Sunnuntaina Tammisaaressa kärkikamppailu

Viikon toisessa ottelussaan Keltaiset matkaavat Tammisaareen, jossa vastaan asettuu sarjakärki EIF. Klo 18.30 alkavassa ottelussa Gnistanilla on tilaisuus nousta tasapisteisiin tammisaarelaisten kanssa.

Gnistanin ja Grankulla IFK:n hyvät otteet ovat kutistaneen EIF:n karkumatkan kolmeen pisteseen. Sarjasta on muodostumassa erittäin jännittävä, sillä Gnistanin ja ”Granin” voittaessa sunnuntaina, olisivat kaikki kolme joukkuetta tasapisteissä, kun sarjaa on pelaamatta 8 kierrosta.
Keväällä ja alkukesästä eroa takaa-ajajiin repinyt EIF on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan vain yhden. Sunnuntain kärkikamppailuun tammisaarelaiset saavat kuitenkin tärkeän palan takaisin puolustukseensa, kun sarjan topparien eliittiin kuuluva Alex De John palaa pelikieltonsa jälkeen kokoonpanoon. EIF:n puolustuksen vahvuudesta Gnistan sai näytteen joukkueiden kohdatessa kesäkuun puolivälissä Oulunkylässä. Silloin tuloksena oli maaliton tasapeli.
Jos tammisaarelaisten pelin kulmakivenä on ollut varma puolustus, niin sitä se on ollut myös keltapaidoilla. Gnistan on viimeksi päästänyt pallon omaan verkkoonsa heinäkuun alussa pelatussa Pallohonka-ottelussa. Sen jälkeen peräkkäisiä nollapelejä on kertynyt viisi kappaletta.
Myös joukkueen hyökkäyspeli on alkanut loksahtaa paikoilleen hyvään aikaan. Keskiviikkona kaatui SalPa 3-0 lukemin vakuuttavan esityksen ja komeiden maalien säestyksellä.
Gnistan-luotsi Erkka V. Lehtolan mukaan fiilis on ryhmässä korkealla ja kärkikamppailuun lähdetään luottavaisin mielin.
– Joukkue on vireessä ja fiilis on hyvä. Pelissä on paljon voittavan joukkueen tunnusmerkkejä. Tästä tilanteesta on hienoa lähteä sarjan kärkiotteluun.
– EIF:n vahvuudet ovat tiedossa. Tarkkana pitää olla kaikki 95 minuuttia.
– Tällaiset matsit ovat parasta mitä pelaajat, valmentajat ja katsojat voivat sarjassa kokea ja nähdä. Nyt pitää osata nauttia. Toivottavasti Kipinä hehkuu Tammisaaressa.
Gnistanilta ovat sivussa asepalvelusta suorittavat Kristian Viitanen ja Marko Katainen, polven sivusidevamman takia 2-6 viikkoa huilaava Teemu Keisanen, reittään paranteleva Antti Uusitalo sekä Samuel Woodward, joka on ensi viikosta asti taas täysillä mukana. Richard Tiberi pelaa sunnuntaina Gnistanin A-junioreiden ottelussa.
Gnistan (alustava): Aaltonen, Otronen, Kabashi, Kuusijärvi, Jeng, Takamäki, Murto, Rantanen, Koskinen, Rodriguez, Lepola, Spangar, M.Kauti, J.Kauti, Vesterinen, Mwangi, Mustonen, Markkanen, Pastila

EIF – FC Gnistan
Su 11.8. klo 18.30
Tammisaaren keskuskenttä

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.