JäPS vahvempi Talissa

Gnistan kohtasi lauantai-iltana Talin hallissa Kakkosen itälohkon Järvenpään Palloseuran. JäPS ratkaisi ottelun vartissa iskien pallon kolmesti keltapaitojen verkkoon. Gnistanin Joonas Kauti kavensi lukemiksi 3-1 hetki ennen päätösvihellystä.

Gnistanin puolustus oli ottelun alussa pahasti hukassa ja JäPS rankaisi Keltaisten hölmöilyistä armotta. Ensimmäinen osuma syntyi noin 5 minuutin kohdalla JäPSin Joni Ollilan karattua helpon näköisesti ja nostettua pallon Atte Otrosen yli Gnistan-maaliin.
Muutamaa minuuttia myöhemmin merkkaus petti pahasti kulmatilanteessa ja Roope Autio puski etutolpalta pallon toistamiseen Otrosen ohi.
Hyökkäyspäässä Keltaiset väläyttelivät muutamaan otteeseen Jeanin, Janne Arolinnan ja Joonas Kautin toimesta. Jean oli lähellä iskea kavennuksen, kun pallo päätyi JäPS-molarin torjunnan jälkeen brassin jalkaan, mutta laukaus suuntautui epäonnisesti suoraan päin Arolinnaa.
Hetkeä myöhemmin palloa kaivettiin kuitenkin jälleen Gnistanin verkosta. Matala keskitys JäPS hyökkäyksen oikealta laidalta tavoitti Aution maalin edustalta. Gnistan puolustus oli tilanteessa ratkaisevasti myöhässä ja Autio ohjasi pallon ohi Otrosen.
Ensimmäisen puoliajan loppuun Gnistan sai paremmin pelistä kiinni JäPSin höllättyä hieman hyökkäysintoaan. Pallonhallinta tasoittui ja paremmalla viimeistelyllä kavennusosumakin oltaisiin voitu nähdä. Lähimmäksi pääsi Arolinna, joka ohitti näppärästi rankkarialueella puolustajan ja pääsi laukaisupaikkaan, mutta ampui hieman ohi takakulmasta. Puoliajalle mentiin järvenpääläisten 3-0 johdossa.
Toinen puoliaika oli Gnistanilta pirteämpää futista, mutta viimeistely ei vieläkään ottanut onnistuakseen. Jean pääsi puskemaan Marko Koskisen hyvästä keskityksestä ohi maalin ja hetkeä myöhemmin laukomaan puolittaisesta läpiajosta. JäPS-puolustus sai kuitenkin annettua tilanteessa sen verran painetta, että laukaus epäonnistui ja suuntautui jälleen ohi maalista.
Ottelun loppupuolella Gnistanilta ajettiin lyhyessä ajassa sekä Nicolas Kivistö että Astrit Kabashi ulos kahden keltaisen seurauksena.
Kahden vajaalla pelanneet Keltaiset kavensivat vielä lopputulokseksi 3-1 hetkeä ennen päätösvihellystä. Eero Forsen kirmasi vastahyökkäykseen oikeaa laitaa ja antoi tarkan syötön maalinedustalle Joonas Kautille. Gnistanin kapteenina ottelussa toiminut Kauti ampui pallon varmasti maaliin ja lähes heti pallon oltua jälleen pelissä vihelsi tuomari kamppailun päättyneeksi. Ottelu alkoi hieman myöhässä edellisen vuoron venyttyä ja kamppailua pelattiin 81 minuuttia.
– Vastustaja sai tehtyä ensimmäisen 20 min aikana 3 maalia suhteellisen helposti, puolustuspään virheiden seurauksena, Gnistanin päävalmentaja Ray Saarelainen kertasi ottelun tapahtumia.
– Joukkueen rakennustyö on vielä vaiheessa ja pelin aikana oli havaittavissa jaksoja, jolloin G vei peliä, mutta ei onnistunut maalin teossa.
– Esitykset paranevat harjoitus harjoitukselta, peli peliltä ja kauden alkaessa pystymme haastamaan etelälohkon joukkueet, Saarelainen vakuuttaa.
Gnistan 1-3 JäPS
Maalit:
Gnistan: Kauti 80′
JäPS: Ollila 5′, Autio 8′, 15′
Gnistan: Otronen (Tielinen 46′), Kabashi, Okafor (Ruka 46′), Tiberi (Nduka 60′), Katainen, Kamberi (Forsen 46′), Kivistö, Vuorela, Kauti, Arolinna (Islami 69′), Jean

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.