EsPa kaatui Oulunkylässä

Tuomas Mustosen hattutemppu takasi sunnuntain Etelälohkon ottelussa pisteiden jäämisen Oulunkylään. EsPa taisteli antaumuksella, mutta toisella puoliajalla keltapaidat saivat lopulta maalihanat auki.

Ottelun ensimmäinen puoliaika käynnistyi tasaisissa merkeissä. Lohkon jumbosijalta otteluun lähtenyt EsPa oli lähellä siirtyä 6 minuutilla johtoon, kun Masar Ömer pääsi puskemaan rankkarialueen sisältä. Pauli Kuusijärvi oli kuitenkin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja onnistui siivoamaan pallon pois maaliviivalta.
Muutama minuutti myöhemmin ottelun hahmo Tuomas Mustonen karkasi vieraiden puolustukselta, kiersi maalivahti Peetu Lehmuksen ja sijoitti pallon rauhallisesti etutolpan vierestä maaliin. Pituushyppymonttu sai jälleen kyytiä ”Muden” huudattaessa kotiyleisöä tutulla tuuletuksellaan.
Johtoon päästyään Gnistanin peli alkoi tökkiä. Pelin avaamisessa oli suuria vaikeuksia ja espoolaiset saivat painopisteen käännettyä kohti keltapaitojen maalia.
Tasoitus syntyikin 22 minuutilla. Atte Otronen tuli vastaan keskityspalloa, mutta Ömer säntäsi jälleen voimalla tilanteeseen ja puski pallon verkkoon Otrosen näppien edestä.
Gnistanilla oli ennen taukoa muutama maukas paikka siirtyä kamppailussa johtoon. Mustonen pääsi puskemaan rankkarialueelta pitkän rajaheiton jälkeen hieman ohi takatolpasta ja Antton Koskinen kolisteli ylärimaa vasemman jalan kudilla kuudentoista kulmalta. Koskinen antoi myös useita vaarallisia kulmia, joilla mies näytti yrittävän ampua palloa suoraan EsPan maaliin. Tauolle suunnattiin kuitenkin tasatilanteessa.
Illan suurimmat aploodit keräsi 64 minuutilla vaihtoon siirtynyt Antti ”Kyttä” Uusitalo. Häämatkalle suuntaava seuralegenda pelasi ainakin tämän kauden osalta viimeisen ottelunsa keltapaidassa.
Ottelun ratkaisevaa osumaa saatiin odottaa 69 minuutille. Mustonen sai pallon alueella haltuunsa ja nosti pallon tyylikkäästi vieraiden verkkoon.
Etelälohkon maalipörssin kärkisijaa hallussaan pitävä Mustonen viimeisteli hattutemppunsa vartti ennen päätösvihellystä. ”Mude” karkasi vieraiden puolustuksen virheen jälkeen yksin läpi ja sijoitti pallon varmasti ohi Lehmuksen.
Koko ottelun ajan vaarallisia kulmia antanut Antton Koskinen onnistui lopulta kaunistelemaan lukemia kulmalipulta EsPan puolustajan avustuksella. Maalia kohti kaartanut kulma/laukaus sujahti verkkoon etutolpalta puolustajan pään kautta.
Lopputulokseksi siis komea 4-1 voitto keltapaidoille. Tuloksella Gnistan nousi tasapisteisiin Grankulla IFK:n kanssa taistossa kakkostilasta.
– Käytännössä jo putoamaan tuomittu vastustaja osoitti ryhdikkyyttä eikä antanut mitään ilmaiseksi. EsPa oli juuri odotetun vaarallinen vastahyökkäyksissään ja keskityspalloissaan, kuten heidän tasoitusmaalinsa todisti, Gnistan-luotsi Erkka V. Lehtola arvioi kamppailun jälkeen.
– Vaikka teimme ottelussa liikaa virheitä ja olimme toisen puoliajan alussa hetken sekaisin, ilonaiheitakin löytyy. Asenne oli kunnossa, hyökkäyspeli kulki selvästi paremmin kuin KäPa-ottelussa, loimme useita maalipaikkoja ja osuimme pitkästä aikaa neljä kertaa.
– Tietysti Muden hattutemppu ja kokonaissuoritus oli kuuminta kamaa. Huippuesimerkki halusta voittaa ja onnistua. Keskikentällä Antton oli läpi matsin vahva. Onnistujia oli muitakin, kuten koko vaihdosta sisään tullut kolmikko Pasti, Edu ja Sampe.
– Maailmalle lähtevä Kyttä Uusitalo pelasi kauden viimeisen matsinsa. Luotettava pelaaja, hieno mies ja todellinen Gnistan-ikoni. Hauskaa matkaa tuoreelle aviomiehelle!
FC Gnistan 4-1 EsPa
Maalit:

Gnistan: Mustonen 9′ 68′ 76′, oma maali 89′
EsPa: Ömer 22′
Varoitukset:
Gnistan:-
EsPa: Ömer 68′
Gnistan: Otronen, Kabashi, Kuusijärvi, Jeng, Vesterinen, Uusitalo (Rodriguez 64′), Koskinen, Spangar (Markkanen 73′), Mwangi, Woodward (Pastila 57′), Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.