Gnistan ja LPS jälleen maaleitta

Sunnuntaina Gnistan kohtasi toista kertaa tällä kaudella Laajasalon Palloseuran. Tälläkään kertaa keltapaidat eivät onnistuneet murtamaan laajasalolaisten puolustusta ja tuloksena oli ensimmäisen kamppailun tapaan maaliton tasapeli.

Gnistan lähti otteluun ilman pelikiellossa olevia taistelijoita Pauli Kuusijärveä ja Eduardo Rodriguezia, joiden tilalle avaukseen nousivat Biran Jeng ja Juuso Rantanen. Muuten avauskokoonpano oli sama kuin keskiviikon 2-0 voitossa Karjaalla. Ottelussa LPS:n kapteenin nauhaa kantoi Gnistanin riveissä vuosien varrella kulttihahmoksi noussut Erno ”Eepi” Kaplas, jonka kotiyleisö toivotti takaisin Oulunkylään lämpimin aplodein.
Kuten joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Laajasalossa, myös tällä kertaa maalintekopaikat olivat vähissä kummassakin päässä. Gnistanin hyökkäyspelistä puuttui täysin Karjaalla nähty rytmi, nopeus ja nokkeluus. Kerta toisensa jälkeen Keltaisten hyökkäykset pysähtyivät, kun palloa yritetettiin pelata keskeltä kohti LPS-maalia ajautuen aina useamman vastustajan ympäröimäksi. Myös perustekemisessä oli pahoja puutteita ja harhasyöttöjä nähtiin turhauttavan paljon.
Gnistanin ensimmäisen puoliajan muutamat puolittaiset paikat syntyivät Ville Spangarin ja Juuso Rantasen noin 20 metristä ampumista laukauksista. Rantasen päin tulleen laukauksen LPS:n maalivahti Niko Ruuth nappasi helposti, mutta Spangarin kova kuti meinasi livahtaa sisään vaikka sekin suuntautui päin Ruuthia. Lähimmäksi pääsi kuitenkin toppari Toni Takamäki, jonka kova pusku kulmapotkusta viuhui hieman ohi maalista 30 minuutilla.
LPS puolestaan oli sama tuttu vaarallinen erikoistilannejoukkue. Erityisesti pitkät rajaheitot aiheuttivat huolia Gnistan-puolustukselle, mutta muutamista paikoista huolimatta vieraidenkin maalit jäivät syntymättä.
Toinen puolisko oli pitkälti ensimmäisen toistoa Gnistanin pitäessä vielä hieman enemmän palloa, mutta yhtä laihoin tuloksin. Keltaiset yrittivät piristää hyökkäyspeliään vaihtamalla kentälle Teemu Pastilan ja ensimmäisen esiintymisensä tällä kaudella tehneen Joonas Kautin, mutta muutamia Kautin pirteitä väläytyksiä lukuunottamatta tuoreista jaloistakaan ei ollut apua.
LPS joutui pelaamaan viimeiset 10 minuuttia vajaalla Niko Saukkosen otettua toisen keltaisen kortinsa. Tästäkin huolimatta kamppailun paras tilanne nähtiin Gnistan-päädyssä kaksi minuuttia ennen loppua. Laukaus rankkarialueen ulkopuolelta pamahti ensin yläriman ja maalivahti Aaltosen kautta takaisin peliin, ja irtopalloon ehtineen LPS-hyökkääjän veto kimposi eteen syöksyneestä Gnistan-puolustuksesta tolpan kautta kulmaksi.
Gnistan selvisi tilanteesta lopulta säikähdyksellä, mutta maaliton tasapeli ja heikko esitys kotikentällä oli joka tapauksessa suuri pettymys. Gnistan-luotsi Erkka V. Lehtola jakoi ansaitut kiitokset kolmannen peräkkäisen nollapelin urakoineelle keskuspuolustukselle ja Aaltoselle, mutta muissa pelin osa-alueissa jäi runsaasti parannettavaa perjantain Klubi 04 -peliin.
– Yhteenveto lyhyesti: huono peli, huono tulos. Liikaa helppoja virheitä, liikaa hävittyjä kaksinkamppailuja, liian vähän osaamista ja oivalluksia hyökkäyspelissä, Lehtola harmitteli.
– Tyytyväinen suoritukseensa voi olla vain puolustuksen keskusta. Birri oli hyvä varsinkin toisella puoliajalla, ikävää että miehen nilkka vääntyi. Toivottavasti se tulee nopeasti kuntoon. TT:n keväällä romuttunut hammaskalusto oli huonossa hapessa vaativien hoitojen jälkeen, ja mies taisteli LPS:n lisäksi myös kovia kipuja vastaan. Arvostettavaa uhrautumista joukkueelle. Myös Timon suoritus tolppien välissä tyydyttää, tämä oli kolmas nollapeli putkeen.
– Pettymys ravistelee, mutta itkut eivät auta. On vain nostettava leuat pystyyn, katsottava eteenpäin, otettava opiksi ja valmistauduttava niin hyvin kuin mahdollista ensi perjantain Klubi 04 -koitokseen.
FC Gnistan 0-0 LPS
Varoitukset:
Gnistan: J.Kauti 90′
LPS: Abdi 20′, Saukkonen 45′ & 79′
Ulosajot:
Gnistan:-
LPS: Saukkonen 79′
Gnistan: Aaltonen, Kabashi, Takamäki, Jeng, Murto (Keisanen 88′), Koskinen, Rantanen (Rantanen 62′), Spangar, Vesterinen (J.Kauti 57′), Markkanen, Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.