Gnistan nappasi pisteen Tammisaaresta

Etelälohkon sunnuntain kärkikamppailu päättyi Tammisaaressa EIF:n ja Gnistanin 2-2 tasapeliin. Tammisaarelaiset olivat ottelussa selvästi niskan päällä, mutta Gnistan oli siitä huolimatta lähellä napata täydet pisteet mukaansa. Lopulta EIF:n Arber Istrefi iski tasoituksen lisäajan kolmannella minuutilla rankkarista ja pisteet tasattiin.

Edellisissä kahdessa ottelussa keltapaidat olivat olleet tammisaarelaisia virkeampiä. Huhtikuussa Karjaalta irtosi 4-1 voitto ja kesäkuussa Fair Pay Areenalla lopputuloksena oli harmittava 0-0 tasapeli, joka olisi pitänyt kääntää voitoksi. Tämän kertaisessa kamppailussa Gnistan oli kuitenkin selkeästi toiseksi paras joukkue kentällä.
Ensimmäisen vartin Gnistan oli liemessä, mutta pääsi vähitellen hieman otteluun mukaan ja sai keskialueella palloa jonkin verran liikkeelle. Varsinaista kontrollia pelistä vieraat eivät onnistuneet pidemmäksi aikaa kuitenkaan ottamaan. EIF puolestaan tuli alusta asti lujaa, aggressiivisesti ja voitontahtoisesti tilanteisiin. Kotijoukkue hyökkäsi aktiivisesti, liikkui paljon, ja vaikutti koko ajan vaaralliselta. Paine johti useisiin erikoistilanteisiin, jotka Gnistan pystyi vielä ensimmäisellä jaksolla suhteellisen hyvin putsaamaan.
Gnistanin muutamat tilanteet syntyivät vastaiskuista. Sellaisesta rakentui myös ottelun avausmaali 16 minuutin pelin jälkeen. Toni Takamäki lähetti loistavan pitkän syötön tammisaarelaisten jenkkitoppari De Johnin pimeälle puolelle, josta Tuomas Mustonen pääsi karkuun, otti pallon hyvin mukaansa ja sijoitti sen tyylikkäästi verkkoon.
Juuri enempää maalintekotilanteita Gnistanilla ei ensimmäisellä jaksolla ollutkaan, ja kun kotijoukkuekaan ei onnistunut paikoissaan, mentiin tauolle Gnistanin 0-1 johdossa. Tauolla Erkka V. Lehtola vaihtoi kentälle Teemu Pastilan Ville Spangarin tilalle. Samuli Markkanen siirtyi laidalle ja ”Pasti” Mustosen pariksi kärkeen.
Toisella jaksolla Gnistan ei saanut pallon kanssa aikaan edes sitä vähää mitä ensimmäisellä. EIF tuli jatkuvasti päälle, voitti valtaosan kaksinkamppailuista ja irtopalloista ja pystyi pelaamaan paljon parempaa futista. Gnistan joutui juoksemaan liikaa pallon perässä, mikä söi monen pelaajan jalkoja.
Vaikeuksista huolimatta vierailla oli kuitenkin kaksi saumaa iskeä mahdollisesti ratkaiseva 2–0-maali. Kummallakin kerralla ”Mude” punnersi oikealta EIF:n rankkarialueelle, ajautui päätyrajalle, josta syötti luukulle, toisella kerralla kierrettyään myös maalivahti Forsströmin. Toinen syötöistä meni läpi koko alueen ja toiseen Sampe pääsi sutimaan läheltä, mutta Forsström oli hyvin hereillä ja torjui.
Tammisaarelaisten tasoitusosuman iski lopulta vaihdosta kentälle tullut Arber Istrefi kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Melko kaukaa tullut laukaus oli hyvä, mutta Gnistanin puolustaminen tilanteessa oli kehnoa.
