BK-46 nurin Fair Pay Areenalla

Gnistan otti tärkeän voiton taistelussa lohkon kakkostilasta, kun BK-46 Karjaalta kaatui lukemin 2-1 Fair Pay Areenalla. Gnistanin osumista tiukassa ottelussa vastasivat Teemu Pastila ja Ville Spangar.

Joukkueiden kahdessa aiemmassa ottelussa molemmat olivat ottaneet yhden vierasvoiton. Ailahtelevasti kauden aikana pelanneet karjaalaiset olivat molemmissa kamppailuissa osoittaneet vaarallisuutensa erityisesti hyökkäyspäässä. Luvassa oli siis tiukka kamppailu keskinäisen sarjan voitosta.
Gnistan sai otteluun mainion alun. Teemu Pastila sai 10 minuutilla irtopallon rankkarialueen rajalle, josta pikästä aikaa avauskokoonpanoon päässyt hyökkääjä laukoi volleysta pallon alakulmaan.
BK pystyi Gnistanin avausmaalin jälkeen luomaan ensimmäisen puoliskon paremmat maalipaikat, mutta viimeistelyssä karjaalaiset eivät onnistuneet. Erityisesti Lucas De Santos Oliveira ja Nicholas Brain olivat jatkuvasti vaarallisia hyökkäyspäässä.
Atte Otronen Gnistanin maalissa ei kuitenkaan joutunut todella testatuksi. Vieraiden muutamat laukaukset hyvistä paikoista suuntautuivat karkeasti yli ja tauolle mentiin Gnistanin 1-0 johdossa.
Toinen puolisko jatkui samaan tapaan kuin ensimmäinen loppui. Karjaa hyökkäsi vaarallisesti, mutta Gnistanin onneksi viimeisissä ratkaisuissa oli edelleen parantamisen varaa ja Otronen selvisi maalillaan suhteellisen helpolla.
Gnistankin onnistui luomaan muutaman hyvän paikan vastaiskuista. 59 minuutilla edellisessä ottelussa hattutempun iskenyt Tuomas Mustonen ehti pystysyöttöön juuri ennen BK-vahti Jonathan Jänttiä, mutta tökkäys vieri hieman ohi takatolpasta.
Karjaalaisten tasoitusosuma syntyi vartti ennen päätösvihellystä. Pitkä rajaheitto aiheutti vaikeuksia keltapaitojen puolustukselle ja lopulta Jarno Kritz pääsi iskemään irtopallon verkkoon lähietäisyydeltä.
Gnistanilla oli kuitenkin vielä taistelutahtoa jäljellä ja 10 minuuttia myöhemmin pallo oli toistamiseen vieraiden verkossa. Pauli Kuusijärvi nousi vahvasti pallon kanssa topparin tontiltaan kohti BK-maalia ja jakoi vasempaan laitaan Samuli Markkaselle. ”Sampe” ohitti puolustajan ja keskitti maalille, jossa paikalla oli puoliajalla vaihdosta kentälle tullut Ville Spangar. Spangar ohjasi pallon etutolpalta ohi Jäntin ja Gnistan oli jälleen kiinni täysissä pisteissä.
Keltapaidat puolustivat ottelun loppuun varmasti ja Gnistan otti hienon 2-1 voiton vahvasta karjaalaisryhmästä.
Gnistan-luotsi Erkka V. Lehtola myönsi, että pelillisesti ottelusta jäi paljon parannettavaa, mutta asenne oli kohdallaan loppuun asti.
– Taas nähtiin, että BK-46 on hyvä joukkue. Ryhmässä on useita kiinnostavia pelaajatyyppejä, joilla on erilaisia vahvuuksia. Osin vastustajan hyvyyttä olimme ajoittain vaikeuksissa ja jouduimme juoksemaan liikaa pallon perässä, mikä taas näkyi pelin lopussa väsymyksenä.
– Oma pallollinen pelaaminen ei kulkenut toivotusti, liian usein hyökkäykset katkesivat heikkoihin syöttöihin tai huonoihin ensimmäisiin kosketuksiin.
– Pelaajat ansaitsevat kuitenkin isot pisteet asenteesta, siitä, että vaikeinakin hetkinä joukkue taisteli ja pelasi voitosta. Tällä kertaa saimme siitä myös palkinnon.
FC Gnistan 2-1 BK-46
Maalit:

Gnistan: Pastila 10′, Spangar 85′
BK-46: Kritz 74′
Varoitukset:
Gnistan: Rodriguez 43′, Pastila 51′
BK-46: Malmberg 22′
Gnistan: Otronen, Kabashi, Kuusijärvi, Takamäki, Vesterinen, Rodriguez, Koskinen (Jeng 87′), Mwangi (Spangar 46′), Markkanen, Pastila (J.Kauti 77′), Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.