Voitokas paluu lomilta

Gnistanin kauden toinen puolisko käynnistyi keskiviikkona vierasottelulla BK-46:ta vastaan. Karjaan keskusnurmella pelatussa ottelussa keltapaidat iskivät pallon kotijoukkueen verkkoon kahdesti ja pisteet matkasivat ansaitusti Oulunkylään 0-2 lukemin.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa BK pyöritti Gnistania Oulunkylässä 2-4 lukemin, joten Keltaisilla oli Karjaalla paikka ottaa revanssi toukokuisesta tappiosta. Heti alkuvihellyksestä asti näkyi, että asenne oli vierailla kohdallaan ja karjaalaisten puolustus joutui heti hätään Gnistanin nopeiden syöttöyhdistelmien ja liikkeen kanssa.
Gnistan onnistui luomaan 90 minuuttisen aikana lukuisia maalipaikkoja ja numerot olisivat voineet olla paremmalla viimeistelyllä selvästi suuremmat vieraiden hyväksi. Ensimmäisen tilanteen tarjoili 8 minuutilla vahvan nousun oikean pakin paikalta tehnyt Astrit Kabashi, jonka keskitys tavoitti maalin edustalta Samuli Markkasen. ”Sampen” laukaus kuitenkin hieman epäonnistui ja BK:n maalia vartioinut Jonathan Jäntti torjui pallon kulmaksi.
Avausosumaa ei kuitenkaan tarvinnut kauaa odottaa, sillä muutamaa minuuttia myöhemmin verkko heilui Jäntin takana. Nopea vastahyökkäys pelattiin vasemmalla laidalla aloittaneelle Mikko Vesteriselle ja Mikon tarkka syöttö linjan ja maalivahdin väliin osui mukavasti Tuomas Mustosen juoksulinjalle. ”Mude” kiitti ja tykitti pallon varmasti verkkoon nousten samalla yksin Etelälohkon maalipörssin kärkeen.
Tappiolle jouduttuaan Karjaa alkoi vähitellen saamaan omaa peliään kasaan. Gnistanilla puolestaan oli vaikeuksia rytmittää omaa peliään ja liian hätäiset syötöt antoivat karjaalaisille avaimet käteen. BK saikin luotua muutamia lupaavia tilanteita Timo Aaltosen maalille, mutta varsinaisiin torjuntatöihin Timo ei joutunut.
Erityisesti BK:n oikealla laidalla pelannut Nicholas Brain oli jälleen hyvällä pelipäällä ja pääsi antamaan päätyrajalta useamman vaarallisen keskityksen. Gnistanin puolustus kuitenkin hoiti tilanteet vahvasti ja tauolle mentiin keltapaitojen 0-1 johdossa.
Puoliajalla Gnistan joutui vaihtamaan loukkaantuneen Rami Murron tilalle Teemu Keisasen vasemmaksi puolustajaksi. Tauon aikana Gnistan oli saanut pelinsä paremmin pakettiin ja pallo liikkui jälleen mallikkaasti. Muutaman minuutin pelin jälkeen Ville Spangar vapautti Mustosen läpi, mutta Jäntti onnistui estämään ”Muden” toisen osuman. Vesterinen laukoi vielä irtopallosta hieman ohi takatolpasta.
Karjaan pelinrakentelu ei tuntunut lähtevän käyntiin. Keltaisten hyökkäyksen ja keskikentän kova työmoraali pakotti kotijoukkueen pitkiin avauksiin, jotka Pauli Kuusijärvi ja Toni Takamäki puolustuksen keskustassa selvittivät varmasti. Myös Kabashi ja Keisanen laidoillaan puolustivat vahvasti, eikä BK löytänyt tietään Aaltosen maalille. Muutamat tilanteet kuivuivat heikkoihin laukauksiin eikä Timo joutunut maalillaan esittämään parastaan.
Keltaisilla puolestaan oli hyviä paikkoja lisätä johtoaan nopeista vastahyökkäyksistä. Vaihdosta Vesterisen tilalle tullut Teemu Pastila pelasi Mustosen jälleen läpi viisi minuuttia ennen loppuvihellystä, mutta puolustaja ehti juuri liukumaan laukauksen tielle ”Muden” kierrettyä maalivahdin.
Helpottava toinen maali syntyi kuitenkin seuranneesta kulmasta. Koskisen antama kulma jäi pomppimaan rankkarialueelle ja muutaman yrityksen jälkeen Kuusijärvi onnistui tykittämään pallon verkkoon lähietäisyydeltä. Enempää osumia ei nähty ja näin pisteet matkasivat riemukkaasti Oulunkylään.
Gnistan-luotsi Erkka V. Lehtola oli tyytyväinen erityisesti omiensa kovaan työmäärään ja puolustuspelin onnistumiseen. Korttitilin täyttymisestä seuranneet Kuusijärven ja Rodriguezin pelikiellot kuitenkin aiheuttivat mietittävää ennen sunnuntain LPS-kotiottelua.
– Hyvä voitto meille. Karjaa on todella vaarallinen joukkue ja onnistuimme puolustuspelissä pitäen maalipaikat vähissä. Varsinkin ensimmäiset 30 minuuttia pelattiin hyvää futista. Hyviä kombinaatioita, pidettiin palloa maassa, tultiin laidoilta ja saatiin myös paikkoja. Hienoa, että saatiin alun rohkeasta ja iloisesta futiksesta palkinnoksi edes se yksi maali.
– Työmoraali oli tänään koko porukalla erittäin hyvä. Tehtiin kovaa töitä sekä yksin että yhdessä, kuten voittaminen tässä sarjassa vaatii. Myös ”Muden” maaliputken jatkuminen lämmittää, sekä se, että mies pääsee jatkuvasti paikkoihin. Muutamaan lisäosumaankin olisi ollut mahdollisuudet.
– Miinuspuolelle menevät tietysti ”Edun” ja Paulin pelikiellot. Molemmat ovat olleet viime aikojen hyvissä esityksissä taistelun ruumiillistumia, joten kundien poissaolo samaan aikaan harmittaa. Toistaalta meillä on tähän sarjaan laaja materiaali ja nyt pääsemme hyödyntämään sitä.
– Ollaan oltu näissä viime matseissa vaarallisempia ja hyökätty suoraviivaisemmin kahdella kärjellä, mutta palloa oltaisiin nyt voitu kontrolloida vielä enemmän. Sitä voidaan vielä parantaa, mutta pelissä oli paljon hyvää, Lehtola pohti.
BK-46 0-2 FC Gnistan
Maalit:
BK-46: –
Gnistan: Mustonen 13′, Kuusijärvi 84′
Varoitukset:
BK-46: Henriksson 56′, Stevens 81′, Heino 88′, Jäntti 90+2′
Gnistan: Kuusijärvi 21′, Rodriguez 36′
Gnistan: Aaltonen, Kabashi, Kuusijärvi, Takamäki, Murto (Keisanen 46′), Rodriguez, Koskinen (Rantanen 86′), Spangar, Vesterinen (Pastila 77′), Markkanen, Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.