Kausi päättyi tappioon Salossa

Gnistan vieraili lauantaina Salossa kauden viimeisessä ottelussaan. Kakkosen Etelälohko ei päättynyt keltapaitojen osalta riemukkaasti, sillä Salon Palloilijat pitivät vieraat nollilla ja latoivat kolmesti pallon Timo Aaltosen selän taakse.

Kakkossijan edellisessä ottelussaan varmistanut Gnistan ei enää pelannut sijoituksista, mutta salolaisilla oli vielä mahdollisuus nousta Klubi 04:n ohi viidenneksi.
Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista taistelua, jossa maalipaikoilla ei herkuteltu. Gnistan onnistui pitämään salolaiset poissa maalintekoetäisyyksiltä ja kotijoukkueen yritykset olivatkin enimmäkseen kaukolaukauksia.
Gnistanin puoliskon paras tilanne syntyi erikoistilanteesta. Antton Koskinen antoi erinomaisen kulmapotkun ja vapaaksi jäänyt Gnistan-kippari Pauli Kuusijärvi pääsi puskemaan. Osuma ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen ja pallo suuntautui ohi maalista.
Toinen jakso oli Gnistanilta ensimmäistä heikompi. Erityisesti toisen jakson alku oli keltapaidoilta heikkoa ja SalPa rankaisi nopeasti.
Toista jaksoa oli takana 10 minuuttia, kun salolaisten maalitykki Antti Hakala pääsi laukomaan suoraan keskityksestä pallon verkkoon.
Gnistanin paras paikka toisella jaksolla nähtiin vartti ennen päätösvihellystä, kun Teemu Pastila pelasi Samuli Markkasen karkuun SalPan puolustukselta. Salolaisten maalia vartioinut Olli Lehtilä kuitenkin venytti komeasti jalkansa ”Sampen” laukauksen eteen ja tasoitus jäi syntymättä.
Vain hetkeä myöhemmin SalPa tuplasi johtonsa kulmapotkusta. Antti Hakala pisti päänsä väliin ja iski illan toisen osumansa.
Gnistan haki kavennusta siirtymällä kolmen alakertaan, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Salolaiset puolestaan onnistuivat vielä kertaalleen lisäajalla. Kahden maalin mies Antti Hakala tarjoili ja Valtteri Sinervo iski pallon kolmannen kerran Gnistan-maaliin.
Salossa nähtiin varsin tasokas Kakkosen matsi, kun huomioidaan, ettei kummallakaan joukkueella ollut pelissä sen suurempaa panosta.
– Tulos on tyly ja jätti tietysti happaman maun kauden päätöksestä. Ensimmäisen takaiskumaalin aikana olimme pehmeitä, toisessa merkitty mies Hakala pääsi aivan liian vapaasti puskemaan ja kolmas oli sitten seurausta yltiöpäisestä takaa-ajostamme, Gnistan-luotsi Erkka V. Lehtola summasi.
– Eniten harmittaa toisen puoliajan alun lyhyt laiskotteluhetki, jonka aikana SalPa iski avausmaalin. Muuten joukkueen asenne oli kohdallaan, ja pelissä oli paljon hyvääkin. Muutamat erinomaiset maalipaikat olisi pitänyt hyödyntää.
Kakkosen kausi 2013 on nousukarsintoja lukuun ottamatta taputeltu. Etelälohkosta karsintoihin matkaa lohkon kärkijoukkueista tasaisimman kauden pelannut tammisaarelainen EIF, joka saa vastaansa Länsilohkon FC Jazzin.
Gnistan kiittää lämpimästi kannustuksesta kotona ja vieraissa!
SalPa 3-0 FC Gnistan
Maalit:
SalPa: Hakala 58′ 75′, Sinervo 90+1′
Gnistan: –
Varoitukset:
SalPa: –
Gnistan: Rodriguez 52′, Kuusijärvi 56′
Gnistan: Aaltonen, Kabashi, Kuusijärvi, Jeng (Lepola 46′), Vesterinen (Woodward 78′), Rodriguez, Koskinen, J.Kauti (Spangar 56′), Markkanen, Pastila, Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.