Gnistan varmisti kakkostilan Oulunkylässä

Gnistan kaatoi Klubi 04:n lukemin 2-0 keltapaitojen kauden viimeisessä kotiottelussa Fair Pay Areenalla. Maalintekijöinä kunnostautuivat muutaman minuutin välein Samuli Markkanen ja Teemu Pastila.

Kolmen ottelun voittoputkessa purjehtinut Gnistan aloitti ottelun positiivisesti. Pallo liikkui näppärästi keskikentällä ja Keltaiset onnistuivat luomaan muutaman lupaavan tilanteen vieraiden maalille.
Todelliset maalipaikat jäivät kuitenkin haaveeksi ja vähitellen vieraatkin saivat oman pelinsä kulkemaan alkua paremmin.
Gnistanin puoliskon paras tilanne nähtiin 26 minuutilla, kun Tuomas Mustonen pelattiin karkuun Klubin puolustukselta. ”Mude” ei kuitenkaan onnistunut täysin kiertämään maaliltaan vastaan tullutta Saku Erikssonia ja tilanne kuivui kasaan.
Toisen puoliskon alku oli 04:n hallintaa. Gnistan ei saanut omaa pelinrakenteluaan käynnistymään ja Klubin prässi poiki muutaman vaarallisen pallonmenetyksestä lähteneen tilanteen Timo Aaltosen maalille.
Vartti toisen puoliajan alun jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua. Teemu Pastila pelasi hienon seinän ylös nousseelle vasemmalle pakille Mikko Vesteriselle, joka jatkoi ensimmäisellä kosketuksella keskelle. Täydellisesti ajoitettu syöttö löysi taustalta rankkarialueelle sännänneen Samuli Markkasen ja ”Sampe” sijoitti pallon takanurkkaan ohi Erikssonin.
Kotiyleisö sai nauttia toisesta komeasta osumasta vain kahta minuuttia myöhemmin. Joonas Kauti pääsi keskittämään oikealta laidalta ja hyvin ensimmäisessäkin osumassa mukana ollut Teemu Pastila nousi vitosen viivalla Klubin toppareiden välistä korkeimmalle puskien pallon verkkoon.
Gnistanilla oli vielä mahdollisuuksia lisätä johtoaan, mutta sekä Kautin että Pastilan laukaukset hyvistä paikoista painuivat hieman ohi. Keltaisten puolustus pelasi varmasti loppuun asti pitäen nuoret vastustajansa poissa parhailta maalipaikoilta. Lähimpänä kavennusta oli Karim Jouini 70 minuutilla, mutta laukaus kapeasta kulmasta suuntautui yli etukulmasta.
Loppuvihellys merkitsi Gnistanin kolmatta 2-0 voittoa Klubi 04:sta, sekä Etelälohkon kakkostilan varmistamista ennen viimeistä kierrosta.
Erkka V. Lehtola oli tyytyväinen omiensa tarjottua kotiyleisölle kaksi komeaa osumaa ja täydet pisteet kauden viimeisestä ottelusta FPA:lla.
– Syitä tyytyväisyyteen on useita: kaksi hienoa maalia, oman pään nolla, voitto ja varmistunut lohkon kakkossija.
– Myös peliesitys lämmittää. Tämä oli Klubi 04:n paras peli meitä vastaan, emmekä saaneet mitään ilmaiseksi. Jätkät kuitenkin näyttivät paitsi oikeaa asennetta, myös paljon osaamista. Liikutimme palloa parhaimmillaan nopeasti ja nätisti, ja pystyimme pitämään vastustajan pois tuhannen taalan tonteilta.
– Tarkoitus oli tarjota kauden viimeisessä kotiottelussa yleisölle mieluisaa nähtävää, ja tässä mielestäni onnistuimme. Iso kiitos kundeille.
FC Gnistan 2-0 Klubi 04
Maalit:
Gnistan: Markkanen 61′, Pastila 63′
Klubi 04:-
Varoitukset:
Gnistan: Spangar 50′, Lepola 68′
Klubi 04: Lehtinen 48′
Gnistan: Aaltonen, Kabashi, Kuusijärvi, Jeng, Vesterinen, Koskinen, Spangar (Lepola 68′), J.Kauti, Markkanen, Pastila (Woodward 78′), Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.