Pallohonka kaatui lisäajalla

Gnistan kaatoi lauantain Etelälohkon kamppailussa Pallohongan Eduardo Rodriguezin lisäajalla ampumalla maalilla lukemin 2-1. Kahdessa edellisessä ottelussaan viime hetken maaleilla pisteitä menettäneelle Gnistanille voitto tuli maukkaalla tavalla.

Ottelun aluksi Fair Pay Areenalla muistettiin hiljaisella hetkellä maanantai-aamuna 25-vuotiaana syöpään menehtynyttä maalivahti Ylber Jasharia. Jashari edusti Gnistania viiden kauden ajan vuosina 2007-2011.
Molemmat joukkueet aloittivat ottelun huolimattomasti, eikä kumpikaan saanut syöttöpeliään rullaamaan. Ensimmäisen vartin jälkeen Gnistan alkoi saada juonenpäästä kiinni ja varsinkin oikealla laidalla Astrit Kabashi ja Joonas Kauti pelasivat muutaman kerran näppärästi yhteen. Yhdestä näistä kombinaatioista avautui laukaisupaikka Antton Koskiselle rankkarialueen rajalle, mutta Anttonin tykki kolisi yläriman kautta yli.
Puolen tunnin kohdalla sama mies oli pallon takana keltapaitojen hankittua vapaapotkun noin 18 metristä. Kova laukaus upposi komeasti verkkoon aivan yläriman alle ja Gnistan siirtyi 1-0 johtoon.[YouTube]
Kymmenen minuuttia myöhemmin Koskinen kolisteli jälleen ylärimaa. Puolivolley rankkarialueen vasemmalta kulmalta pomppasi yläriman ja maaliviivan kautta vieraiden kannalta turvallisemmille vesille.
Ensimmäisen jakson loppu oli hyvää painostusta Gnistanilta, mutta muutamista mainiosta paikoista huolimatta tauolle siirryttiin vain maalin johdossa.
Toiselle jaksolle Pallohonka otti kentälle toisen kärkipelaajan ja iski selvästi ensimmäistä aggressiivisemmin päälle. Tämä näytti sekoittavan kotijoukkueen pakettia, ja vieraat ottivat komennon kenttätapahtumista.
Ansaittu tasoitus syntyikin 52 minuutilla. Keskitys vasemmalta takatolpalle, jossa Mikko Vesterisen vartioitavaksi oli jäänyt kaksi vieraiden pelaajaa. Pallo päätyi Joni Rintalalle, joka ampui varmasti takanurkkaan ohi Atte Otrosen.
Tasoituksen jälkeen vieraat olivat kahdesti lähellä siirtyä ottelussa johtoon. Ensin 65 minuutilla Gnistan-puolustus onnistui vaivoin siivoamaan kulmapotkun maalin edustalta yli päätyrajasta ja 10 minuuttia myöhemmin espoolaisten painava laukaus rankkarialueen vasemmalta kulmalta kolisteli Otrosen maalin ylärimaa.
Gnistanin vaihdot toivat piristystä keltapaitojen peliin ja muutama hyvä paikka nähtiin toisessakin päässä. Tuomas Mustonen ampui hieman ohi takakulmasta viisi minuuttia ennen päätösvihellystä, kun vaihtomiehet Mwangi ja Pastila petasivat hyvän paikan kärkimiehelle.
Viime otteluissa katkerasti lisäajalla pettymään joutunut Gnistan-ryhmä ei kuitenkaan luovuttanut. Kellossa komeili jo 90 minuuttia, kun pitkä heitto purettiin Pallohongan alueelta Eduardo Rodriguezille kuudentoista ulkopuolelle. ”Edu” tykitti kovan matalan laukauksen, joka upposi pelaajamassan läpi espoolaisten maalin takanurkkaan. Taululle 2-1 ja täydet pisteet jäivät Oulunkylään.
Erkka V. Lehtola oli tyytyväinen ensimmäisen puoliajan esitykseen, mutta toisen neljävitosen nukahtelu ja kontrollin menettäminen sai Gnistan-luotsilta pyyhkeitä.
– Varsinkin ensimmäisen puoliajan peliesitys lämmittää. Ihan ensimmäisiä minuutteja lukuun ottamatta kontrolloimme palloa ja veimme selvästi peliä. Ilme oli reipas: jalat ja pallo liikkuivat kaivatusti, ja olimme vaarallisen oloisia läpi jakson. Tauolla olisi pitänyt johtaa enemmän kuin yhdellä maalilla.
– Se, mitä tauon jälkeen tapahtui, ei kiitosta kaipaa. Tiesimme, että Pallohongan on pakko muuttaa jotain ja tulla aggressiivisemmin toiselle puoliajalle. Siitä huolimatta heitimme kaiken ekalla jaksolla ansaitun hyvän pois varttitunnissa: liike loppui, kaksinkamppailuissa jäimme toiseksi eikä pelin kontrollista ollut enää tietoakaan. Vieraiden tasoitus oli täysin ansaittu.
– Isot pisteet pelaajille siitä, että he päättivät sittenkin taistella voitosta. Vaihtopelaajat tulivat hyvin sisään, löysimme kadoksissa olleen aggressiivisuuden ja liikkeen, ja pääsimme takaisin pelin päälle. Tietysti voittomaali yliajalla maistuu makealta.
FC Gnistan 2-1 Pallohonka
Maalit:
Gnistan: Koskinen 29′, Rodriguez 90+1′
Pallohonka: Rintala 52′
Varoitukset:
Gnistan: Mustonen 86′, Kabashi 90′
Pallohonka:-
Gnistan: Otronen, Kabashi, Kuusijärvi, Jeng, Vesterinen, Rodriguez, Lepola (Uusitalo 78′), Koskinen (Pastila 81′), J.Kauti (Mwangi 70′), Markkanen, Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.