukkue kasaan vuoden loppuun mennessä, jotta valmistautuminen kauteen saadaan täyteen vauhtiin heti tammikuussa 2015.
”Olemme hyvässä vauhdissa uuden joukkueen kasaamisen suhteen. Jos tilannetta vertaa vuoden takaiseen, voisi sanoa, että olemme valovuoden edellä.
Hienoa, että viime kaudella HIFK:sta lainalla ollut Marko Koskinen siirtyy nyt Gnistanin paitaan sopimuspelaajana. Hänen panoksensa viime kauden ratkaisupeleissä oli kiistaton. Myös Valte Vuorelan jatkosopimus on erinomainen asia. Valte oli joukkueen tukipilareita koko kauden ja palkittiin ansaitusti seuran vuoden pelaajana. Kapteeni Joonas Kauti, Marko Katainen ja Teemu Pastila ovat olleet mukana jo useamman vuoden ja onkin tärkeää, että saamme pelaajarunkoon jatkuvuutta.
Ensi kauden joukkuetta rakennetaan viime vuoden rungon pohjalle. Lopullinen joukkue tulee myös varmasti sisältämään uusia vahvistuksia. Haluamme ottaa mukaan nuoria lahjakkuuksia, joita pyritään kehittämään kohti liigapelejä. Toisaalta tietyille pelipaikoille tarvitaan kokeneempia pelimiehiä.
Kausi 2015 tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen oulunkyläläiselle jalkapalloyleisölle. Omat odotukseni uuden päävalmentajan, HIFK-yhteistyön ja uuden joukkueen osalta ovat korkealla”, Gnistanin manageri Uusitalo kommentoi pelaajatilannetta ja tulevaa kautta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.