Gnistanin urakka hankaloitui vielä entisestään muutamaa minuuttia ennen loppua, kun kipeän pohkeensa kanssa taistelleen Rami Murron tilalle vaihdettu Biran Jeng otti toisen varoituksensa 20 minuutin sisällä.
Gnistan näytti selviävän arvokkaaseen 1-1 tasapeliin EIF:n tuhlailtua useita hyviä tilanteita. Lisäajan käynnistyessä vaihdosta kentälle tullut Antony Mwangi kuitenkin kirmasi karkuun huolimattomasti puolustaneelta EIF:n alakerralta. Vihreäpaidat kaatoivat miehen alueella ja Tuomas Mustonen ampui pallon rangaistuspilkulta varmasti maaliin. Koko ottelun alakynnessä ollut Gnistan oli yhtäkkiä viemässä koko pottia Oulunkylään 1-2 lukemin.
Lähestulkoon heti aloituksesta EIF kuitenkin kuittasi. Tammisaarelaiset kiskaisivat pitkän pallon vasempaan laitaan, josta se puskettiin Gnistanin rankkarialueelle kohti päätyrajaa, jonne EIF pelaaja ehti ensin. Perään tullut Pauli Kuusijärvi tuli tilanteeseen turhan agressiivisesti ja EIF:n pelaajan kaaduttua palloa vietiin jälleen pilkulle. Vetämään asteli Istrefi ja pallo verkkoon: 2-2.
Gnistan-luotsi Erkka V. Lehtola myönsi, että kotijoukkue oli tällä kertaa selvästi parempi ja Keltaiset saivat olla onnellisia yhdestäkin pisteestä.
– Tasapeli imartelee meitä, EIF oli tänään selvästi parempi – kaikessa. Kehnon suorituksemme jälkeen olisin ollut tyytyväinen tasatulokseen 1-1, mutta tietysti yliajalla tulleen johdon menettäminen kirpaisee ja vie tasapelistäkin hyvän maun pois. Emme yltäneet lähellekään parastamme, mutta osasyyllinen on ehdottomasti EIF. Tämän parempaa joukkuetta emme ole tässä sarjassa vielä kohdanneet.
– Tämä oli taas kerran osoitus siitä, että tässä sarjassa yksittäisissä otteluissa voi tapahtua mitä vain. EIF johtaa sarjaa, mutta ei ole voittanut kuin yhden pelin kuudesta viimeisestään. Joukkue oli meitä perässä kahdessa ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa, mutta tänään jäimme täysin jalkoihin. Näyttää siltä, että sarjassa säilyy mielenkiinto syksyyn asti.
– Vaikka emme tänään onnistuneet, aina löytyy jotain hyvää. Vähänkin kesympi jengi olisi tänään ottanut täällä pahasti pataan, niin vahva EIF oli. Me kuitenkin taistelimme pisteen, ja voittokin oli sekuntien päässä. Kyky raapia tulos vaikeuksien jälkeen on myös hyvän joukkueen merkki. Hatunnosto joukkueelle siitä, ettei se missään vaiheessa antanut periksi. Ja tietysti Mudelle kahdesta hienosta ja tärkeästä maalista.
– Sekin lämmittää, että perjantain GrIFK-matsissa pelaamme taatusti paremmin kuin tänään, Lehtola lupasi.
EIF 2-2 FC Gnistan
Maalit:
EIF: Istrefi 78′, 90+3′
Gnistan: Mustonen 16′, 90′
Varoitukset:
EIF: Jokihaara 33′, Istrefi 90′
Gnistan: Jeng 70′ & 89′, Koskinen 81′, Kuusijärvi 90+3′
Ulosajot:
EIF:-
Gnistan: Jeng 89′
Gnistan: Aaltonen, Kabashi, Kuusijärvi, Takamäki, Murto (Jeng 63′), Rodriguez, Koskinen, Spangar (Pastila 46′), J.Kauti (Lepola 83′), Markkanen, Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.